Snäva tröjärmar


Godmorgon! Idag startar jag en ny trend genom att ha armband utanpå tröjjan och jobbar kväll.
[Svar till anonym: Jag ska jobba på ett eller båda av mina extrajobb i sommar]

Hur ser din jobbsituation ut?

I samma stund som utbildningen tog slut, sinade även jobben. Visst är det typiskt? Att från att har varit en inch från att gå in i väggen till att ingen vill ha mig. Jag jobbar fortfarande på båda extrajobben men de behöver mig bara inte lika fullt så mycket. Jag ville bara klargöra för er att min arbetssituation är "arbetslös" igen fram till sommaren.

Känns riktigt okej dock, för jag har uppe samma tempo som när jag jobbar. Har städat hela köket idag, varvat med Gossip girl och undanplockning samt hunnit lååångduscha med inpackning och hela kittet. Imorgon jobbar jag dock, ska bli skönt =)

omNOM!

På söndagen var vi på IKEA och handlade, satte ihop lite saker igår och det kommer bli så fint! Något annat som vi handlade när vi var i Haparanda var det här, för som vi har letat i Skellefteå! Det var bäst att bunkra upp då ^^

Bal-outfit!

Hemma igen!Var ju på bal i lördags =)
 Var tänkt att jag skulle ha samma 50-tals skjortklänning som jag hade på bröllopet. Men så blev det ett spontan-köp i Finland, och inte ett så dåligt (opråligt) köp! 
Hade världens enklaste håruppsättning bara genom att locka håret och sätta bak det med klämmor. Ni får stå ut med att jag var den enda som tog kort på mig sj, men såhär fin var jag!Det var en kul kväll men jag var så trött sen dagen innan och vi diskuterade mer ett gammalt problem hela kvällen. Men det redde ut sig och för mig som det alltid kännts halvbra känns det nu som man kan släppa det. För jag har insett att jag är inte en långsur person, utan har kommit fram till order "långbrydd" passar bättre.

Hejdå, nu åker jag på bal!

Hej allihopa, jag tänkte bara snabbuppdatera er om att I'll be away! Packar i räserfart nu för vi ska på bal i Haparanda i helgen och vi åker en dag tidigare och därmed har jag avslutat kursen som personlig assistent! Så otroligt skönt även om jag kommer sakna alla människor =(.
 Massor med bilder kommer på måndag så härmed önskar jag er en trevlig helg and stay tuned ;D

"Och här uppe alldeles CP-lycklig"


Det enda som behöver sägas idag är att Johannes kommer hem ikväll!! Hmm.. Coolt, visste inte att jag kunde skela. trodde jag tittade i kors xD

Ny teckenlåt - R. kelly

Super-effektivt bloggande nu! Här kommer en ny teckenspråkslåt!
Den som jag lovade er i december. Som sagt. Det är en engelsk låt och den första låt jag någonsin översatt (förut när jag gick i skolan) och det resulterar i att jag kan den väldigt bra och har mycket ingivelse, jajjemen jag ser gay ut, men hey? se och va glad ;)

Skoter, vilddjur och modekaos!

Helgen ute i ingenmansland där min farmor bor var skön. Jag åt säkert mer än ett kilo kakor själv och en chipspåse.
fredagen hade jag solat och brännt mig nå jävulskt (solarium) innan vi for till farmor.


lördagen vaknade jag upp och det här landskapet var det första som mötte mig

Såhär klädde jag mig;


Under dagen for jag och pappa äntligen ut på en skoter-tur. Vi hann den knappa vägen dit vi skulle innan skotern havererade och det började blåsa upp till snöstorm, så det var bara att bogsera hem den med storskotern på bilvägen.
Dock hann vi se en massa på vägen dit! Harspår, rävspår, ripspår (alltså skogsfågeln ripa) rip-gömmor (dom sover under snön) och mårdspår!

redigerad bild, man ser vingpennorna av en ripa som flugit iväg mot snön.
Men coolast av allt, som jag aldrig varit med om förut var att vi också stötte på ett stort lodjurs-spår, som hade gjorts under natten. Man såg t.o.m klorna i spåren, inga mjuniga klor där inte!

redigerad bild, lospår

Här är en film när vi är ute och kör.Uppe på farmors vind har hon ett lo-djur, vi var alltid jätterädda för att gå upp dit när vi var små pga det.


