Folk säger att det är coolaste videon ever!

Fan vad jag älskar att jobba där! Arbetet är kul och personalen supertrevliga! Ska strax tväräta på frasses med Johannes innan vi drar till Happis och där väntar fest direkt :D

Fick den här nyss på hjärnan och jag håller med Mimmie. Har sett videon ett antal gånger nu för folk länkar den som bästa video EVER! Men jag kan inte bestämma mig om den är fenomenalt bra eller bara njaa, var väl okej. Det är som antingen eller :P Början är grym men sen mjäker den av ganska besämt tkr jag. Låten är grym iallafall!


Jobb->chilla->Haparanda


Fredag. Och jag måste säga att det har varit en bra vecka!
Ska alldeles strax till jobbet så vi ses nog en sväng därefter, för efter det så åker jag till Happis över helgen för att spendera lite tid med den här godingen och hennes goding :D Beräknar med 2 delar fylla och en stor hink med awesome! Så vet ni vars jag är ;)

Wok n roll serverar dumplings!

Lunchdejtade med Johannes idag på wok n roll eftersom de äntligen serverar DUMPLINGS! För er som inte vet vad dumplings är så är det små ångkokta degknyten med fyllning. På wok n roll serverar dom innehållande fläsk, seafood eller vegetarisk.

Jag har alltid velat smaka dumplings så nu fick jag ju äntligen chansen :D Beställde dumplings och nudlar, och eftersom jag inte tycker om wok n rolls nudlar så mådde jag snabbt illa och åt bara dumplingsarna istället ^^
De var riktigt goda men måste ju erkänna att jag saknar krispigheten och smaken hos friterat, så de ligger fortfarande på första plats, men dumplings var riktigt gott. Inte slemmiga alls som jag först trodde!


Killerwhales on play

Hittade den här videon idag när en späckhuggare imiterar en motorbåt. Kul men samtidigt tragiskt att han kan :PSedan så fann jag den här videon på samma val där han leker dragkamp med en människa, söt när han blir lika frustrerad som en hundvalp när människan släpper taget.

Cutting a finger och hure gick


Har just kommit hem från jobbet!♥ (Pratar i telefon med Johannes på bilderna)
De anställda var jättetrevliga och jobbet gick bra, öven fast det var längesedan jag sysslade med ämnet. Klippte mig dock i fingret, vilket såg mycket profissionellt ut, fick ha plåster för första gången sen jag var 10 typ. Vissa saker gick mindre bra men jag hoppas att jag lär mig snart =)

Nu blire lägenhetsvisning på en lägenhet jag inte hoppas för mycket på. Mors!

påväg mot gallerian!


Jaa.. Påväg till jobbet denna tidiga timme! ^^

Det finaste minuterna i sommar

Niotillfem (stor känd blogg om du nu har missat den? men otroligt fin) har samlat ihop de vackraste minnena från läsare som hänt i sommar, och vissa av dom är verkligen supervackra. Här är första delen. Den och den här delen som kom idag var finast.

Vad skulle jag säga var den finaste delen i sommar?
Jag tror nog det var när jag och Johannes var hemma hos hans föräldrar söderöver, ett land jag aldrig sett, om vi ska va dramatisk. Vi låg båda på mage med varsin laptop, skavfötters, i en bäddsoffa som sluttade på kanterna så man alltid kullrade in mot mitten så man låg tätt tätt. Det var mörkt ute när det vid samma tid är ljust i norrland.
Och medans vi båda irrade runt i våra cybervärldar så kysste han min vad. Mjukt, utan vidare, och återgick till sitt. Då blev jag så varm i hjärtat att det gjorde ont.

Den kvällen lyssnade vi chill-acoutic-listan från min spotify och mitt hjärta vibrerade så jädrans fort när vi låg och tittade på varandra.  Har du någonsin hållit en rädd kanin eller en liten fågel i din famn, så vet du exakt hur fort mitt hjärta vibrerade.
Och precis när jag hade bestämt mig för att inte säga någonting, utan ha is i magen, inte gå fram för fort, så kom lifehouse. De låtar som brukade skära i mitt hjärta, men nu bara kändes det så rätt.
Och jag tittade in i hans ögon, upplysta av laptopen, lutade mig över hans axel och viskade "jag älskar dig" för första gången.
Han såg på mig och öppnade precis munnen när jag la ett finger över hans läppar och viskade "säg det inte. spara det."

april

Lucky day!


