En 10-åring hos frisören

Resultat, dock ofixat.
Klippte mig igår och medans jag fick håret tvättat fick jag höra följande konversation från tvättstället bredvid där en annan frisörska tvättade håret på en tjej, 10 år.
 
Frisörska: Jaha hur vill du klippa dig då?
Tjej 10år: Jaa asså jag tänkte att vi skulle klippa topparna och klippa bort luggen, jag är så trött på den!
Frisörska: Eeh.. Hur menar du då?
Tjej: Alltså klipp bort den, alltihopa, URSH, väck ska den!
Frisörska: Jaa.. Alltså det går ju inte att klippa bort en lugg utan den måste du ju spara ut så den blir lika lång som resten av håret.
*Tystnad*
Frisörska: Förstår du?
Tjej:.. Nej.
 
Senare i frisörstolen hade de följande konversation:
Tjej 10år: Hur många plasthandskar har ni här?
Frisörska: Jjaa det är en del.
Tjej: Vi har tvåpack hemma!
*Flickans mamma börjar skratta*
Tjej: Eller är det 3-pack som vi har hemma mamma?

Crilles SÄSOG 2006

Just nu är både min bror och min syster hemma hos min mamma och min pappa i Lappland. Hela familjen samlad utom mig. Längtar så mycket till jul, snö och skoter. Den här videon på min bror från hans snowboard säsong 2006 är rolig.
 

Ane Brun - Do you remember

"Do you remember the scars i showed you, the stories I dont do.
I always said forever when you asked me to stay true."
 
Ane Brun - Do you remember, för att det helt enkelt är så fint.
 
Dublicera den här fliken och fortsätt med din surfning men lyssna på den.
 

Uppsättningen AnnaBerta.

I lördags var jag och såg premiären av "AnnaBerta". Det är en teater som går med västerbottensteatern (och kommer även turnéra runt om i landet).
 
Den handlar om konstärinnorna Anna Nordlander och Berta Hansson, båda med anknytning till västerbotten som "revolutionerade" konstvärlden på som det så fint hette då, fruntimmersavdelningen. De levde egentligen inte under samma tid men i den här historien är de målarsystrar.
 
Jag hade inte så höga förväntningar för jag tyckte inte historien lät så intressant men oj oj OJ så bra den var!
Framförallt så är det Johannes första föreställning där han är ansvarig för ljussättningen (vilket var awesome för övrigt, som alltid).
Man tror inte ljus spelar så himla stor roll, men efter att ha sett Johannes verk, alltså det finns inga ord. Nu kan man ju inte spejsa till det så mycket i pjäser men helt opartiskt måste jag säga att Johannes lyfter showen till en mycket högre höjd.
 
Det jag gillar med att gå på teater är man känner sig så himla kulturell och "värd/mer till nytta" (svår känsla att förklara) när man går på teater, det är annat än att slöa framför datorn med en nedladdad film.
 
INFORMATION, STÄDER TEATERN KOMMER TILL OCH BILJETTER FINNS HÄR.

Att alltid extrajobba.

Badhuset, något jag längtar till.
Lovvecka=Jobbvecka på extrajobb nummer 2. Love it.
 
Hade en dröm härom veckan. 
Jag skulle fara och bada med några kompisar men när vi skulle köpa dricka så fanns det ingen i kassan. Då tyckte kompisarna att vi skulle trycka in varorna i kassan själv. Och så fort vi ställt oss bakom kassan kom såklart en massa människor som också skulle köpa så jag var tvungen att ta betalt av dom också.
Tillslut blev det en never ending våg av människor och mina kompisar tyckte jag kunde stå där resten av dagen.
-"Men vi skulle ju bada?"
-"Jamen Ronja, jobb går alltid före"
 
Tillslut blev alla döva så jag var tvungen att teckna allting.
 
Undra vad den drömmen vill säga...

Rub-a-dubstep

Dubstep är ju en relativt ny musikgenre och jag gillar det!
Min favorit är nog fortfarande den här Reagge vs Skrillex mixen!
 
Jag vet inte vad det är med dubstep som får en att känna sig så annorlunda, men den här videon beskriver ganska precis hur man känner sig när dubstep kommer i lurarna.
Dessutom kanske några av er känner igen komikerduon Key and Peele :) Trevlig helg!
 

