Kobolt-blå


Använder en av de tre glada idag, min första large-tröjja men ändå är den för liten i axelsömmen. På det har ryggen börjat jävlas. Sikken tur!

21år. Arbetslös. Utbränd.

som ni vet är det tabu i Sverige om att prata om att man mår dåligt och att jag inte bryr mig ett skit om det!

Jag mår dåligt. Jag är på linan till att gå in i väggen. Fredags var bara ett smakprov. Apatin, orkeslösheten. Jag har ångest, för att jobba. Prestera. Magont. Yrsel. Känner hur hjärtat fullkomligt rusar iväg varje gång jag tänker "jag måste...".
Om 3 timmar måste jag vara klar, jag ska jobba idag.

Jag behöver bara leva såhär i en månad till. Jag borde klara av det.

Odleri säsong -12

Igårkvälls hade jag äntligen ork för lite egentid. Och ni vet ju att det strax är februari, och att då är det dags för att odla.
Ni vet hur förra säsongen startade. Och såhär bra slutade det.

Början av denna säsong börjar med äpplen, som jag tagit från frukt. Även citron från frukt och vitlök som börjat grodda.
De fröer som jag hittills sått är en nykomling som jag aldrig sett förut, nämligen kanel-basilika.Extra-tack till Johannes som låter mig hålla på i badrummet, samt smälla upp växthuset i vardagsrummet  ^^

Kärleks-släkts-helg

Tack för att vi fick umgås hela familjen i helgen, det räddade mig nog. Anledningen till firandet var att mormor och morfar hade 50-års bröllopsjubileum, stoort grattis älskade mormor och morfar!
Jag älskar er mycket, så oerhört glad ni finns.♥


Det började med tyst-teater, det var jättebra även om det var halvsvårt att hänga med ibland. Tur att Anna-Lena var där och översatte för oss. Föreställningen handlade blandannat om hur det var att skickas iväg till dövskolan i Härnösand när man är liten och inte ha något språk. Det är oerhört tragiskt att höra. Jag har själv intervjuat mormor och morfar om deras upplevelser till en artikel en gång.

Sedan möttes vi alla upp på en spa-avdelning som vi hade hyrt, god mat, bubbelbad och bastu. Det var väldigt trevligt förutom att Ida fastnade med foten i en träningsmaskin och fick kross-skador, hoppar nu runt på barn-kryckor.

Därför kunde hon inte följa när vi igår for till Boda borg och lekte av oss, för att sluta med en pizza på Dallas.
Underbar helg, jag älskar er alla så mycket.♥

helgen hejdå

fredag: krash.meltdown
lördag: släktträff
söndag: boda borg med familjen
vi ses

Super.jag


ligger här, redo att jobba. Ätit, motorvärmare i bilen och i jobbkläder. men ändå var jag tvungen att ringa upp och säga; ..eh förlåt men jag kan inte komma till jobbet som hade panikringt och sagt "we need you Ronja!" Å ja tidigare sagt ba "Yes sir, Ill be coming så fort jag kan!". Super-Ronja. Duktig på allt.
Besviken var vad dom blev.
Men magontet från imorse kom så fort jag fick mer än en sak och tänka på. Det som förlamade mig imorse, och som gör att jag inte ens kan diska nu.

Jag är en otroligt o-stressad person. Blir inte stressad för någonting. He kan va bomber och granater och jag behåller lugnet. Och ändå, om jag för en gångs skull försovit mig, så lyckas jag göra mig klar på de där 15 minuterna som i vanliga fall tar 1,5 timme.
Vars är hon?

Hon som aldrig gråter, aldrig är stressad. Hon som kan vara vaken till iallafall midnatt och prestera bättre än de utan läshuvud. Hon går till skolan med dimman i ögonen nu. Tur var det att favvo-läraren, han som lärde oss teckenspråk för några veckor sedan var där, och färglägde livet. Han är kul han.

Nu ska jag nog se slutet på de 3 senaste filmerna som vi börjat på. Och försöka glömma att mina arbetskamrater jobbar skiten ur sig bara för att jag inte är som förr.