Sedan har såklart min farmor en massa fina bilder på oss när vi är små, och jag förvånas alltid över mina val av kläder, och då SPECIELLT när det gäller skor..

Här kommer Ronja iklädd blåblommig klänning på midsommar, som såklart matchar min systers rosa variant) RÖDA sockar och BABYBLÅ skor.


Här syns en något yngre Ronja med sina kusiner och lillasyster. Kusinerna matchas i orangeaklänningar och visar tonsillerna samt innehar den blygsamt titta-bort-från-kameran-blicken. Lillasyster Mimmie iklädes en rosa Mimmi-pigg-klänning och stjärnan Ronja skapar trender med instoppad limegrön kjol, blommig t-shirt och ORANGEA sneakers.
90-talet, det var tider det!
Trots tidigare bristande kunskap i färgmatchning så hade jag en underbar helg!♥ Tack mamma, pappa och farmor!

Cat-wings

Förflyttningsteknik idag på lasarettet. Lite översminkad men mina ögon får kompensera mina kamrater när de ska lyfta mig och råkar stirra mig i armhålan.

råkade ta ett passing-by-photo och skum-mins foto


Markus Degerman

Ni får ett mer planerat inlägg senare. Går ju skola hela veckan och igår kvälls fastnade jag vid Markus Degermans mammas blogg.

Markus Degerman var en vän till en vän och jag minns det så väl när min vän ringde mig och grät och sa att han var försvunnen, hade farit iväg med skotern och aldrig kommit tillbaks. Hans spår slutade i en vak. Några dagar senare hittade de Markus skoter, på botten i kågefjärden. Markus hittades aldrig. Många var de nätter jag själv var ute och gick broarna runt och tänkte på honom. Att man kan tänka så mycket på någon man inte kännt. Eftersom åren gick har jag fortfarande då och då tänkt på honom.

I september 2011, fann man honom, och jag sticker inte under stol med att jag grät när jag satt och läste igår.

Mot Norrland och kärleks-katt

Jag ska sluta klaga från och med nu. Arrived to Lapland imorse klockan 8 och har spenderat dagen med att sola och basta (samt gjort en veckas läxor). Är nu bränd som en tomat i ansiktet och vi ska snart fara till ingenmansland och farmor.
Där har ni det riktiga Norrland! Inget internet, ingen elektricitet, inget rinnande vatten men massvis med skoter, alfapet och älgkött!
(Ok, så illa är det inte riktigt med internet finns inte)
Har nyfallit in love med den här mannen dessutom, men han är sjuk och nyser, inte bra :(
Ha en trevlig helg iallafall!

Inside out.

Blev ordinerad Lapplands-vistelse i helgen av min mor, hon var less på att läsa om hur trött jag var hela tiden.

Jag ska försöka ta mkt bilder i helgen, och köra skoter i massor!
Jag vet inte riktigt vad det är med mig, speciellt de senaste dagarna. Det känns som all stress har gjort min kropp tunn, så man känner på utsidan vad som händer på insidan.
Jag kan inte tänka på någonting annat varje gång mitt hjärta slår. Det slår så ofta nuförtiden... Och hela kroppen darrar till varje gång. Ni vet det där ofrivillga rycket man gör första sekunden när någon skräms. Så känns det, efter varje hjärtslag. Jag vart seriöst just rädd av att jag själv svalde.. 
 
Det är äckligt att andas djupt, då känner man ju när hinnorna säras av syret. Det är obehagligt att vila, då slår ju hjärtat så hårt. Tillochmed smälta mat är jobbigt. Sova är bra, för då känner man ingenting. Men just nu sover jag ju inte så bra heller. Jag funderar på att vara uppe tills när bussen går klockan sex till Lappland...
...Jag måste köra skoter.

Har sytt min egen buff!

Har ju varit buff-lös i två säsonger eftersom min kära syster tyckte det var en bra idé att klippa sönder min svartvita fodrade á 200-300kr.
Har nu sytt min egna för en kostnad av ungefär 100, och då köpte jag nålar och har kvar tyg till minst 5 stycken till.
Ska testprövas om den håller måttet i helgen då jag åker till Lappland klockan 6 imorgon. [Vad är en buff?]

MimmieRonja sjungtecknar

Såg nyss om den här videon från min morbror Anders och hans Anna-Lenas bröllop i september, och känner mig oerhört stolt och rörd av min systers talang. Sedan var det oerhört roligt för mig att få teckentolka. I den här videon ser man föresten allting bättre.


