Cat friend and dog friend

 
 
Den här video-idén är briljant! En man som har två vänner som agerar som en hund/katt skulle gjort utifall de var människor. Hur roliga som helst, cred!

Dishwasher-happiness

 
Nästan hektisk morgon idag! Har beställt en diskmaskin via telefon, packat ihop Johannes espressomaskin för att ta med den till affären och letat som en tok efter kvittot. Nu blir det extrajobb två och efter det till jysk för att köpa nya dubbelpåslakan.
 
Så himla skönt med en diskmaskin på gåååång!

Inner circle-spelningen!

 
Spelningen i fredags var awesome! Men publiken var inte vad jag väntat mig! Jag hade trott att alla rasta-heads skulle krypa upp ur sina vrår så man äntligen fick se om jag och Johannes är dom enda i hela Skellefteå som lyssnar.
 
Istället var 75% av alla som var där över 45. Vilket jag tycker är kul, jag tycker aldrig man blir för gammal för att festa men HERREGUD vad de var dräggiga!
Ni vet typiska sånna här "Jag är 55, mina barn har flugit ut och jag är fortfarande bäst i världen"
De garvade och hängde på varandra och dansade så det bara flög armar och ben i ansiktet på en. Man fick smockor hela tiden och de bad inte ens om ursäkt utan skrattade bara, de var jätteotrevliga. Slängde tomma glas och flaskor direkt på golvet. Puttades och knuffades och tog ingen som helst hänsyn till att det var rätt knökfullt framme vid scenen. 
 
Det var en del drogade där (bland annat en tjej som virrade runt i publikhavet med uppspärrade ögon och hon blinkade ALDRIG) men det var inte så farligt. Jag var mest sur för att de vuxna människorna inte kunde bete sig :(
 
Men Inner circle, wow vilka gudar! En kille på 45 lutade sig fram till mig och sa
"Aasså, du fattar inte hur stora dom är!"
Eeh, neh? Jag är bara här för att se ett random band för bara för att jag är under 30 har jag ingen koll på reggaescenen.
Sångaren höll ett sjukt bra flow och jag älskade hela alltihopa. Märktes att de spelat några gånger genom åren. Hoppas reagge in the north kommer nästa år också men att de som inte kan bete sig som folk när de fått några öl stannar hemma.

The love, the music, the place

 
Ikväll händer något som Skellefteå sällan skådat. Jag och Johannes ska fara för att se en konsert med Inner circle.
[Vilka är det? *facepalm* Dom som sjunger introt till cops, bad boys bad boys och även ala la la la long. Då vet du eller hur? Fattar hur stort det är? Dom har två spelningar utanför USA, en i afrika någonstans och en i Skellefteå. Anledningen är att Big Steve träffade dom när de var i Uganda och skapade detta underbara tillfälle]
 
I havet ska jag iallafall stå och för första gången få  njuta av en hel konsert med bara själ-musik som reggae. Stå med Johannes och bara försvinna i ett hav av dreads, love och förhoppningsvis ingen ganja-dimma.
Gruvar mig mycket för det. Jag vill inte vara del av en drog-kultur som visas öppet.
Annars, tror jag kvällen kan bli hur fin som helst! ♥
 

Förfest-fix i annorlunda tappning

 
Hann dock inte stryka dom.
 
Det känns som jag fått mycket mer gjort på senaste tiden. Jag tar tag i saker. Kanske vid lite udda tillfällen, som när jag sydde klart köksgardinerna på förfesten i lördags. Eller när jag en annan förfest städade bilen...
Men yei ändå eller hur? ♥

I present to you, the lovely pants!

The lovely pants och typ mer av hallen än av byxorna.
 
Fick dessa byxor av min kära svägerska och hennes karl. De köpte dem när de var i Bangladesh. Jag har länge velat testa sånna här byxor men känts lite... inte som min grej. 
Kan säga nu att jag tar bara av dom när jag byter till jeans för jobbets skull. Ska fixa ett mönster i veckan så jag kan börja massproducera till mig själv! Moahaha!

Dubbel-namn, finlotion och huwwaligen!

 
Jobbar kväll idag och passar på att ge er en video jag spelade in för hundra år sedan när det fortfarande var långkalsongsväder (typ lika kallt nu iochförsig) Hare!