Hejhej mamma-pensionär


Somnade vid 9 igår.... förstår NI?! 21.00. Sorgen över att jag inte kan ha ett normalt liv längre och aldrig hinner se slutet på ANY film jag börjat se.
Men det är praktiskt att bara vakna upp, ta på sig mössan och gå till skolan, man är ju redan klädd!
Har ont i magen av de 15 mail som utväxlats mellan mig och arbetsförmedlingen och just nu kan jag inte förmå mig att ens hoppa ur sängen. På 20 minuter ska jag vara klar. Tänk om jag måste kissa ra?
 
Varför försöker jag ens? Det är ändå bara 3 veckor kvar som jag får jobba 7dagar i veckan, det är inte värt att bråka något mer, för de en-dag-i-veckan-dagarna jag försöker få hemstudier istället för att behöva gå upp.


Ni unga som inte fått erfara arbetsförmedlingen.

ursäkta mitt superba inlägg där jag klargjorde vilka framstjärtar arbetsförmedlingen är men jag måste tyvärr säga det, det är sant! Jag skrev ett argt mail igår till min handläggare och frågar varför han agerar tvestjärt men hans svar på frågan, ja vad tror ni????
"Det är det inte jag som bestämmer utan det är mellan dig och din utbildningsansvarige"
MEN JÄVLA IDIOT! Det var ju DU som sa nej till dom när dom försäkte bekräfta det igår!! Åååh jag blir så less. Det är en kronisk stress att vara arbetslös (ajjemen, det läste jag i vård och omsorgsboken igår) men det är så oerhört mycket mer stressande när man stup i kvarten, varje vecka måsta bråka med arbetsförmedlingen eller något annat regerings-grejjs. 

Och ni unga människor som bara "ööh vadå? vem är försäkringskassan och vad gör den där jobbförmedlingen?" Det ska jag berätta för er; de bajsa i munnen på er. Och tvingar er att gå på minst 2 möten i månaden där du lär dig att söka jobb (oooh) samma föredrag, varje gång, där man måste sitta i två timmar för att dom ska säga saker man redan vet. "Ja man kan söka via internet, annonser eller genom att gå till företagen med CV, HÖHÖ visste ni det?? Helt makalöst att vi kommit på det här, sensationellt, man kan GÅ med sitt CV TILL företagen"

ALL CAPS RAGE

NU JÄVLAR ÄR DET ALL-CAPS-RAGE!!!! Min fitt-handläggare (ursäkta men jag tycker han är riktigt fittig av sig) sa till mig
"Du får välja om du vill hoppa av utbildningen själv, men då får du inte vara arbetslös sen"
Men det vet jag att jag kommer vara
"Om du känner dig stressad får du bestämma själv om du vill fortsätta utbildningen eller inte"
Ok.. Men om jag får studera hemifrån någon dag i veckan de veckor jag har mycket, så jag kan arbeta och gå utbildningen eftersom jag försöker vara så jävla överambitiös och få ett jobb, kan man göra så?
"Ja, vilken bra idé men det är ingenting jag beslutar utan det får du och utbildningsansvarig komma överens om helt själva."

Berättar för utbildningsansvarig och får henne är det okej, men hon måste ändå höra med min handläggare att det verkligen är okej, varpå han svarar till henne
"Absolut inte! Ronja ska vara på utbildningen alla dagar om hon ska gå den"
JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG! NTE MINST VERKAR DET JU SOM ATT JAG ÄR EN SLACKER OCH BARA FÖRSÖKER KOMMA UNDAN SKOLAN UTAN OCKSÅ ATT JAG LJUGER, jag blir SÅ JÄVLA förbannad att kukförmedlingen aldrig kan säga samma sak två gånger!!!!!!
Så nu har jag 30 minuter på mig att göra mig klar och komma dit (vilket tar 20 minuter att gå) jamen tack ARBETSFÖRNEDRINGEN för att ni hjälper till så jävla mycket!