Dubbelhaka, ensamhet och underbett

Nu har jag klippt ihop en fin video till er där jag berättar om min ensamhet, min lilla haka, min dubbelhaka, mitt underbett och konstruktionen buff.

Sego

Jaa.. Tänkte gå tidigare så jag kunde gå förbi skolan och hämta uppgifter samt söka jobb men jag såg Gossip girl istället. Bad bad arbetslös!


Idag har jag gröntröjjan i kombo med mina nya gråa shorts, strumpbyxor och knästrumpor. Ja, jag tog kort med camen (verkar det som ^^) och nej shortsen är inte ljusblå. 

Min alla hjärtans dag

Hejhej, här kommer jag, 10 minuter i dagen-efter-alla-<3-dag-dagen.

Hur har jag spenderat dagen? Jo på jobbet såklart, men det har varit en underbar dag iallafall.

Började med att jag fick behålla Johannes hela morgonen innan jag for till jobbet och han for på turné. Yupp, alldeles ensam for now on (eller i en vecka+några dar) Vi åt frukost och frossade i smörbullar som jag bakade igår. Och när jag kommer hem har han i sin tur bakat hjärtformade citronmuffins till mig, samt klippt ut ett kartonghjärta med meddelande på. Samt ritat på kaklet i badrummet med whiteboardpenna.

Jag älskar alla hjärtans dag och jag är så oerhört glad över att ha denna man i mitt liv<3
Från att aldrig få något så ger Johannes mig allt, verkligen allt - och lite till.
Jag vet inte hur lippad jag hade varit om det inte hade varit för dig.
Jag älskar dig så underbart mycket baby och tro inte jag sover en natt utan din t-shirt medans du är borta.

Nya SOFFAN!

Äntligen, soffan!

Blev dock besviken över att det var ett hål i den redan när vi packade upp den samt att jag ångrar mig lite att jag inte tog plymåer istället för kuddar :s Men ändå, man ryms ju lätt 40 personer i den! (Om alla står upp i soffan på ett ben så)

Hej du är ännu sämre

"Hej Ronja,

Vi har nu gjort ett första urval bland de sökande till tjänsten som (...)
Tyvärr får vi meddela att du denna gång inte är bland dem vi valt att gå vidare med.

Tack för ditt visade intresse och lycka till i framtida utmaningar!"
Svaret på mitt sista hopp. Fortsätter plugga. Fortsätter.

Soffan och hur många veckors arbete

Hemstudier idag och jag måste hinna 2 veckors arbete idag så jag kan hinna en veckas arbete på fredag- sedan är jag ikapp :D

Ska samt kombinera studierna med att tvätta, dammsuga och projektet.

Idag kommer soffan!! Snart har vi en 4 meters svartmelerad soffa med cosycorner OCH divan! Blir skönt så man slipper den otroligt fula men gudomligt praktiska rödspräckliga bäddsoffan.

Alla kan plantera!

Har nyss planterat årets tomater! Att plantera sådana här dagar är verkligen guld och det är så kul att ha en liten gröning som man får följa i fönstret (och senare skiva direkt från planta till mackan).

Jag tycker mest om att ta frön från frukt, något som alla säger inte går, just därför blir jag extraglad när det kommer upp groddar. Det första jag fick fram var ett äppelträd som än idag frodas i mina föräldrars trädgård hemma i Lappland även om vägen var lång. [Sagan om mitt äppelträd]

Lätta plantor som man kan ta från frukt är tex äpplen, paprika och tomater.
De är oerhört lätta att plantera. Med äpplen eller paprika tar du bara ut kärnorna och planterar dem i en kruka cirka 2 cm under jord. (Och enligt mitt experiment i år så kommer de upp fortare om de får ligga i vatten ett par dagar innan man sår dem.)
Tomater är också busenkelt! Torka kärnorna på lite hushållspapper ett dygn och sedan bara att pilla bort dem och ner i jorden någon cm.