Hela dagen började med att jag fått visning på en lägenhet som både jag och Johannes tycker mycket om, vi är på plats 11 men ändå!
Sedan hände något särskilt. Jobbet (där jag fick gå på jobbintervju) ringde imorse. Och frågade om jag fortfarande var intresserad och ifall jag kunde komma imorgon! Så ja, kära vänner, jag har äntligen JOBB igen! Bara extratimmar än så länge men ändå!

Sedan for jag på arbetsförmedlingen, hade ett möte, där de uppmanade oss till att söka jobb? Hör på maken! Det är det som är så jävla drygt med arbetsförmedlinngen för er som inte varit där. Man blir kallade på möten stup i kvarten där de om och om igen går igenom att man kan söka jobb via internet, eller gå till företagen. Wow? visste jag inte.

Men ibland tycker jag om arbetsförmedlingen. Som de senaste gångerna jag varit där, det beror på vem som redovisar. För vissa människor berättar så bra så man istället för att tänka

"Buhuu jag är arbetslös, vilket nederlag" till "Hurra! Jag kan bli exakt vad jag vill! Rymdforskare, läkare, president, lets gå hem och skriva ett nytt CV!!"
Så var det idag. Och jag pratade med gubben efteråt och han blev eld och lågor och skulle ringa en massa telefonsamtal samt gav mig en massa nummer till folk som skulle vara intresserad av mig eftersom jag kan teckenspråk.

Så ett jobb i handen och femton påväg!
Dessutom har man nästan sovit bra inatt eftersom vi ställt upp tältsängen intill den 90's säng som jag och Johannes delat de senaste månaderna. Hurra för armplats! Men är verkligen redo för att flytta, köpa nya möbler och ha plats med mina underkläder någon annanstans än i sängbordet.


Syskon-kväll

Är hos Mimmie ikväll. Vi ska äta laxburgare, käka bullar och ha Never ending story-marathon! Har ni aldrig sett den filmen har ni missat något!

Lite annorlunda frukost


Nu ska jag ringa lite ärenden.

Summering av året på ovitaskor!!

Förresten så fyller min blogg 1 år idag! Grattis till ovitaskor, mitt lilla livsverk!
Anledningen till att jag skaffade en blogg var eftersom jag just kommit ur en svår period i mitt liv och valde att ventilera eventuella tankar om det här. Som en dagbok där andra kan läsa kommentera och bolla med åsikter.

Jag ville kunna skriva min ärliga mening utan att folk skulle viska, och än idag är bloggen halvanonym. Jag ventilerar öppet det djupaste i mitt hjärta som inte ens de i min omgivning fattar, eller vill höra om alltid. För jag tycker det är viktigt att prata om det som det verkligen handlar om, som en man i Spanien sa. Kanske kan jag hjälpa någon, som sitter i samma sits som jag satt i för ett år sen.

Vem var jag för ett år sen?
Jag var en sjukt trasig tjej egentligen som just flyttat hem till sina föräldrar eftersom hon varken hade jobb, lägenhet eller någon som tyckte om henne i Skellefteå längre. Jobbade på världens bästa jobb, där hon trivdes oerhört men var konstant extraarbetare med stadigt schema. Och när hon inte jobbade gjorde hon ingenting. En vardag fylld av tristress, ett liv på is som jag beskrev min blogg förr.

Vad hände sedan?
Ronja var dum och blåögd, och valde ett gammalt liv som hon visste att hon inte ville ha, eftersom hon trodde det skulle bli bättre. Hon sa upp sig från jobbet och flyttade tillbaka till Skellefteå. Där var allt som vanligt, alltså traktorspår av svek och hopp. Brände sig. Tills hon bestämde sig nä nu djävlar får det vara nog. Dumpade och började ett nytt liv.

Hon flyttade till systern och sov på madrass resten av säsongen. Men inom loppet av en månad träffade hon sin blivande kärlek och beställde en resa till framtiden. Bara synd att dessa ting hände samtidigt eftersom Ronja inte kan välja mellan en karriär utomlands, eller the love of her life. Dubbeltur, skulle jag ändå vilja kalla det.

Vem är hon idag?
Sjukt tacksam tjej som fortfarande står lite i valet och kvalet, och samtidigt fortfarande har liv på is. Men ett liv på is tillsammans med någon, och då kan man hålla ut. Hon har växt och kommit till insikt med så mycket i år, så ni anar inte. Närmaste prio är nytt boende och jobb inom orten. Utomlands kanske händer i framtiden, vem vet? Viktigast just nu är Johannes♥ Livet blir alltid bättre! Tänk vad du kan förändra tills nästa år.


