Mina jag och kusin

Syns det att vi är systrar eller vad?? Vad lillkusinen gör dock är det ingen som vet.
Imorgon ska jag börja på mitt nya jobb. Helt ofattbart att man kan gå arbetslös i två år och slita som en hund och så en dag bara faller man i rätt händer. 
Imorgon kommer mamma, papppa, Nelson hit. Ska bli familjehelg med kusinen och bio. Mysigt värre!

Hyper having fun

readreadread
Har blivit helt sjukt effektiv på att göra oeffektiva men roliga saker. Såsom 50 nyanser av grå-böckerna. Jag har läst ut de två första på 19 dagar. Alltså över 1000 sidor på 19 dagar och på nio dagar har jag nu varvat nostalgi-dataspelet som jag berättade om. Men gardinerna.. dom blir inte gjorda. Men det ska jag försöka mig på nu iaf.

Möss i ost-påsen?

Skulle ha lite söndagsmys i söndags och när jag öppnar påsen märker jag att det är ett väldigt suspekt hål i botten. Frågan är om det är råttor i vårat skafferi eller om det hänt i affären. Det var alldeles för "ruffigt" för att va ett vanligt riv hål.
Vi undersökte skafferiet ordentligt och hittar inget bajs (brukar ju som vara överallt om de ätit där) så antagligen så missade vi det helt enkelt när vi köpte påsen. Vad tror ni?? :S

En sak jag alltid velat ha

Medlemspris på orchidéer förra veckan och rea-kruka 24,90:- på coop forum.
Jag mår dåligt när jag inte hinner skriva här. Hur länge sedan skrev jag poesi tillexempel? Hundra år sedan skulle jag gissa. Och fick energi i fingrarna för någon vecka sedan, hann skriva en mening och sedan ringde min telefon och mitt liv var räddat. Då var jag lite för glad för att sitta stilla och skriva om vackra nätter.
 
Jag har iallafall köpt en orchidé för första gången i hela mitt liv. Älskar blomman men har alltid varit så rädd för dom verkar så svårskötta, den lever dock än och förgyller min tillvaro i köket varje gång.

Att äta sina byxor, i en dröm.

Hade dubbelpass igår. Någon ringde klockan 22 och undrade ifall jag kunde jobba imorgon efter mitt första jobb. Klart jag kan. 12 timmar i sträck, inga problem.
Men jag var inte lycklig när jag vaknade för hela natten drömde jag detta som ett resultat av stressen.
 
Jag pluggade och varje morgon var man tvungen att äta frukost på skolan. Jag hade inga pengar och hade levt på ica basic baugetter ett halvår. Nu hade jag ingenting så därför åt jag upp mina mjukisbyxor. Det var helt okej tills jag råkade tugga i mig dragkedjorna som sitter längst ner. Spottade dragkedja resten av drömmen. Senare på dan skulle vi springa ett vasalopp och innan dess var jag tvungen att fara hem och klättra upp på blomburar för det fanns mini-kalanchoe längst upp som skulle packas. Blomburarna var typ 6 meter så det var sin lilla pärs. Sedan tillbaks till det här loppet och jag har varken ätit eller har byxor på mig utan försöker skyla mig med den t-shirt jag har på mig. Under hela drömmen är det även en snygg kille som försöker säga något viktigt hela tiden men jag hinner aldrig höra vad han säger. Dessutom försökte ett gammalt ragg snärja mig hela tiden.
 
Stress. Flera jobb. Johannes. Är vad jag lyckats tyda, men vafan åt jag upp mina egna byxor för?
Drömtydare sökes.

2 viktiga papper och en säkrad framtid.

Har skrivit på två viktiga papper idag.
Ena svängen var det att skriva på min uppsägning från min deltid som jag började för 20 dagar sedan. Känns tråkigt då jag trivdes bra på det jobbet. Men det okontrollerade skratten som ljöd hela vägen hem från när jag hade cyklat andra svängen och skrivit på mina papper om anställning på 75%, vägde upp.

När pappa ska säga att man ska sluta spela.

Har fixat hem ett gammalt spel som vi brukade spela hela tiden när vi var i yngre tonåren. Sjukt bra och roligt spel och om min pappa var här skulle han va precis som pappan här ovan.
 

Den dagen när fågelungen i mitt bröst dog

Halkade in på den där arbetsintervjun som ni vet i tisdags och vad händer idag? Jag blir erbjuden en heltid. Förstår ni det ens? Jag har varit långtidsarbetslös samt jobbat konstant sträckvis och nu är dagen äntligen här. Efter 2 års konstant stress, och ett års nära utbrändhet.
Jag älskar mina jobb men kombinationen av dom alla samtidigt samt arbetsförmedlingens heltidsutbildningar har tärt. Men idag så dör den stressade fågelungen i mitt bröst. Nu är jag äntligen framme. Som en vanlig människa, som ska gå till ett vanligt jobb och sedan jobba, och sedan vara ledig. Och veta att jag kommer få jobba veckan därpå♥

När norrland möter skåne

Förövrigt när de ringde från huvudkontoret i Malmö och undrade om jag kunde ta de 5 lådorna med tulpaner så hände det sig så att följande konversation uppstod:
 
Z: Hej Rrronja! Kan du hämta någa låodor tulpaner som har hamnat feil?
Ronja: Jomen det går bra.
Z: Vad brrra! Och så när du kommer dit så tar du det bara med korrrt!
Ronja: Jaha.. Vilket kort?
Z: Jamen med korrrt.
Ronja: Så jag ska ta det med kort? Jag har inte fått något kort.
Z: Alltså han heter Korrrrt!
Ronja:..........*pinsam tystnad*...... JAHA! Du menar Kurt?