Förra årets tomater

I år planterar jag detta!:

Mitt startfält i år:
Nykomlingarna vattenmelon och brytböna (frön)!
Kanelbasilika
Persilja
Tomater
Äpplen
Paprika (om det fortfarande finns plats x))


vårsol och för ett år sedan

Så fort en vårstråle lyser in känner jag som jag gjorde i den här ganska precis ett år gamla videon. Och för precis på dagen för ett år sedan flyttade jag från mitt ex till min syster idag. Och för ett år sedan så träffar jag Johannes för första gången ever i en trappuppgång om 12 dagar.♥

Att balansera på en hjärtetråd


Idag är en sådan dag som jag allvarligt börjar tvivla på min hälsa inom utbrändhet. Det känns som man balanserar på en tråd och tråden är gjort av mitt eget hjärta och varje gång det klämtar till håller jag på att ramla av och ner i ingenting. Aa, ganska precis så känns det.

Hann jag se flyga drake igår som jag velat se typ hela mitt liv och som jag måste lämna tillbaka idag? nej.
Hann jag mysa med min sambo? nej.
 Hann jag ens öppna chipspåsen? nej.
Istället somnade jag vid nio, vaknade vid 23, hade gudförbannat jävla ont i magen så det kändes som en pelare som skulle genom min framstjärt och ut genom nacken till 01 och nu är vi här.

Jobb 9-18 utan lunch idag.

när man inte lyckas

Blev ingen soffa idag, både jag och Johannes fick så mycket flashbacks när vi inte kom uppför parkeringen med det tunga släpet av krocken att vi backade tillbaka och beställde hemkörning á 400:-

Nu har jag släppt ut fredagsmagen och ska fläska medans vi ser flyga drake. Ha en underbar fredag!

Inglorius basterds

Igår såg vi slutet på "Inglorius basterds" (för jag somnade absolut inte innan filmen var slut i förrgår) och ja, det stavas så. Film av Quentin Tarantino och som ni vet gör han lite speciella filmer och jag måste säga att den här är genialisk! Jag är ett stort fan av hans verk, Pulp fiction är fortfarande bland dom bästa filmerna i världen.

Filmen utspelar sig i Frankrike under andra världskriget där en grupp amerikaner försöker störta Hitler. Älskar att de pratar alla möjliga språk i filmen, allt från tyska till franska, amerikanska och italienska. Filmen var verkligen superbra och bitvis hilarious, sevärd! Brad Pitt gör sig så bra i den här filmen, grymt roligt när han ska verka italiensk xD. Men ni vet att jag är snål med 10'orna så det blir 9/10 nazist-skalpar.Soffan i stan och dubbelpass

Hej. Har lunch och ska strax gå och söka jobb. Blev så att jag jobbar dubbelpass idag också, så blir en lååång dag.  Jag har precis fått sms från möbelaffären om att våran soffa har kommit, ÄNTLIGEN! :D Frågan är bara när faun man ska ha tid och hämta den :s

Hej du är sämst

Idag ska jag jobba. Fick ett standardmail igår från ett företag som sökte butiksbiträden som jag verkligen hade hoppats på..
 "Tack för visat intresse men vi har valt att gå vidare med en annan sökande. Lycka till i framtiden"
Det är så kul när hjärtat sjunker i bröstet på en.
"Tack för visat intresse men du är sämst. Lycka till med att komma dig ur arbetslösheten, men det kommer du aldrig göra för som arbetslös är du inte värd ett öre."
Jag förstår inte varför, mitt CV är en dröm och jag kommer aldrig ens på intervju. Varför vill ingen ha mig?

Har nyss sökt ett nytt jobb och ska söka fler på lunchen (ta det lugnt på lunchen är slöseri med tid). Jag hoppas att ni inte missade den lilla snutten i slutet av mitt krocken-klipp förresten? http://www.youtube.com/watch?v=r6bgtK9ktd0


Såhär många fina valkar har jag när jag går till jobbet och det är minus 25


Ronja klipping the hair on Johannes

Johannes+Ronja+sax=Johannes!


Berättar om bilolyckan

Videon blev mer oklippt än vad jag trodde, men här har ni den iallafall. Så ursäkta den hemska klippningen och den dåliga upplösningen.

Redigera en video och ÄNTLIGEN hemstudier

Godmorgon God middag!
Har nyss äntligen klippt klart videon jag gjorde angående krocken för över 2 veckor sedan, har ju fortfarande inte berättat hur det gick till. Spenderade två dagar med att ladda upp den 16 minuter långa videon, bara för att det skulle visa sig att då går dom inte spela eftersom de endast får vara 15 minuter.
Så filmen ni kommer få se är den första redigerade filmen här någonsin, så stolt över att jag lyckades kollijoxa (hålla på) i moviemaker alldeles sj^^

I väntan på att youtube ska acceptera den äter jag frukost. Jag har hemstudier idag (♥) och därför borde jag göra följande saker:
*Söka jobb
*Göra klart vård och omsorg del 5
*Skriva en recension på hemläxan.