Första publicerade bilderna på mig.

Red riding hood och bakis-aktiviteter

Vi har nu vaknat båda två och tänker bakis-se film hela dagen :)

I fredags såg vi Red riding hood, och jag fann den grymt bra! Samma skapare som twilight så perfekt nu i twilights väntartider,första delen av sista filmen :D Åter till red riding hood. Den var spännande och snyggt gjord, dessutom fick dom med dom flesta av sakerna från orginal rödluvan utan att göra det för barnsligt eller cheesy. 9/10 vargar som dreglar.

Nymfomani och vattenplaning

Har varit fri hela dagen men ändå är jag nu sen till Gabbomas (Gabba och Thomas inflyttningsfest). När jag meddelade att vi just börjat laga mat fick jag ett sms från värdinnan.
"nymfomani Ronja :P Jaja, du vet vars vi är."

Haha, fick iallafall nyss vattenplaning när Johannes kom ut från toaletten med stajlat hår, waaow! Tänk att jag får sova med honom.


Ny recension från import-hyllan

När jag var med lillkusinis och Mimmie häromdagen for vi på Ica Maxi och slog vad med Mimmie om att crunch n munch inte fanns där. Har ju faktiskt gått förbi importhyllan massvis med gånger när jag jobbade där, men tjii där fick jag, för där stod dom men bara en smak kvar.
Skyllde ännu en gång på er bloggläsare att jag var tvungen och köpa den för att kunna recensera för er.


Crunch n munch; Butterly toffee
Fortfarande samma grundsmak som i förra (tror den tredje smaken avviker mest från de jag redan testat) oerhört sött, men ändå grymt gott, men skulle ändå säga att caramell var dubbelt så god som den här, medans Johannes tyckte tvärtom, att den här var godare.


Nu återstår bara den tredje och final smaken, Caramel AND chocolate! :D Den måste ju vara splendin' Choklad, kola, popcorn, nötter, sött och salt i ett!


Mysigaste minuterna på morgonen och vingar

Har sovit ända tills nu typ! Jag som vanligtvi alltid vaknar vid 9, alternativt klockan 8 när det blir kallt i min säng. Bland det mysigaste Johannes gör då på morgonen är om jag är halvvaken så äter han frukost vid nattuksbordet istället för i soffan, så jag kan vira mig runt honom medans han äter♥

Iallafall. Jag har drömt en massa inatt. Blandannat så drömde jag äntligen att jag kunde flyga igen. Var längesedan och det är lugnt de bästa drömmarna. Håller ni inte med? Först flög jag med armarna, sen fick jag vingar som Mimmie ritade dun på, så dom skulle bli finare.

Det var en stor sandbank, med ett litet hus där folk satt och sedan ett stoort hav. Det ar molnigt med sol och jag flög högt högt, ända upp till molnen. Ovanför molnen när horisonten försvinner så kommer en till horisont, och en till, och himmlen tar aldrig slut. det har jag lärt mig idag.

När ska jag slippa se det såhär?

Har tittat på videos från reseledar-utbildningen idag och insett att hela den här lita-på-grejjen, har påverkat mig ännu mer än vad jag trodde. För jag misstänkte varenda person, varenda ledare där. Något måste vara fel, alla runt om mi är skådespelare och skrattar åt mig så fort jag inte är där. Hjärntvättat. 
Jag tittar på videosarna och känner mig besviken på att jag satt inne på mitt hotellrum och överpluggade när alla andra var ute och lärde känna varandra.

Nu ska jag hämta upp Mimmie och sen ska vi till lill-kusinis.

Min första teckenspråkslåt

Har fixat videon jag pratade om som har mer close-up på teckenspråket till musik. Den här gjorde jag för någon vecka sedan. Ursäkta alla småfel.


Drömmarna är inte döda

Idag har jag åter igen funderat på att det där kunde vara min vardag.

Varför finns det alltid lägenheter på sjungande?

Sådär, då hade man varit på lägenhetsvisning, och det gick dåligt!
Lägenheten var fräsch, hade snygga nya tapeter, nya köksluckor, badkar och balkong. Men så fort vi kom in i lägenheten och vek av till ett rum som inte lägenhets-visarn var i tog han som hade bott där oss till avsides och rådde oss till att inte ta lägenheten.