Min vecka i ord och jobb

2009
Just den här veckan är en gå sönder vecka, iallafall när det gäller att hinna med något annat än jobb, äta, sova, duscha. Men på insidan känner jag mig glad för jag trivs så bra på mitt nya jobb nummer 4.
 
Måndag: Jobb nummer 4. Sen var jag med Jenny en sväng och fikade på Ainas, guld värt <3 Jag saknar verkligen henne men nu är det ändå närmare än när hon pluggade i Haparanda.
 
Tisdag: Skulle ha varit ledig dag men blev inringd på extrajobb nummer 3.
Väl där halkade jag in på en arbetsintervju.
Dom nya ägarna som ska ta över var där och intervjuvade personalen och skulle senare ta folk som sökt via CV (dock inte mig eftersom dom inta hade valt mig) men tack vare att en kollega pekade ut mitt CV i deras hög så fick jag en chans. Det gick relativt bra, även fast jag faktiskt är något av en expert på att göra bort mig vid arbetsrelaterade möten.
 
Onsdag: Var tvungen att köra ut till Hedensbyn och hämta 5 lådor tulpaner som egentligen skulle ha hamnat i Jönköping. Sedan jobba på jobb nummer 4.
 
Torsdag: Jobb nummer 4, där jag måste göra 5 timmars arbete på 4 timmar och sedan med noll sekunders mellanrum befinna mig på extrajobb nummer 1 där jag ska jobba kvällspass.
 
Fredag: Jobb nummer 4.
 
Lördag: Börja på mitt nya jobb, nummer 5.
 
Söndag: Sova.
 

Ask her about her t-rex


LOL-picture going wrong in my head

Hittade den här bilden när jag surfade och började genast kämpa med gråten faktiskt! Här är en glad kille som får träffa en superstjärna och alla skrattar åt honom på internet. Han kan inte rå för att han ser tecknad ut i jämförelse med henne, han är ju en riktig människa, en helt vanligt som du eller jag, han gör inte till sig och han får vara med om något häftigt och alla andra skrattar... Jag tyckte inte den var rolig alls, jag mår bara dåligt. Seriöst.

11 dagar in på det nya året

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut? Arbetade konstant, var ett hårsmån att gå in i väggen. Åkte ubåt och red kamel.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2012?
 Några man känner men inga vänner.
Dog någon som stod dig riktigt nära? Inte mig personligen *tack gode gud och knack knack i trä*
Vilka länder besökte du? Jag besökte spanien (igen för tredje gången) men den här gånger på Gran canaria.
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Ett fast arbete.
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Hela året har allmänt varit ett tråkigt år, då jag satt allt annat förutom det jag behöver först.
Vad var din största framgång 2012? Att jag lyckades slutföra personlig-assistent-utbildningen trots att jag jobbade 7 dagar i veckan 3 månader i sträck utan att på riktigt krascha.
Största misstaget? Att jag inte hörde av mig igen till ett av jobben jag sökt som sa att de var inte så värst intresserade och sedan la ut på platsbanken att de behövde 10 personer.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Min nackskada sen krocken 26 december 2011. Trots den lilla lilla krocken hade jag ont tills i höstas.
Bästa köpet? Ja inte var det tyget jag köpte för 700kr som jag FORTFARANDE inte sytt upp. Jag skulle nog kanske säga kläderna jag köpte innan vi for utomlands och speciellt den marinblå klänningen. Och min nyaste stickade tröjja förståss ;)
 
Vad spenderade du mest pengar på? Krukor, blomjord och frön skulle jag nog säga. Jag har inte spenderat så mycket pengar i år.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag fortfarande har Johannes. Sedan har jag ju halvupplevt min dröm om att se späckhuggare och vilda delfiner.
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Maskinen rent allmänt, Stiftelsen - Vildhjärta och  Keaton Henson - Small hands.
Var du gladare eller ledsnare 2012 jämfört med tidigare år? Början av året var jag riktigt nere sedan har det vänt men istället blivit mer uttråkad.

Vad önskar du att du gjort mindre? Inte unnat mig så ofta. Som chips, kakor, ost och godis varje kväll. Beroendet sitter kvar...
Hur tillbringade du julen 2012? Med min familj och med min kärlek!
Blev du kär under 2012? Jag blir typ kärare för varje dag. På riktigt.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej, snarare tvärtom.
Bästa boken du läste 2012? Helt klart Hungerspelen, iaf första boken, sedan min favoritbok Döttrar till en dotter och nu senast har jag läst 50 nyanser av grått.. Vi återkommer till vad jag tycker om den.