Tecken-grammis

Jag har varit på dövförening idag!
Har aldig varit där förut men det var riktigt intressant. Det var några som föreläste om stress och alla var jättesnälla, tog om när jag inte förstod och förklara anledningarna till deras persontecken.
 
Jag har lärt mig två nya tecken idag; historia och gratis haha. Jag känner att jag bygger meningar som en 10-åring för jag tänkte skriva om den här texten på teckenspråk så ni får se hur grammatiken skiljer sig :)
 
 
Idag [happ] dövförening pek-c.
[Ü] där förut. Pi intressant där föreläsa stress. Alla pi snälla, teckna igen när inte-förstå pek-c, också berätta orsak person-tecken.
 
Idag lära två ny tecken pek-c; Historia, gratis haha. Känna bygga mening samma 10år orsak vet skriva samma nu teckenspråk, pek-h-v se grammatik olika.:)
 
Pek-c är egentligen superenkelt för det betyder jag (pek-centrum) så jag klurade till det lite extra för er ;) Där fick ni se det haha, godnatt!

Kapten röd - Ta inga order

Den textrad som alltid ger mig en stor äckelkänsla är denna rad från Kapten röds låt "Ta inga order".
Den är inte alls "farlig" men ändå så fylls jag med ett sådant impusivt äckel varje gång jag hör den här raden. Nazister och rasister blir allt fler i Sverige och det är sjukt att det kan finnas ett sådant hat.
Jag ska inte börja prata politik men jag blir bara äcklad helt enkelt av folk som ser skillnad på människovärde. 
 
"Höger Extremisten går I skuggan, han sprider sig undan för undan. 
Och propagerar för brott I det dunkla, sen skyller dom allting på förortens ungar. 
Och med en dröm om grönare lundar där dom kan gå med sina renrasiga hundar. 
Och men vi vet hur det går vad som stundar, så vi vägrar ge upp och vi kommer aldrig blunda."
 
Sedan finns en massa smarta citat också som denna:
"Håll ut systra mi. Du kan se igenom deras mask och deras leende av plast.
Deras botox hysteri, men är det till en lycka eller last när ditt smajl sitter fast. 
För varje dag som passerar, bevittnar man hur någon ung själ havererar. 
På grund av något sjukt ideal dom planterat, du är ingen vara man kan reklamera. 
Men du vet när dom vill lära dig bli smal utan att banta. 
Med så mycket plast I kroppen att dom går o panta. 
Men det är inte dig dom vill ha det är dina slantar, 
Så dom är inga vänner å dom e inga bekanta."

Min bror brädexperten!

Som ni vet har jag en lillasyster, men jag har ju också en storebror. Han figurerar inte lika ofta här i bloggen då han bor i Umeå och vi ses allt för sällan. Ändå är han en av dom viktigaste personerna i mitt liv.
 
Min bror är såld på brädor. Skejt-brädor, snö-brädor och vatten-brädor. Och han är jävligt duktigt på det!
Crille är en typisk sådan person som är bra på vad han än åtar sig. Brottning, innebandy, simning, vunnet och klart. Men bräda är det som har fastnat, som han fortsätter med även fast han vunnit en massa tävlingar. Han har bott i Norge och i Ramundberget och gjort skitjobb bara för att kunna åka. Och jag är väldigt stolt över honom.♥
 
Här är en liten video med råmaterial på hans åkande. Filmerna är otaliga men den här är nyast.
 

Syskon<3

Jag, min syster och vår kusin.
Jag är så lyckligt lottad som har syskon, och dessutom att jag får ha min syster här, i samma stad som mig.
 
Det gör så mycket att ha någon som man kan bjuda över på middag, gå på stan med eller åka hem till Lappland med.
Någon som man kan flytta in hos när det krisar, någon som diskar den där jävligt jobbiga plåten både jag och Johannes inte orkat ta tag i (hahah) och någon man alltid kan prata med.
 
När jag var liten och folk brukade säga att vi var lika varandra brukade jag svara att "det var nära att vi skulle bli tvillingar". Jag vet inte hur jag tänkte.. Typ att det var tänkt att vi skulle komma ut samtidigt men att jag armbågade mig ut ur mamma 3 år före Mimmie...?
 