Det ROLIGASTE klippet of all time


Sitter på skolan och tänkte smyg-se ett roligt klipp, men jag borde veta bättre att det inte går att kolla på det här klippet utan att skratta högt. Det här klippet är, of all time, det ROLIGASTE klipp jag någonsin sett. Och jag har varit arbetslös i över 6 månader, tro mig, det finns inget roligare klipp på hela youtube.

Mystiskt objekt, hjälp sökes.

Medans jag är på jobbet så kan ni klura på den här;

Det är en 36cm lång kon i koppar som stod vid eldstaden när vi flyttade in. Den är ihålig men tät längst upp (och ergad som ni ser, det där gröna) Vad har man det till och vad är det för något? Den kan inte vara så himla gammal för det är en streckkod inuti den.

Grann frukost

Jobbade igår, jobbar idag, sedan skola för en gångs skull tisdag,onsdag,torsdag,fredag.

Har börjat må så illa av allt bröd jag trycker i mig, så tänkte börja med en ny frukostrutin.
Dock vet jag nu, efter en dag att det inte kommer funka. Hur fan håller sig folk mätt på smooties?
Men fabulös känner man sig iallafall.

Idag måste du väl ha fått en massa gjort?

Min enda lediga dag i veckan som jag dessutom tackade nej till jobb för, har jag inte gjort någonting. Har nyss fått alla räkningarna ur världen och nu ska jag äta tacos med min älskling.

sjuttiosju kronor senare och tre ting rikare


Fasen vad kul det är att köpa saker, man kanske skulle bli shoppa-holic.

hundrakronor och tre gladaJag hann precis slänga på mig och slänga av mig och betala innan lunchen var slut. 100 kronor och tre glada tröjjor. Tror dessa kommer bli mina nya favvisar!

Gladare än på länge


Godmorgon! Äter kaviar och ägg macka i Johannes spa-morgonrock. Den är bra för den är längre så man inte fryser om benen. Sen så är jag fin i håret också..

Jobbar ju alla dagar den här veckan förutom i tisdags då jag skulle till skolan. Jag hann precis komma in, sätta mig, telefonen ringde och det var Extrajobb2 som undrade om jag ville jobba idag. Så in, satte mig, också ut igen på loppet av fem minuter.

Men det var en riktigt skön dag på jobbet, vi satt mest och drack thé och pratade om livet :)

Även fast jag jobbar mer än någonsin är jag gladare än vad jag varit på länge. Ni ska få se lite projekt som jag har pågång senare.. ^^ 


Tecken tid

Som ni märker i videon är jag ganska helt utan gnista än vad jag brukar vara, men är man 34 hour working lady så är man.

Working tag


Jobb idag och taggad efter en endaste ledig dag!

sunshine day

Idag har jag varit ledig för första gången på hundra år. Jag och Johannes har en egen dag, vi har badat i solsken och lagat mat från grunden. Jag har äntligen fått tag på min handläggare igår och jag får välja själv om jag vill hoppa av eller inte. Hejdå, ha en härlig lördag.

Går till skolan med samma kläder jag somnade i


I dont give a fuck


Nyttig bar?


Äter en powerbar för att ladda upp inför storhandling på Ica Maxi där vi kommer spendera våran kväll. Läser på innehållsförteckningen; Fruktbitar med jordgubbsarom (socker, tranbär, massa konstiga saker, fläderjuice) Eeh okej? Varför göra tranbär med jordgubbssmak? Inte nyttiga grejjer sånna här.

Knappt återfått hjärnceller


Jobb.Jobb. Skola idag, då åker mjukiskläderna på.


Jul på tapeten i januari

Kör gröna tröjjan idag. Jobbar. Idag ska jag köpa julgardiner. Älskar mina nya strumpbyxor.