Största musikaliska upptäckten? Jag har hittat Mumford and sons i år och insett hur bra Maskinen är.
Något du önskade dig och fick? Jag önskade mig en massa som jag fick i julklapp, ni kanske får se det finaste senare.
Något du önskade dig men inte fick? Ett fast jobb. Jag läste faktiskt någonstans att det är vad de flesta unga människor önskade sig.
Årets bästa film? Åh harreligen inte vet jag. Måste väl säga att det var skönt att sista twilight kom ut, men om den var den BÄSTA filmen i år, näe.
Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jag kommer faktiskt inte ihåg, men jag minns att jag inte var hemma.
En bild du gillar från 2012?

Ballerina-feelin

Har min gamla favoritfrisyr, [socka i håret] och jag känner mig faktiskt som en ballerina. Nu ska jag iväg och plocka tulpaner.

The strangest yet most creative video on youtube

 

Jag bygger, bygger upp.

Jag är hopplös och kommer sluta upp trasig.
För jag har tagit på mig ännu ett extrajobb. Detta adderar mitt jobbschema till 5 olika arbetsplatser.
Extrajobb nummer 5 är i likhet med extrajobb nummer 2 och 3 och handlar om mat i princip. Jag ska prova på och vi får se om det går att hålla alla bollar i luften.

Fuck it

 
Jag känner mig arg och rivig och jag vill flytta fanatism från något till nåt annat så som jag gjorde förut bara för att jag gjorde fel en halvtimme efter att vi hånglade i torkrummet. Jag menar 3IE som jag så fint betecknade det förut men det tar så lång tid och jag är arg nu. Därför ska jag istället fara och springa utav bara helvete på gymet nu.

Mainstream


När jag var 16 år och flyttade ensam till Skellefteå, då handlade allt om att sticka ut istället för att passa in, som hela högstadiet hade handlat om.
 
Plötsligt skulle man klä sig annorlunda, lyssna på konstig musik, inte tycka som alla andra. Jag minns speciellt en nyår när vi sovde över hos en kille och han satte på någon skum musik och sa 
-"Vet du vad det här är? näe just det, du är sån sån där mainstream person och vet inte hur isländsk pop låter."
WTF? För det första vet du ingenting om mig, överhuvudtaget. Fördom kallas det. För det andra så är saker mainstream just för att många tycker om det. Det betyder inte att det är dåligt utan snarare tvärtom, att det är så bra att många faller för det.
När "de i andra bordet" (ja i min gymnasieklass var vi uppdelade i två gäng kan man säga) tyckte att alla i vårat bord var mainstream, "utom du Ronja, för du lyssnar på reagge och klär dig i jeans". Jaha? Så tajtheten på min beklädnad avgör om jag är speciell, eller min musiksmak.
 
Som bilden säger, vad spelar det för någon roll att dubstep heter dubstep nu? Varför måste alla spela så svåra och tro sig vara hipsters? Nejmen ingen har någonsin varit med om det jag varit med om. Jag är unik.
 
 Nej det är du inte. Jag tycker inte om att man särbehandlar sig själv. Du känner bara så för du har aldrig varit i någon annans känslor. Det finns tusen personer som är som dig. Har samma sår och problem som dig, samma drömmar och intressen som dig. Gått igenom samma saker som dig, tänkt i samma banor som dig. Det finns tusen människor som känner precis så som du kännt. Och vad är det för dåligt med det? Det betyder att du inte är ensam, att det finns inga ensamma hipsters och det finns inget som kallas mainstream.
Var bara dig själv, oavsett om det anses vanligt eller inte.
Jag har slutat vara någon som alla andra trodde, för många år sedan.
 
 
 

När året blir lite ljusare

Förra året har just slutat och detta år just börjat, ändå har jag redan vårkänslor. När jag går upp klockan 6 för att skjutsa Johannes, åka hem, göra mig klar och iväg på mitt eget jobb så har man sådan där ångest som äter upp en, men vet ni? Jag tror det är en biologisk reaktion på att gå upp tidigt.
Jag har haft ångest när man går upp tidigt sen jag var liten. Det är mörkt, kallt och stressigt att man åste vara någonstans. Men så kommer man hem, vid 10, är pigg och gör sig frasiga våfflor att äta i solen som pockar på att vi faktiskt går mot ljusare tider. Då känns inte livet så farligt. Allt som krävs för oss i norr är lite solsken.

Mitt fjärde jobb

Trött
Har börjat på mitt fjärde jobb igår. Inskolning tre dagar sen ska jag kunna beställa och fixa allt själv. Gör ganska ont i magen men själva jobbet verkar kul, om än det är massor att hålla reda på.
Pga att det ligger på andra sidan stan och Johannes jobbar på ena sidan stan och vi bor på den tredje sidan så går vi upp klockan 6 för att skjutsa han sen tillbaks, äta frukost sen  åka iväg själv, jobba, komma tillbaka, hinna äta något och börja på nästa jobb och jobba till klockan 19 ikväll. Lång dag med andra ord.

RSS 2.0