Eftersom grannarna under var alkoholister och han rakt över var psykiskt sjuk, så om man ville sova om natten eller dra sig på morgonen var det uteslutet eftersom de konstant spelar hög musik, slår varandra, bråkar eller skriker rakt ut.

Jag hade trott att han skojja om det inte var så att Thomas och Gabba bodde i samma hus förr, och ofta klagade över grannarna som slogs och skrek. Alla inblandade har ringt polis förut, men inget görs åt. Så han som bodde där hade bara bott där i två månader innan han inte stod ut längre, och även hyresgästen innan honom hade bara bott där i två månader.

Så ett tips bara till alla er skelleftebor, nu vet vi svaret till varför det alltid finns lediga lägenheter på sjungande dalen. Hyr inte lägenhet i huset med nr 16 på orkestervägen. Bara så inte ni också tar en lägenhet som ni sedan inte vill bo i.


Lägenhetsvisning, coming up. Igen.

Om en timme ska jag på ännu en lägenhetsvisning, men skillnaden är att den här lägenheten kan jag verkligen få. Jag är halv-på på den men verkar vara det bästa om vi vill flytta innan jul.

Bröllopssången på teckenspråk

Du är allt som Mimmie framförde med röst, och jag med händer. Filmat med mobilkamera.

sen har jag tillbringat över en timme med att försöka få ljudet att passa på en video jag gjorde för några veckor sedan. Och sedan försökt ladda upp den i 2. Men utan sucess så den får ni kanske senare :P


Mina gåvor till brudparet.

Och eftersom vi ville ge något särskilt till brudparet så sjöng jag och Mimmie. Du är allt med Sonja Aldén. Mimmie sjöng med rösten (eftersom hon är grymt bra på att sjunga) och jag sjöng med händerna. Video kommer senare, jag har ju lovat er i ett videoinlägg i december att jag skulle visa en tecken-låt för er ^^

Förutom framträdandet i kyrkan så skrev jag även en egen text till brudparet. Den handlar till viss del om Johannes men mest om känslan om att vara just kär.

En natt klockan två
Det bästa klockslaget på hela dygnet är 2.00 på natten. När jag ligger vaken och stirrar mig blind i din nacke. Jag har ofta något obestämt inom mig då. Lika påtaglig som en stor sten, men lika osynligt och lätt som syre. Lite som eld kan man säga. Eld finns men går ändå inte att ta på.
Ja, så känns det. Som eld, som försöker slicka sig ut genom min bröstkorg. Som river på insidan av huden, hinnorna och revbenen. Det är smärtsamt men ändå ljuvligt. Elden skriker åt mig att jag ska lägga armen om din midja. Elden skriker att jag måste berätta att det brinner inombords.

Rummet är tyst och mörkt, för alla andra. Och mitt stickande behov av att säga med ord att mitt hjärta vibrerar växer. Men jag får inte en syl i tystnaden. Att bryta in mellan dina andetag och mina hjärtslag känns lika omöjligt som att ta sig över en sju meter hög tegelvägg.

Samtidigt som att det känns som en hetsig eld på insidan, så är det också som luft. Lite sval och blå sådär. Som smältvatten, stillhet och sommarhimmel. Som känslan när man åker bil på grusvägar, som går så mycket upp och ner att det lyfter i hela magen när man blundar inför krönen. Allt inom en blir tyngdlöst och kroppen blir som ett skal. Det vakuumet varken syns eller går att ta på, men den finns där, i högsta grad. Precis som eld.

Den luftkänslan kan jag få såhär. Liggandes bredvid dig i en säng som i verkligheten är mycket stilla… Jag tror det är det som kallas kärlek.


BRÖLLOPET

Hann ju aldrig med att blogga någonting. Här har ni lite mingel och outfitsbilder! :D


Klänning BIKBOK


Mest hängde jag ihop med den här stiliga snubben


Mormor och morfar. Mormor bar västerbottensdräkt medans Anna-Lenas mamma bar vår födelsestads egna folkdräkt.


Crille och Sofie


Fullskalig syskonskara


Också fin filur...

Men finast av alla var förståss brudparet! Dom var så himla fina!

Man och hustru Norberg

Kvällen var mycket trevlig med mat, spex, dans och en hel del teckenspråk.
Om bara folk kunde  gifta sig oftare ^^

Jädrans vad shopping!