Loved outfit

Fail igår då vi såg "fel" Fievel. Vi såg när han flyttade till Amerika men alla vet ju att den bästa är Fievel i Vilda västern. Idag ska jag jobba och efter att ha bytt kläder 15 gånger är jag riktigt nöjd även fast min cam inte vill visa er, hittar inte min kamera dessutom =(

Strumpbyxor
Nya shorts från HM
Min älskade hudfärgade magtröjja HM
Svart boxarlinne JC


Den ryska musen

Ska försöka hinna med att prata med arbetsförmedlingen, gå till försäkringskassan och gå och förnya piller under dagen men just ja, går ju skola, rätt sliten efter två 9-timmars dagar och är redo att hugga av vänster handled som krånglar igen.

Ikväll blir det Fievel med Mimmie och Johannes!

Ikea, jobb, fylla, bil

Dödskörningen till Haparanda. Så kändes det iallafall. Satt bitvis med mössan nerdragen över ansiktet för att jag blir så stel och får så ont när jag får hjärtsnörp [hjärtstillestånd] varje gång bilen bromsar lite, svajjar lite, är för nära någon bil eller staket etc.

Vi blev inga större grejjer rikare, men några kuddar, ett täcke, köks-saker och lite så. Men vi fick ju chansen att testa allting så vi ska beställa alla möbler så fort vi får tid att sätta oss ner.

Jag spontanfestade igår för första gången på över 6 månader. Jag har insett att jag är alldeles för gammal för att festa. Jag tycker inte längre det är kul att omgivningen snurrar runt, jag mår bara illa. Sedan blir man bakis för kung och fosterland dagen efter även fast man knappt drack dagen innan.

Iallafall, resulterade i att jag inte kunde ta bilen utan fick gå till jobbet á 1 timmes morgonpromenad klockan 8 en söndagmorgon. Har jobbat tills nu och nu ska jag duscha, för det har jag återigen inte hunnit.

Förresten, det här är min "nya" bil som jag köpte i höstas och aldrig visat. En riktig bil som har fungerande viftvaftare [vindrutetorkare] och bakrutevärmare! Vi alla saknar Ärtan men det är skönt med en någorlunda fungerande bil.


IKEA

nu sticker vi och bränner pengar till lägenheten, brb

Summering av 2011

Mitt 2011 har varit mitt mest händelserika år yet!

JANUARI

Det började med att jag i Januari sa upp mig från det bästa jobbet i världen för att återvända till Skellefteå och återanvända mitt ex. Tillbaka till samma lägenhet, samma vanor och samma problem. Jag fick en ny bästa vän i form av en pälskling, införskaffade kattungen Ninja. Hon följde mig överallt.

FEBRUARI

I Februari insåg jag hur fucked up det var att jag satte mig i samma traktorspår igen. Jag gjorde slut, flyttade ut och flög högt. Aldrig varit så glad och allt jag gjorde var att festa och hänga med Mimmie. Jag flyttade in på madrass i hennes lilla etta och samma månad som jag lämnade den första kärleken, mötte jag min största, utan att veta om det när jag festade i Haparanda.
Jag bestämde mig för att leva livet och beställde äntligen reseledarutbildningen som jag drömt om i flera år.

MARS


Mars lekte jag blindbock med Mimmie och Ida. Började hänga med Johannes då han var här på praktik och annars så läste jag böcker, var överambitiös när det gällde frukost, fick sommarjobb och älskade livet.

APRIL


I April handlade allt om oss. Vi tappade bort oss i ost-bricke-orgier med levande ljus och pratade pratade pratade, vi började bäva inför framtiden då Johannes praktik skulle ta slut och jag skulle iväg i världen. Påsken firade jag i ingenmansland där jag blev medveten om problem jag inte trodde fanns.

MAJ

Maj bar det av, från dag ett till dag 31 var det massvis med plugg och erfarenheter. Att fara på reseledarutbildning var bland det bästa jag gjort eftersom det är mest är en resa för sig själv, än för yrket. Jag vågade. Jag gick på kol, hoppade på glas och lärde mig allt om service. Sista maj gråter jag.
Videos från utbildningen:JUNI

Jag gråter hela början av Juni. Kan inte fatta att jag var så otroligt jävla dum i huvudet att alla änglar kastar sten på mig. Det går 10 dagar av total tystnad tills jag befinner mig på den soligaste dagen i mannaminne. Haparanda och det är så varmt att jag duschar 4 gånger om dagen bara för att inte få värmeslag. Jag kastar mig ut och vi går hand i hand till Finland.

