Sammanfattning av 2013

Beskriv året med tre ord.

Jobbyte, morgonångest och kärlek på många olika sätt.

 

 Vilka ser du som de största händelserna under året?

Att vi utökat familjen till 2+1 är väl en av dom största. Även att jag fått en fast FAST riktigt jobb.

 

Bästa köpet under 2013?

Diskmaskin hallelujah!

 

Har du blivit bättre på något?

Jag har blivit lite, lite bättre på att få saker gjorda.

 

 Gjorde du något du aldrig gjort förut?

Testat och lyckats med att sätta en bit plast i ögat. Bytt batterier i ett cochlea-implantat. Smakat vegemite.

 

Vad var extra dåligt med året?

Att jag slutade ett toppenjobb som jag just påbörjat för att istället bli nertryckt dagligen på ett annat jobb.

Att jag förvandlat att fatta beslut till ett ångestmoment.

 

Vad var extra bra?

Att jag varje vecka har ett gäng med ungar som fått mig att skratta och gjort mig varm i hjärtat.

Att jag har en karl som är den mest tålmodiga i världen.

Att vi åkte till Kreta med hela familjen (-pappa)

 

Vad lyssnade du på? 

I början av året lyssnade jag konstant på Alina Devercerskis album och nu i slutet har det varit Veronica Maggios nyaste album "Handen i fickan fast jag bryr mig". Även lite Håkan har halkat med i år.

 

 Vad skrattade du åt?
Barnen på skolan, när de kommer med sina roliga kommentarer och ideér. Som när jag "hade ont i benet" och därför behövde de kolla mina pupiller (som satt bakom öronen) och räkna mina tänder. 36 i enbart överkäken hade jag.
Eller som när följande konversation utspelade sig;
-Jag var i Italien med min storkusin. Hon heter Claudia.
- Jaha. Bor hon i Italien?
-Asså.. Hon pratar svenska men hon bor i Stockholm.
 
 
 Vad grät du till?

Att min farfar inte finns här. Jag grät så mycket den kvällen att det såg ut som jag var misshandlad. Jag bjuder på en bild tagen klockan ett den natten där jag spärrar upp ögonen.

 

 Din största framgång under året?

Att jag nästan var tränad ett tag. Mer av det 2014!

Att jag slutligen sydde klart gardinerna. Det tog bara ett år, två månader och två veckor! Haha!

 

Dina planer inför 2014?

Leva mera!

Gott nytt år!


Största julklapparna ever

 
Julklappsrekordet storleksmässigt är definitivt slaget i år! 75% av dem största är dessutom mina, jag som inte önskat mig någonting i år.

Övre landet kantas av övergivenheten

En fabrik
 
 
En station
 
Idag ska jag på spa och sedan börjar bilresan hemåt. Något som jag tycker är så sjukt intressant (och sorgligt förståss) är alla dessa övergivna hus som kantar vägarna mot inlandet.
Trasiga rutor, skeva väggar men fortfarande med gardiner i fönstret. Hus som har pinnstolar i köket och porslin i skåpen. Allt i husen är verkligen orört. Som om någon bodde där och bara försvann.
Detta är förstås precis som det hände. Någon gammal släkting levde här och när denne dog orkade inte ättlingarna ,som flyttat till större städer, åka upp och ta vara på dödsboet. Det är sorgligt men mystiskt och trollbindande.
 
Min morbror har faktiskt köpt en gammal station en gång och när vi var och rev så hittade vi tidningar som dom stoppat väggarna med som isolering. På dessa tidningar kunde man läsa om att Hitlers framkomst och spekulationer i hur det skulle sluta och en reklam där det stod att om man gick på Ica kl 18 fick man, citat; "se en riktig neger som äter banan". 

Ångest och ångest

 
Men på morgonen vaknar jag med sådan tuggande ångest. Och veckorna innan veckan för den delen.
Jag vet inte om det beror på att mitt liv inte ser ut som jag hade tänkt att det skulle se ut när jag var 23. Jag har inte sett eller varit med om så mycket som jag velat. Inte sett så många platser. Inte studerat. Inte gjort något.
Jag vet inte om det beror på jobbet. Jag trivs bra men det känns svårt att ställa in sig på något som jag aldrig tidigare velat jobba med. Jag är dessutom aldrig ledig från jobbet, jag tar alltid med det hem. Jag har barn i frukostflingorna och barn i drömmarna. Barn när jag lägger mig och barn när jag vaknar.
Jag vet inte om det beror på att jag är så jävla trött, hela tiden, varje dag. Om att jobba heltid är möjligt för mig.
Eller om det bara beror på att jag inte hinner träna och frigöra den energi jag behöver.
Eller om det är kemiskt.
Eller om det helt enkelt bara beror på årstiden.
 