Ett kok stryk skulle han haft!

 
Vi hade en födelsedags/trästocksfest igår som var väldigt lyckad. Där vid halv två skulle vi in på området för att köpa något att äta och när vi kommer ut leker pojkarna med ett trasigt lås som ligger på marken.
Samtidigt som jag inser att det ser ut som MITT cykellås så inser jag att min cykel inte står där den borde ha stått. Den har blivit stulen!
 
Jag blev så arg och förbannad och ledsen. Den har inte bara stått där olåst utan det är något fyllo som medvetet brutit av mitt lås för att komma åt cykeln.
 
Kollade varje röd cykel påväg till området och just innan vi kommer in, och vad står där om inte min cykel!
Gömde den fort som fan och ångrar idag att jag inte väntade vid cykeln och gav idioten ett kok stryk. Så arg var jag!

Trästockstorsdag och jävla äckel Knas.

 
Trästock är en av mina favorit festivaler. inte för att jag har varit på så många men... Kanske är det dels för att den är runt våran husknut men jag skulle mer vilja säga att det är för stämningen. Gratis-festival så har man inte så höga förväntningar.
Iår blir det nog ganska fail. Nästan alla jag ville se var igår, såhär lyder resultatet.
 
Panda da panda var awesome! Awesome gånger 7 tillochmed!
Johnossi var en besvikelse. Verkade som dom inte hade repat någonting och hela scenljuset släcktes ner mellan varje låt medans de gick runt och pratade och plinkade på gitarrerna. Stämningen dog ju tusen gånger om.
 
Såg också General Knas. Jag gillar general knas, även om hans texter är ett skämt i rimnings-förmåga. Som att rabbla hela alfabetet om och om igen, woo, är det allt du kan? Men varför jag blev så upprörd av hans spelning är för att ganska fort kom låten 12/12 (som handlar om cannabis) visst, han får göra vad han vill, men innan låten drog han en historia om att man ska käfta mot polisen och helt plötsligt står man i någon typ av ACAB-mobb som bara "AAAH HATA POLISEN!" sedan skulle alla medge att de älskade cannabis.
Låten gick igång och gunget var skönt. Men flera gånger efter den låten referade han flera gånger till "kärleken för örten och de vackra kvinnorna". 75% av alla ungdomarna där har aldrig sett eller prövat cannabis men det är ju så jävla coolt, eller hur? WOOO skriker dom.
Jag kände att jag vill inte vara med här och verka som jag står för något jag inte står för? Jag valde att gå efter det.
Med risk för att låte som en hippie men; Vad hände med kärleken till musiken och varandra? Inte droger och utseende. Fejk. Fejkmusik.
 
Många reggae-ikoner har med cannabis att göra men jag tycker det är så jävla.. töntigt att stå där och skrika ut det. Gör vad fan du vill men tvinga inte dina fans att stå upp för något 80procent av dom inte gör. Nej, Kapten Röd har mycket mer vettigare musik och vettigare texter. Usch. Härmed raderar jag General Knas ur min musikbank.
 
 

Sushi-Ronja?

Om någon hade sagt till mig för 5 år sen, eller ja, inte ens om någon sagt det för ett år sedan hade jag trott dom, att jag skulle önska sushi som födelsedagsmat.
 

Happy birthday

 
Så det blev en riktig födelsedag iallafall. Inte för att jag trodde det inte skulle bli någon, jag menade bara att det känns annorlunda när man är äldre.
Syster, kusin och morbror har varit här och ätit tårta och Johannes har som alltid varit världens finaste med bakning, fixning och allmänt älskvärdast i världen.
 

Att fylla år och vara äldre?

På Kreta, å vi alla är.. Eh.. fina?
Idag är det den 17 juli och det innebär att jag föddes en dag som denna. Jag tycker det blir svårare och svårare att fylla år. Inte för dens skull att jag blir äldre, utan snarare för att själva firandet blir mer och mer.. tja. Awkward.
 