Ett syskon är en person som varit med en hela sin uppväxt och är ett vittne på allt man upplevt. En vän man alltid kan lita på och som alltid finns där, som alltid funnits där. På bilresorna, i sommarstugan och vardagsmorgonarna. Tänk vad livet vore tråkigt utan syskon♥
 

Proactive RECENSION!

 
Två månader har gått och här kommer min recension på proactive!!
 
Jaaaag har aldrig haft så dålig hy som jag har nu efter att ha provat proactive. Någonsin.
Jag har värre bilder men känner inte för att hänga ut min dåliga hy på bloggen. Men det syns på denna bild där jag är väldigt sminkad ändå jämfört med förr.
 
Det finns två typer av hy (eller tre om man nu ska vara en sån där jobbig jävel och aldrig få finnar) Antingen så får man få men stora finnar, eller så får man små men många. Jag har alltid varit typ ett och varit väldigt glad för det. Känns mycket lättare med en fet finne mitt på näsan som man relativt lätt kan sminka över om det behövs jämfört med att hela ansiktet är småknottrigt.
 
Den första tiden så tyckte jag om proactive, men så missade jag att tvätta en morgon (ska användas morgon och kväll). Hur många finnar fick jag? Sju. SJU STYCKEN! 
Och sedan dess har jag fått både små och stora finnar över hela ansiktet och har nu problem-områden som jag aldrig haft tidigare, såsom pannan och allmänt i hela ansiktet.
 
Nej jag har inte känslig hy och ja, det kanske skulle bli bättre om jag fortsatte använda produkterna men för mig känns det inte alls bra längre!
 
Så proactive= NEJ! Jag tror dock fortfarande på produkten, bara inte för mig, så det kan vara värt att testa för er som vill, som sagt gratis frakt nu också så man förlorar verkligen ingenting.
 
Tror att huden kommer gå tillbaka till sitt ursprungliga (tydligen bättre) skick så fort jag börjar använda min vanliga rengörning.
 
Nu ska jag skicka tillbaka flaskorna och få pengarna tillbaka.

Ung och vis, eller?

 
INGEN panik. Jag överlevde och det tog bara 20 minuter. Grämt mig i 3,5 år och så tog det 20 minuter. Sköterskan var iallafall jättesnäll och förklarade allt istället för, som jag är van, skriker de bara en massa "F7 karies på B6".
 
Jag hade ett litet hål var resultatet och att jag bara har fått en visdomstand. 22 år och inte fått mina visdomständer, får väl fortsätta livet med att vara gammal och dum då ^^
HAHAHA, ibland lyckas jag verkligen med mig själv!

We ride! To the dentist...

Fint underbett.
Ska till tandläkaren idag! Första gången sen man slutade bli kallad. 4 år typ. Vi får hoppas att tandtrollen har varit snälla med mig (och att sköterskan är! Får typ tandläkarskräck, hugha!)
 

Fråge-tecken???

Har vigt den här dagen till att klippa en ny teckenspråksvideo till er. Ämnet är frågetecken, såsom när hur var! Varsågoda!
 

Whiskey lullaby

Den här låten är helt enkelt bara fin, rakt igenom. Med så många fina textrader.
Hela låten handlar om en man som kommer tillbaka från kriget och hans älskade har under tiden varit otrogen. Det känns lika svårt för den hjärtekrossade som för hjärtekrossaren, och båda tar till flaskan och drastiska åtgärder.
 
En låt jag lyssnade mycket på när jag var ensam 16-åring i en ny stad men minns inte ens hur jag hittade den.
 Publicerar den längre videon som är finare gjord.
"She put him out, like the burning end of a midnight cigarett"
 
"We found him with his face down in the pillow, with a note that said I'll love her til I die,
and we burried him beneath the willow and the angels sang the whiskey-lullaby"
[...]
"We found her with her face down in the pillow, clinging to his picture for dear life.
We laid her next to him beneath the willow, while the angels sang the whiskey-lullaby"
 

Bläckade lyrics

Som ni ser har en ny kategori kommit upp: "Bläckade lyrics".
En liten kategori med det finaste av låtar. Därför älskar jag musik. Det är det finaste av text komponerat med en känsla.
 