Men jag vet att ångesten gör att varje litet beslut blir till en jättegrej. Jag kan inte bestämma någonting längre. Att bestämma om jag ska äta tomatsoppa eller sparrissoppa till lunch blir enormt. När jag ska handla, vad jag ska handla. Jul, paket, möten, ärenden, måsten. Allt. blir. så. jävla. stort.
 
Kanske måste jag bara byta det kemiska, eller stå ut till våren. Eller så måste jag resa till världens ände för ett tag.

Ett första

 
Förra måndagen blev jag utkallad ur klassrummet av rektorn. Vi satte oss ner och hon frågade om jag ville vara kvar för alltid och jag svarade ja.
 
Sen första december är jag tillsvidareanställd inom kommunen som teckenkommunikatör.
Jag har aldrig varit tillsvidare anställd slog det mig. Inte en enda gång. Det känns lite läskigt men underbart skönt förståss.

Nya djurlagar 2014

 
För en vecka sedan hade djurskyddet ett erbjudande att om man tog med sin katt till Arken zoo och pungade ut med fjuttiga 100kr så fick man katten chippad och vaccinerad. Helt sjukt bra det gick och Piri var så duktig. Djurskyddet brukar ha det här arrangemanget två gånger per år och som av en slump har jag kommit över faktan att en ny lag ska träda i kraft januari 2014.
 
Alla katter som föds hädanefter ska chippmärkas och alla katter som vistas ute ska vara kastrerade. Även en lag om att tidelag (sex mellan människa och djur) är förbjudet.

Såg ett hemskt klipp om att det finns djursex-farmar i Sverige så att denna lag har kommit till för att komma åt dem.
Piri ska inte vara utekatt men det känns skönt att om hon "kommer bort" så behöver vi inget halsband på henne. Snippas ska hon göra nästa vecka. =)
Artikel

10 dagar med en pojke från andra sidan jorden.

 
10 dagar hade vi besök av australiensaren.
När jag hämtade honom på flygplatsen skakade jag som ett asplöv och han blev amazed över den snöfläckade marken.
Även att det blev mörkt innan klockan 15 och att det var kallt. Själv kom han iklädd skinnjacka, träningsskor och rosa leopardleggings i nylon som skulle agera långkalsonger.
Vi började med att besöka Mårdseleforsen och tittade på förödelsen över norrlands inland efter stormen.
 
 
 
 
Roadtripen slutade i Lappland och de kommande dagarna spenderade vi på skoter (tack gode gud för att Ingenstans är ett ställe för sig med väder som bara passar Kung Bore),
badhus, hundsläde (Vi turade med ett företag som hette Aurora Borealis. Hur trevliga, jordnära och serviceinriktade som helst, så glada att vi åkte med dem! Bästa hundslädeturen jag varit på ever.
Vi fick t.o.m köra hundspannen själva).
 
 
 
 
 
 
Vi hann även med en sväng på Lycksele djurpark som t.o.m lät oss hälsa på trots att de hade stängt! Eloge!
Sedan blev det tillbaka till Skellefteå där vi värmde (och svalkade oss) på Eddahallen med spa och vi besökte Boda borg.
Vi hann med en massa älgkött, leverpastej, kaviar, surströmming, palt och skräpmat. (OBS OBS Även Australien intygar att Krysset har dom bästa burgarna i världen)
Men snus, det vågade han sig inte på, haha!
 
Jag trodde att Australien och Sverige var mycket mer liksinnade men faktum är att saker och ting är väldigt annorlunda. Som vad som är artigt och vad som är tabu. Blandannat så är det en del av rasismen att kalla någon för rödlätt. Det var så många småsaker som man aldrig märkt men som verkligen är olika.
Förutom att föräldrarna säger till sina barn både i Australien och Sverige att om man gräver sig rakt ner kommer man till kina (Vilket är sjukt orimligt. Vi skulle hamna på Nya zeeland och Australiska barn skulle hamna på grönland)
Vi hade iallafall otroligt kul och förhoppningsvis så ses vi igen, kanske på andra sidan jordklotet.

RSS 2.0