SÅDÄR! Änteligen hade man varit på den där shoppingrundan som jag skjutit upp hela veckan för att få det sista klart till bröllopet :)


Rosenskärp, Åhléns, 79:-


Beiga stayups, ajjemen, all in vettni! HM 69:-


Två kavajer till mig själv respektive min mamma. Den får ni se när jag har på mig hela outfiten, om jag hinner visa er imorgon innan kyrkan :D HM 199:-


En nya mössa som matchar min nya halsduk :D HM 49:-


Och till sist har jag köpt den sista av smakutmanarna i år! Ska recensera alla tre sedan. Ska bara försöka hålla mig från att äta upp påsen alldeles själv innan Johannes kommer hem.

Han är förövrigt på galejj med sitt jobb. Så fort han kommer hem ska vi köra till Renbergs där vi ska förvaras tills bröllopet imorgon :D

Så nu ska jag göra middag, alldeles själv. Känner för att göra något spektakulärt så bestämde mig för att göra oxjärpar med minirösti och grönsaker i gurksås =D
Jaa, okej då.. Det är micromat.^^

Klar, stan, trän, tomtenisse

GAAAH blir galen på att den här datorn back-steppar i tid och otid så allt jag skrev försvann. Det här skrev jag:
Jag är klar. Nu ska jag sminka mig. Sen på stan. Sen träna med ett ev. TVÅ syskon i kyrkan så vi ses inget mer ikväll.
Mors.

Det här är min bror, han ser ut som en tomtenisse som druckigt för mycket glögg.

På återkommande

Har en massa jag måste skriva men har verkligen fastnat, så väljer att se en dokumentär och dricka jordgubbsthé innan jag verkligen måste ta tag i mig själv!

Snacks of the USA

Jag och Johannes tog en sväng på coop idag på Anderstorp eftersom jag spanat in något särskilt från importhyllan som inte finns på Ica maxi.

En låda med Crunch 'n munch! Smaken vi valde (för dom hade ingen annan inne) var caramel. Finns även i smörkola och choklad/caramel.
Det är alltså popcorn och jordnötter ihopsatta i klungor av karamelljox. Har faktiskt ätit något liknade förr som min gamla klasskompis Lisa hade gjort själv och gav oss alla i julklapp. Alla fick en liten påse med popcorn med karamellknäck på. Det var mycket sött men väldigt beroendeframkallande och supergott.

Så testade då denna låda och samma här, oerhört sött men guud se gött! Är ju dyrare än "inhemsk" mat men ändå, 20:- för en låda var inte så farligt (OBS 113gr) Därför den tog slut så fort =(


Nam-fisk, nam-import och hemlis-träning

Har nyss ätit middag, frasig fisk med örtcoleslaw, mycket smaskigt! Receptet hittar ni här.
Annars så hann jag och Johannes sluka en låda med importerat snacks som vi köpte idag, recension senare :D

Sen så skulle ju jag och Mimmie på stan nu men hon blev tvärttrött så antingen köper jag ut alla våra grejjer vi lagt undan eller så övar jag resten av kvällen till bröllopet. Vad jag övar på? Får ni också se senare ;)

Stan-resultat och mansmys

Var på stan igår och vi hittade det mesta som vi behöver. Dock köpte vi inget utan beslutade att fara dit igen idag med klänningarna för att se helheten.

Det är så svårt att sitta här och knappra på tangenterna när Johannes har sovmorgon och fortfarande ligger i sängen. därför väljer jag att gå. Vi ses ikväll.

Flöjt-film

Men innan jag gör toast, så jag kan testa klänning, så jag kan gå på stan vill jag visa er det här klippet. ^^
Lite random om det där skulle komma!

Lära, lära, lära


Idag ska jag öva, öva, öva inför bröllopet.
Men först, toast med kräftsallad och ännu en prövning av klänningen med tillbehör och ev sväng på stan med syster för att köpa attiraljer.

spontan övernattning

Blev lite spontanträning inför bröllopet så åkte ut på vischan och har tränat i kyrkan tillsammans med Mimmie. Det kommer nog bli bra tillslut =)
Sedan blev det lite ännu mer spontan övernattning här ute på vischan så återkommer imorgon :)

Tre topp-filmer

I helgen har vi haft film-marathon kan man säga. Dom tre huvudfilmerna var 127 hours, Alive och Diary of a vampire (En vampyrs bekännelse)

127 hours:

En nyare film som finns på hemmakvälls topplista fortfarande. Handlar om den sanna historien där en man, som är ute och bergsvandrar, fastnar med armen under en sten. Han försöker med allt men efter 127 timmar kommer han fram till det enda som kan ta honom därifrån.