Att lyricsen är bläckade menas att det är en textrad som bränt genom nätet av nonsens och tatuerat sig fast på insidan av pannbenet, en textrad som får en att vakna upp, eller bara är verkligt fin. Eller som räddar ditt liv.
 
Vi får se om kategorin hänger kvar och om du själv har en textrad som bläckat sig fast eller betyder särskilt för dig, historien bakom om det finns någon, eller bara någon som bläckat sig för dig som du tycker är så himla fin helt enkelt. Skriv gärna en rad så publicerar vi och läser tillsammans :)
 
 

Sova dubbelt så skönt!

Jag har aldrig sovit så gott som de senaste två nätterna! Anledningen är att jag har fått låna min mammas dubbeltäcke. Hon tyckte att man fick kvävningskänslor mitt i natten för att det var så stort och tungt men då säger jag såhär mamma; Du är för klen, haha!
(Internskämt eftersom min mamma är typ bodybuilder)
 
Det är iallafall jätteskönt och även fast ingen av jag och Johannes är någon "cover-hog" så är det skönt att man kan ligga hur som helst men ändå ha massor med täcke. Värt köp lån! :D

Första gången jag gråtit till film., NÅGONSIN.

Jag måste komma med ett erkännande. 
Som ni vet gråter jag aldrig till film. Jag har varit nära, tex.när jag sett Green mile och Gladiator men hittills har inget fått mig att gråta.
 
Tills nu.
Alla sa att det var en så himla fin film och även om den kändes B bestämde jag mig för att se den.
Inte den bästa film jag sett men jag vet inte om det är för att den känns så himla äkta eller det faktum att filmen är inspelad i Piteå och det är norrlandshjärtat som överklappar men jag grät iallafall. Flera gånger. Typiskt.
Där har ni det, vitt på svart.
Den var ganska fin ändå.
Speciellt i slutet när en viss person kommer till en viss tillställning, ååh det var så fint.
 
[Handling: Ett tvillingpar, varav den "duktiga" tvillingen dör och hur den andra tvillingen försöker leva igen]

Veckan

Veckan
Måndag: Extrajobb 1
Tisdag: Arbetslös
Onsdag: Extrajobb 3
Torsdag: Arbetslös
Fredag: Extrajobb 3
Lördag: Extrajobb 1
Söndag: Extrajobb 2
 
Hattifnattar.

Vintersnö

Dagen började med störtregn och alla på facebook i inlandet beklagade sig över att det snöade.
Trodde inte det skulle bli något här i Skellefteå men sakta men säkert byttes dropparna ut mot flingor och nu är hela marken täckt. Som jag längtat faktiskt.
 
Det fär gärna ligga kvar, SEN för jag har inte bytt vinterdäck och måste cykla till jobbet imorgon.
 

Tight neck

Igår.
Såhär tajt kring halsen har jag inte haft det sen 1996 när man blev tvingad att dra dragkedjan ända upp.  Men snitsig var jag. Inte då kanske, men igår.

Ett billigt middagstips

Ett billigt middagstips som jag kör mycket när jag jobbar kväll och det känns lite halvers för sent för att äta middag. BULJONG!
Superbilligt (och jättegott) speciellt med något bageribröd som ostfrallor med leverpastej. Sen känns det alltid lite extra mysigt med en skål rykande buljong nu på hösten.
Senast vi handlade köpte vi kalvbuljong, trodde smaken skulle vara lite mindre mogen (höhö) i smaken än vanlig nötbuljong men den var jättegod. Salt och smakrik!

Kruka upp och ned!

Nu har jag hittat min kamera så jag tänkte visa den här coola prylen som jag fick av min vän Jenny i födelsedagspresent! Den är mycket finare i verkligheten och minst sagt udda, man hajjar alltid till när man kommer utifrån, tittar upp mot fönstret och hittar en kruka hängandes upp och ned!
 
Krukan är ashäftig och går att köpa på coolstuff.se
 
 
 

Man jumps from space onto earth

 
En gickr jag själv gjorde när vi såg livestreamen på när ett världsrekord gjordes.
En kille åkte 40 000m upp i luften och hoppade frittfall, sprängde ljudbarriären och landade säkert på jorden igen på fem minuter från det att han hoppat.
Inte lite läskigt att hoppa från den där utsikten!