Men jag känner mer för att
*Börja på projektet jag hintat om, som innefattar pyssel
*Baka Norris smörbullar (ni vet receptet som står på mjölkpaketet)
*Städa
*Plantera
*Blogga


Chips-kakor

Hittade det här under min morgonsurfning. Jag tycker inte om idén att förstöra chips och blanda det med annat. Jag tycker inte ens om att dippa chips. Jag hade ett recept på chipsgratäng en gång som gjordes på grill-chips men det var verkligen inte en hit. Men jag blir ändå småintresserad av att testa det här..


Det är alltså potato chip cookies, bilderna och mer att läsa finns http://smittenkitchen.com/2012/01/potato-chip-cookies/
Vad tror ni?

Förresten så har jag grundat en "chipsologi" för flera år sedan. Hur man kan läsa av en person beroende på vilka chips dom tycker om! Det är väldigt forskande korrekt och kommer förändra världen för alltid.

Grönt i vårt hus

Jag fann faktiskt mig själv att tänka "Äntligen måndag", det känns så himla skönt att ha en riktig vardag med jobb OCH helg, även fast denna vecka blir back to utbränd. Jobbar fem dagar, bör gå skola den sjätte.

Och VET ni! Gissa vad som händer i växthuset!

och även de för-vattnade äpplenaDessutom så köpte vi våra första växter till lägenheten igår. Det var 3 för 79:- på kvantum så vi köpte 6 st ^^


Såhär brett kan man le om man har underbett. Ha en bra dag!

helg

Som ni förstår har jag tagit helg, min första lediga helg sen 5 december! Vi ska göra en massa ärenden och man vet man är gammal när man bara har ordet "fredagsmys" i tankarna när man slutade jobbet på fredagen.

Clown-kängorna


Jag är inte bitter idag, bara så ni vet. Jag är glad vissa dagar. Dom dagar jag jobbar mår jag bättre.
Nu ska jag snöra på mig Johannes kängor eftersom jag inte rymmer tjocksockar i mina sneakers. Praktiskt att jag och han har samma storlek.
 Men det är ofattbart vilken skum form dom har! Skitstora framtill men normala baktill.

Välkommen att flytta till Norrland

"Idag är det jättekallt...wohoo, nu är det varmare!"
Hur kallt är det?
"Förut var det 20, nu är det 19,9"

Det är sådana här dagar jag funderar på varför man bor i norrland. Iallafall på kusten. Hade jag varit i Lappland hade jag kunnat köra skoter, så sugen på det de senaste dagarna. Och dessutom är det så jävla råkallt vid kusten. 20 minus i Lappland är ingenting, medans här så dör du vid -5.


Ett ingenmans-land

jo just ja, vi pratar ju sanning på den här bloggen.
Inatt var ingen bra natt, för allting som jag inte har klarat av har Johannes fått ta hand om.
Jag hinner bara jobba, jobba, jobba, studera, sova, stirra maniskt i taket. Johannes får därför jobba, tvätta, städa, diska, handla.
Inatt sov inte Johannes, han städade och plockade papper.
Och det är mitt fel.

Idag har jag fått bort iallafall en del på min "orsaker-till-att-du-aldrig-kan-koppla-av-lista"

[x] Boka tid hos optikern eftersom du inte ser någonting när du kör bil, går eller läser
[x] Gå till försäkringskassan med viktiga papper
[x] Ringa försäkringar om ersättning för bilolyckan
[  ] Gå till försäkringar och bekräfta uppgifter om olyckan
[  ] Städa så det iallafall blir en stig i sovrummet så du kan ta sig till sängen.
[x] Tvätta
[  ] Handla så du kan äta något annat än mackor till lunch.
[  ] Börja med projektet som du skulle ha börjat med för 14 dar sen.
[  ] Lappa och sy alla kläder som är trasiga eller opassformiga.
[  ] Skriva eftersom du har tusen svartvita vackra i dina fingerspetsar

Och nej, vi har inte gardiner i köket än fast vi bott här i över 2 månader nu.


Och ja, jag sitter på golvet under bordet.


RSS 2.0