Älskar sanna historier och filmen var riktigt bra. jag trodde det skulle vara fler typ återblickar av hans vanliga liv när han satt fast där men mest så handlar det verkligen om att han sitter fast. Men ändå är den bra! 8/10 påsar med urin.

Alive:

Också en sann historia om en flygplanskrasch som ägde rum -72. I planet befann sig ett rugbylag och iochmed kraschen blir de överlevande strandsatta i de frusna alperna. Hoppet lever kvar om att de ska bli räddade men efter en vecka får de höra på radion att de slutat leta. Då återstår bara ett sätt för att bli räddade, att hämta hjälp själva. Men bristande kläder och ingen proviant= ingen som helst styrka blir de tvugna att ta till mycket drastiska metoder! Sett den många gånger förr men den är riktigt bra! 9/10 mexicanare med hockeyfrilla!

En vampyrs bekännelse:

Superbra nu när man har twilight-abstinens, riktigt bra film för er andra också. Brad Pitt OCH Tom Cruise OCH Antonio Banderas OCH Kirsten Dunst är med, i samma film! Filmen handlar om en vampyr som berättar hela sin livshistoria, från det att han blev till, att leva med skuldkänslorna till varför han är just där han är idag. Riktigt bra denna också! 8/10 åderlåtna råttor.

Teater på nordanå

Hann ju aldrig uppdatera om hur teatern var igår =) Glömde dessutom att ta med mig kameran så det blev inga bilder. Vissa saker var sanslöst roliga men ibland kan ävan jag hålla med om att Klungan blir för långtråkiga. Summan av kardemumman så är Katla egentligen en sjöhäst.
Lite råimpad av vilken fantasi och kreativitet dom har!


Efter det så for vi en liten sväng in på museét och var där tills vi blev inlåsta. Vi hittade dock en bakdörr som det gick att ta sig ut genom.

Sedan såg vi film och åt middag. Sen sov vi. Och nu är jag vaken. =)

nu ska vi på KLUNGAN!


Som svar på tidigare kommentar: Vi simmade på 1 km på 10 minuter (okej då, det kanske tog 38 minuter men ändå!)

Johannes mår inte så bra idag men vi hoppas vi kommer ha det kul idag iallafall, för vi har biljetter till Klungan! Ni vet humorgruppen som gjort Ingen bor i skogen och Det är vi som är hemgiften. Dagens show heter Se oss flyga över scenen och jag tror det kommer bli awesome!!

Här och här har jag skrivit om klungan förut, finns även videoklipp där :D


Simmat en km och kommande event!

Jag och Johannes simmade 1000 meter idag :D Alltid en början till träning. Sedan så har vi varit och handlat och nu gör min karl tacos istället för att äta ute som vi tänkte. Restaurang blir det nog imorgon efter att vi varit på något awesome!!


3 månader<3

Idag har jag ooch den här mannen tre månaders jubileeum. Det ska firas med ett bad på bahuset och ev restaurang senare. Vi ses ikväll :)

Moment skor

Moment klänning är som sagt avklarad. Nu är bara Moment skor, Moment hår och Minimoment skärp kvar.
Jag har tre alternativ på skor.
Mina svarta lågklackade.


Mina vita med spännen


Eller så köper jag nya helt sjuka killerheels, typ såhär höga
 
Det vill jag typ helst ha, sky-high skor men jag är ju sämst på å gå i sådana.
Hur gör vi?

Peanutbut and jammin

Testar american-sandwiches. Alltså rostat vanligt jävla bröd med jordnötssmör och sylt. Peanutbutter and jaam!

Oväntat gott faktiskt, har testat jordnötssmör på macka i min ungdomsdar men då var det inget vidare. Men nu? Mums ^^ Och sylt på var inte helt fel, så länge det är en lite syrligare sylt som drottningssylt. Queenjam. De ni.

Förresten är det ni läsare som ansvarar för min viktuppgång. Hade ätit en macka innan och ville bara ha en till men ni tvingar mig ju att äta en extra för ni vill se hur sylt ser ut på en macka och hur jordnötssmör ser ut på en..Sådetså. ^^


Världens minsta tåg

Visst world shortest train men blev ändå förvånad, haha! Tänk om det där skulle köra förbi medans man väntar vid tågspåret xD

Frukost och födelsedagsfika


Äggmackor och thé-frukost. Blir nog födelsedagsfika senare idag hos en gammal vän från klassen som jag inte varit med på flera år :)

Rejseledare i Tyrkia

Har nyss varit på lägenhetsvisning och lägenheten var verkligen amazing! Har ganska dålig plats men vi får se.
Annars så känns det just nu som att jag befinner mig på fel ställe i världen. Jobba någonstans i något annat land, men bäst passar jag nog in i Türkey.