Resultatet av växtsäsong 2012

Tänkte jag skulle visa hur växtsäsong 2012 har gått och det har gått sämst.
Alla som har fått plantor av mig fick tomater i juli, men mina egna, de blommade tillslut i augusti när jag tog in dem, så antagligen har det helt enkelt varit för kallt i sommar.
 
Har iallafall 6 efterlängtade småtomater som precis håller på ändra färg.
 
Sen har jag fått EN paprika på den minsta plantan jag hade. Den har också precis börjat ändra färg. Mer än så utbringade inte säsong 2012 någonting. Jag lyckades inte ens med smörgåskrassen (ni vet sånt som barn planterar som t.o.m kan växa på en bit hushållspapper.)
 
Men jag tror fortfarande på mitt avokado-träd om några år och även mina små citroner. Förresten så såg det ganska cool ut när jag planterade om avokadon, den växer direkt ut ur den där stora kärnan och håller kvar sitt fäste i den.
 
 
 
 

Messy Johannes is messier than messy Ronja.

Ni vet att jag kan stöka till det ibland, speciellt med mitt planterande.
Men ibland, då minsann Johannes värre, för han tar hela vardagsrummet i besittning. Tur vi har så stor lägenhet.
(Har tappat bort min kamera så här får ni en fin cambild.)
 

Att träffa en tyst kund

Middag hos mormor och morfar, 2011.
Igår när jag jobbade så stod det en äldre dam och vinkade till mig att komma.
Jag gick dit och hon pekade på en päls och sa med den typiska döva rösten "tvätta". 
Jag blir så glad när jag träffar döva människor i vardagen (och det har aldrig hänt så ofta som det gjort det senaste året.) och de blir helt otroligt glada när jag svarar på teckenspråk.
 
Det är en sådan härlig känsla att kunna vara till hjälp på deras eget sätt när de oftast måste passa in sig i ramen för hörande.
Oftast dessutom har alla man träffar någon slags anknytning till mormor och morfar, eftersom dövsamhället är så relativt litet här i norrland. 
 
(Och ja mamma, hon frågade om jag var Saras dotter och sa att jag har blivit så stor)
 
Ska försöka göra en ny teckenvideo till er idag.

Mr W

 
En söt reklam om att "Mr W" kan vara till nytta.

Hej vill du bli vuxen?

Jag är som lillbamse-tjejen typ. Vad hon nu het, Brumme-majja eller nått.
"Hej Ronja, jag ringer ifrån facket. Är du intresserad av att lyssna på en information om försäkringar i 8 timmar?"
-Eeeh njaaa...
"Vi bjuder på fika och lunch på restaurang"
- Jaha.. Det är ju nyttigt och veta och så men...
"Sen får du betalt 800kr skattefritt"
-OKEJ!
 
När jag skulle hitta dit imorse så sprang jag fram och tillbaka tills jag bestämde mig för att googla på telefon. Och så stog det att jag var på just den adressen. Tittar upp och så står det ju på dörren jag står framför. HAHA.
 
Det var iallafall skitvärt, jag har lärt mig hur mycket som helst så jag förstår nästan allt det där krångliga! :D Alla borde gå en sådan där dag så man bara kan ordna upp allt virrvarr. Orka engagera er nu, du förlorar massor.
Nu ska jag bara gifta mig med Johannes, teckna en livförsäkring och välja pensionsfond.

På en gräsplätt i skogen

Hur länge sedan var det? Jag pressar handflatorna hårdare mot gräset. Hur länge sedan kände jag lukten av tall, såg milslånga vidder susa förbi och kände elementen vatten och vind mot mitt ansikte.
Mitt hjärta i form av en plats. Det är här.
Och nu, med min älskade under mig och båda mina handflator mot det gröna. Pressar hårdare igen. Låter gräset åter gro mellan mina fingrar och sträcka sig mot ditt öra. Jag begraver ditt ansikte i mitt hår och ett hav av solljus omsveper oss.
Platsen som sitter djupast i mitt hjärta och personen som har mitt hjärta i sin hand. Du och jag tillsammans, på den här platsen. Det kan inte bli bättre viskar jag.

The return of the Ludde?