JULI

Juli jobbar jag mest. Johannes drar neröver, Mimmie flyttar hem och jag lämnas ensam med mina tankar. Jag börjar själv pilla in glasfiber i sår som varit på god väg att läka och begraver mig själv i Ronjas vardag våren 2010. Mamma säger det klokaste hon någonsin sagt: "Förlorar du dig i det förflutna, förlorar du Johannes"

AUGUSTI

Augusti
letar jag bröllopskläder, äter världens godare steak and cheese macka på matfesten och när Mimmie flyttar in igen flyttar jag ut och in i Johannes ännu mindre etta.

SEPTEMBER

I september gjorde jag ingenting förutom att plugga in teckenspråksöversättningen till morbror Anders och hans Anna-Lenas bröllop. Det var oerhört fint och roligt! Jag gjorde en teckenöversättning medans Mimmie sjöng.

OKTOBER

oktober leker jag och Johannes tiga-till-döds-leken eftersom jag får ett annorlunda arrangemang att gå på. Det var en upplevelse men i efterhand inte värt alla förlorade timmar. Vi hade också ett roligt gickr-krig. Mina syskon gör den finaste kombon av skönsång och gitarrspelande jag någonsin hört.♥
NOVEMBER

November
hade min mest tursamma dag i mitt liv när vi hittade lägenheten, fick ett till jobb och vann på lotto samma dag! Jag hade en ny favoritfrisyr och planerade inredning på nya lägenheten.

DECEMBER

I december började jag en personlig assistent-utbildning iochmed att jag fortfarande räknades som arbetslös trots två extrajobb. Stressar som en galning för att hinna vara på alla ställen samtidigt och samtidigt hinna med att flytta in i en ny lägenhet och köpa julklappar. Första julen i mitt liv jag bestämmer att fira utan min familj. Något annat som påverkade mig oerhört var min första bilolycka.

Måste nog ändå säga 2011 var ett oerhört bra år trots allt.

Utkastad från skolan?

T.o.m min lärare sa stopp idag. Rektorn tillkallades och vi diskuterade om att min arbetssituation är ohållbar då jag missar så mycket på plats och därgenom får veckors arbete som hemläxa. De föreslog en pausning eller avbrytning av kursen men att jag måste kontakta min handläggare på måndag om hur vi ska besluta.
Nu blire pannkaka!

Bara som snabbast


I förrigår duschade jag för första gången på 4 dagar, då förstår ni hur stressigt jag har det.
Jag har nog beslutat mig för att försöka få min handläggare att stryka personlig assistent kursen, även fast jag trivs. De kommande 3 veckorna kommer jag redan jobba 5-6 dagar i veckan och gå i skola de dagar jag inte jobbar.
Imorgon är jag dock ledig, blev frågad att jobba men jag måste hinna iväg till IKEA så lägenheten blir fixad, så troligtvis styrs kosan dit imorn.
Det enda som får mig att överleva är de 20 minuter det tar till och från skolan då kapten röd smeker mina trumhinnor och fyller mitt hjärta. Då skrattar jag högt och alla kollar snett.

21 år och all time working


Igår försökte jag knåpa ihop ett summerings inlägg av 2011, idag är jag utbränd.
Min mor, far och vovve är på besök och ska vara här tills på onsdag, men jag hinner knappt se dem eftersom jag går skola och idag ska jag jobba 9-18 på extrajobb 2.
Hela sängen är full med tvätt och jag har julklappar att byta. 
Sen har jag visst gått över tiden med att höra av mig till arbetsförmedlingen och jag måste hinna till försäkringskassan.
Jag har en veckas arbete som jag fått i läxa eftersom jag jobbade hela förra veckan. Och någonstans här emellan ska jag hinna köpa saker så lägenheten börjar vara ett hus att bo i.
Ni vet alltså anledningen till att bloggandet lider, och jag lider när jag inte får skriva av mig.

RSS 2.0