Jag har aldrig förstått mig på människor som reser till samma resmål. Speciellt detta Turkiet då. varför far alla dit? Men framförallt, varför far alla dit IGEN när de redan varit där? Ska man ut och se världen ska man väl se olika platser?
Men så for även jag till Turkiet. Vi skulle till Grekland men valde tillslut Turkiet. Och jag blev typ kär. Jag vill bara dit om och om och om igen. Och man ser andras bilder och känner igen sig, för Alanya är fortfarande så litet och intimt.
 Typ bästa landet ever.


Just nu känner jag att jag vill stå i en blå uniform, ha en ful scarf, uppsatt hår, högklackat trots att jag inte kan gå i dem och en board. Precis som alla mina vänner på facebook som nu och då statusuppdaterar om vilken vinterdestination de ska ha, eller att de har nödtelefonen i veckan.
Det var så skumt ute på utbildningen. Alla kom varandra så nära under så kort tid att det verkade hjärntvättat.

Jag saknar nog ett liv ute i världen ändå..


Hur gick det?

Jobbintervjun gick sådär, får veta inom en vecka men känns inte allt för hoppfullt. :(

Idag ska jag på lägenhetsvisning med Mimmie, samt dra tillbaka till hennes lägenhet för att hämta lite saker som jag tänkte matcha till klänningen, inte långt kvar nu! :)
Fast just nu ska jag ta en snabbvisit och möta damen inne i stan för att överlämna en av hennes ägodelar som jag lånat.

Älskar Johannes dator, den har så mycket bättre webcam och man får alltid skumt blåa ögon.

Fresh and going


mot arbetsintervjun iklädd morfars skjorta ;D

Min kalsongman och jobbintervju

Idag har jag mest spenderat hela dagen med att se Hem till midgård! Haha jag vet inte riktigt om jag tycker de är lika bra som jag tyckte förr men ändå är jag snart en säsong igenom, så slutsatsen är att det är lika bra ^^

Annars så har dom ringt idag från *****. Dom har ju ringt tidigare och velat att jag ska komma in med ett CV, och nu efter att ha tittat på det ringde dom upp och ville att jag skulle komma på en intervju imorgon :D Det är bara extrajobb men det hade varit grymt kul. Har ju inte hållt på med ämmnet på ett tag.

Så just nu står min karl och lagar mat i kalsonger i vanlig ordning. Han gör linssoppa från grunden, som vi ska avjnuta med färskt bröd. Gillar min karl? Ohja!


Dansk film och fotosession

Har varit på fotosession med Elin, hon hade någon foto-uppgift via skolan, och annars har jag och J sett endansk film som hette I kina spiser de hunde. Ganska bra faktiskt, lite kul att man kände igen sig i danskan dessutom.
Minns ni när jag var på reseledarskola i Spanien och vi hade hela lektioner som gick till såhär. Vi svenskar förstod ikke så mye.

The almighty PIZZAGUIDE


Sitter just nu och käkar frukost, och vad är inte bättre än pizza till frukost?
Har ätit pizza två dar i helgen och efter att ha omtestat de flesta pizzerior i Skellefteå, har jag åter kommit fram till segraren!
Och eftersom jag vet att det finns människor, som jag, som tycker att skräpmat och snacks kan vara en konst har jag nu sammanställt en liten guide på de godaste pizzorna i Skellefteå! Alternativt sämsta, så ni vet vars ni inte ska kasta pengar och en god middag åt fanders.

PIZZA-GUIDE!

Picasso: Uppe i backen, precis vid lasarettet. NEJ! De har bytt ägare ett antal gånger och numera får du ingen fyllning på pizzan. Vem vill ha lite deg med ost på?

Mamma mia: Borta vid kaplanskolan. Stans minsta pizzor, beställde jag en barnpizza? Smaken är väl okej men man ska ju bli mätt också.

Viking: Nu börjar det likna något, och jag snackar inte dyra viking inne i centrum, utan viking uppe på Åsgatan, Norrböle. Förut var dessa mina favoriter men efter omvärdering så kan jag säga att de sunkat ner!
Fortfarande godare än tidigare nämnda men ändå inte on top. Funkar med ett plus i kanten men de har inte längre västerbottensost på pizzorna 
(Dessutom brukar dom, iallafall förr, spraya olja på pizzan så de ska se smaskigare ut. Det var sjukt gott men inte så apitligt om man värmde pizzan dagen efter och de verkligen badade i flott.)