Fick förresten ett telefonsamtal här i veckan av hon som tagit Ludde. Hon skulle flytta till Åre nu (kunde hon inte ha förutsett det två veckor sedan?) och undrade om vi ville ha tillbaka honom, och annars skulle han få komma till ÄNNU ett fosterhem.
Ludde har alltså bott hos sina "orginal-ägare" som slängde ut honom på ett hygge, sedan till ett fosterhem, sedan till oss, sedan till den här tjejen och nu till ännu ett foderhem. Det märktes på honom att han var förvirrad redan när han var hos oss och hans personlighet kom inte fram fören efter tre veckor här.
 
Och hur hemskt det än känns så vill vi inte ha Ludde. Både jag och Johannes har insett hur jobbigt det var att alltid ha koll på honom så han inte kissade någonstans, smet in i sovrummet eller var uppe på bordet.
Droppen som stjälte glaset var väl när han kissade ner en säng, en saccosäck på 500liter och rev lilltoan på en enda timme.
 
Det känns synd eftersom han är superfin och har så söt personlighet men allt kissandet gör att det tar emot för mycket.
 

Det svåraste är muskelminnet.

Working outfit, edition mitt förrförra jobb.
En annan svår grej med att ha flera extrajobb är att man får ett sådant muskelminne som ska förändras inför varje gång jag inte är på samma ställe som jag var dagen innan. Som att man stänger diskmaskinen på en knapp på extrajobb 3 och på extrajobb 2 ska man bara dra igen den via handtaget.
 
Det blir en lite kul situation när alla de andra tittar snett på mig, där jag hänger i handtaget på diskmaskin, skrattar nervöst och säger "hehe, den här var visst lite trög idag"
"Ronja. Du minns, det är ju en knapp på sidan?"
"Å jo, javisst ja..."
 
Samma sak med alla olika kassor, alla olika storlekar som paprikan ska hackas, alla olika mackor och hur de ska se ut, alla olika sätt som salladen ska bevaras.
Mott starkaste muskelminne är dock att sträcka mig efter mattkniven i fickan så fort jag får en tomkartong i händerna, och när jag grävt runt en stund kommer jag på, nej just ja, jag jobbar inte på affär längre. Det var ju faktiskt 3 år sedan.

Att skämmas för att någon känner igen en.

 
Working outfit, edition extrajobb 1.
MIssförstå mig inte, jag är verkligen jätteglad för att jag har mina tre extrajobb.
Men ibland, som igår, då skäms jag..
 
När jag fick expidera ett gäng studenter som jag tidigare i veckan redan mött i matsals-kassan, och såg hur de funderade och försökte placera vars dom sett mig tidigare och varför jag var så bekant. Och samma sak kommer hända imorgon när de möter mig i student cafeét och de kommer bli ännu mer förbryllade.

Känslor och färg

Ok teckenspråks lektionen nummer två är också ganska bra.. Känslor och färger. Lite rolig.
 

Vill du vara med?

Arbetar som en vanlig människa hela veckan, och jag trivs så himla bra på alla mina tre extrajobb. Men det tär att man inte får vara på riktigt någonstans.
"Jaha så du jobbar här?" "Nej. Jag är bara extra"
Har mailat Härnösands folkhögskola. Och där får jag erbjudandet som alla jobb inte ger mig.
 
Är ni ens intresserade av att lära er teckenspråk? Är ni många som är kunniga som läser?
Tänkte att jag kanske skulle göra en remake på mina utlärnings-videor, eftersom dom är tråkiga. Gillar bara första videon jag gjorde, för den är så oseriös.
 

Textrader som bläckat sig.

 Den här låten är hur fin som helst,rakt igenom, med en massa textrader som bläckat sig innanför pannbenet. Och har du studerat en av de mest återkommande bilderna jag publicerar, så är det just från den här låten.
 
"She put him out, like the burnin' end of a midnight cigarett"
"We found him with his face down in the pillow, with a note that said I'll love her til I die."
 
"We found her with her face down in the pillow, clinging to his picture for dear life."
 

När man vaknar med hjärtat i bitar

Det känns svårt att få en bra dag när man drömt hela natten att jorden gick under.
Det var nästan minus 100 grader ute och en efter en av alla dem jag älskar började hosta upp blod, slem och sina egna organ. Det var hemskt.
Ni vet att jag älskar er, jättemycket <3.

RSS 2.0