Tre kronor: På Erikslid. Har inte ätit där nyligen men har för mig att de nog är godare än viking numera. Har dock aldrig testat calzkroven. För er som inte vet är det ett skrov (hamburgare och pommes) inbakad i en calzone. Låter vidrigt men folk tycks gilla det? Någon som testat?

Dallas: Har ALDRIG ätit pizzan på Dallas i centrum, någon som vill uttala sig?

Korv-Ivars: Borta på Älvsbacka. HALLELUJAH-MOMENT! I särklass godaste pizzan i stan, precis som att jämföra Krysset med MacDonalds. Supertrevlig personal och mamsMUMSiga pizzor. Hottish-pizzan är tydligen att rekommendera men har själv aldrig smakat den. Ska du ha en njutningsfull middag med smält ost, krispig deg, söt tomatsås, saftig skinka och såklart en massa fett, go Korv-Ivars! Its good for you!

Brottningsmatch och Hej 16-åriga jag

Helgen har varit mycket trevlig! Idag brottade jag och Johannes, han jag vann! :D Jag älskar honom väldigt mycket och han ligger och sover just nu. Tar klänningsbilder imorgon så ni ska få se den nya, men jag ska nog tillbaxs med den för den jag redan köpt passar "temat" som jag tänkte och som även Johannes kör på.

Nu ska jag väcka han med en puss och sen ska vi se film! Har knappt gjort något i helgen men ändå bästa helgen på länge typ :D ♥

Medan kan ni se det här klippet, det är jättefint. Jag vill också göra en video till mig 16 år. Fast säga andra saker, som att allting blir alltid bra och gör dig av med människor som inte är bra för dig.


Ny klänning och syskon-mys

Idag så har vi varit på stan, ätit pizza igen och hämtat upp Johannes syster som ska vara här resten av helgen :D Ikväll blire film och mys! Har dessutom köpt en ny klänning som bröllopsförslag, stay tuned till imorn =)

Historien om 3 år,eller?

Jag har länge känt ett behov av att skriva ner hela historien om jag och mitt ex. Så jag tänkte göra det idag. Från början till slut, allt direkt från hjärtat, och se om någon ser, förstår, tror.

Jag hade en kort sms-kontakt med honom idag, som slutade i att han aldrig mer vill höras av. Utropstecken och agressivitet.
Och när jag läste orden fann jag inte mitt hjärta falla i bitar, inte för att jag tycker om honom, utan för att jag är bortkastad. utan jag fann mig själv skratta till. Varför? Jo, för att jag förstod inte varför han var så upprörd. Att jag själv inte bryr mig, så varför är han så arg?

Jag älskar sådana tillfällen, när jag bestämmer över mig själv. När jag hittar den Ronja som gjorde slut med honom i februari istället för den Ronja som blev släpad och lämnad och upplockad i en ren cirkus för över ett år sen.

Gamla Ronja som fanns, som bodde själv, som skrattade högt och satt på balkongräcket för att hon ville. Nygamla Ronja som festade flera helger i rad, sov i jeans flera helger i rad och hade a blast flera helger i rad.
Och vi alla vet hur en av de sista festarhelgerna gick till.


Jag blev full, somnade i duschen efter bastun (allt som vanligt) men så sov någon brevid mig i duschen. En kille med rakade sidor och guldröd mohikan. Med vackra underarmar och fräkniga axlar. Med vassa skulderblad och de mest annorlunda ögon jag någonsin tittat i.
 Blå, inte bruna. Blåblåblå. Nästan som mina, men djupare, inte klyschigt djupare, utan de ser verkligen djuupa ut. Så man kan drunkna i dom, haha aa, där har ni klyschan, men den är sann också.

Så imorse, redan innan sms-konversationen, just innan bilden i förra inlägget togs, insåg jag att jag bryr mig inte. Jag vill inte ha plus, eller minus, inte ens jämvikt. Jag bryr mig inte ens om att veta slutet av ekvationen. Jag bryr mig bara om vad killen med guldhåret och mosaikögonen gör på jobbet just nu. Varför bry sig om det man aldrig hade när man kan bry sig om det man har?♥

Mot jobb

Nu blir det jobbsökning, ses sen

RSS 2.0