När man var liten låg man vaken tills familjen kom in och sjöng. Sen blev det paket och tårta och hela faderullan men nu, när man är äldre. Hur gör man? Firar man på morgonen innan jobbet, ska man sjunga fast det bara är två i rummet? Ska man baka tårta? Eller bara äta gott? Eller ska man vänta till helgen så man hinner bjuda in några vänner?
Det kanske har med familj att göra egentligen. Hur firar man sin födelsedag utan sin familj?
Men nu ska jag på jobbet.:)
Jag älskar er!♥

Trois belles choses

 
 
Var på IKEA på vägen när vi var till Öland. Har tittat på dessa vackringar varje gång men aldrig köpt dem. Nu skulle de utgå så jag passade på. Nöjd!

Hej jag sprängs

 
Johannes kommer hem om ungefär en timme och jag är seriöst rädd för hur glad jag kommer bli. Jag får så ont när jag blir kär och pirrig. Är jag normal?

Han var som ett rovdjur

 
Ett kort stycke ur början på min massaker;
(...)

På den här festen hade det varit över ett år sedan vi sågs och när jag fyllde ögonen med svart kajal framför hallspegeln, stannade han upp bakom mig som för att titta.

Jag mötte hans blick i spegeln.

-Vad är det?

-Du är riktigt söt vet du det? Du passar i svart kajal.

[Jag hade aldrig fått en komplimang i hela mitt liv och] Mitt hjärta stannade men i spegeln märktes ingenting. Kanske att mitt åtekommande fram och tillbaka med den svarta pennan innanför fransarna varade lite längre än vanligt. Men han märkte förståss. Han var som ett rovdjur. Hörde mitt hjärta darra till och insåg att här hade han ett byte.

(...)


VATTENMELON

Jag lever ;P Hade riktigt kul igår och satt med Patrik ute i sommarnatten på en gräsplätt och pratade till klockan 5 imorse. Sådana kvällar är jag glad att jag bor i norrland. Det är så fint att man kan göra det och det ändå är lika ljust som klockan 18.
men men det viktiga just nu är det HÄR!! KOLLA vad jag hittade när jag vattnade vattenmelonsplantorna!!!!!! 
 
KOLLA KOLLA KOLLA

Alkohol

2 år sedan
 
Ikväll ska jag på samma fest som jag for på för två år sedan. Och samma som då så är Johannes neröver. Den festen för två år sedan drack jag för starkt vin.
Jag insåg för första gången någonsin att det inte alls alltid är kul att bli full. Jag kunde inte få karusellen att stanna, även fast jag knep ihop ögonen allt vad jag kunde. Jag kände en samhörighet mitt i allt men var rädd för jag kunde knappt lyfta huvudet från duschavloppet. Jag visste inte vad som var upp.
Jag kom knappt ihåg någonting efter att jag färgat asfalten smultronröd.
Tydligen fick jag skjuts hem av mitt ex och den natten hade jag min rekorddusch. 6 timmar. 
 
Jag känner mig på insidan likadan som då lite, men jag ska försöka tänka på att det blir inte bättre ju mer man dricker. Men jag kommer vara snygg och ha det jävligt kul. Vi ses.

Let me sign

 
Som ni förstår är jag i en bokmanis-fas. I mina favoritböcker. Och för er som inte vet så är Robert Pattinson egentligen musiker och inte skådespelare. Många av hans låtar är med i filmerna och just den här är min favorit.
För texten, musiken och titelns skull.
 
Som ni vet så förknippar jag mig själv mycket med historien och det låter så töntigt att säga. Men en del av det kommer ut i "massakern" jag skriver just nu. Jag har skrivit ett kapitel än så länge. Det heter Bruvold. Kanske får ni ett smakprov. Om jag vågar.

Jordgubbar och meloner

 
 
Har fått jordgubbsplantor av mamma och mina vattenmeloner har blommat så det kanske inte är så långt borta
tills balkongen dignar av frukt!

Att skriva

2011
Jag har inte skrivit texter på nästan över ett år. Lite smått men inte dragit ut proppen och tömt hjärnan på ett papper. När jag var i stugan igår natt och öppnade ett tomt word-dokument. Jag skrev och jag skrev och jag skrev tills batteriet på datorn tog slut. Jag har saknat det.

Man tager vad man haver

 
Har man ingen påse till tandborsten, fixar man sig något annat.

Det känns som jag har ett uppdrag

 

 

Det känns som jag har ett uppdrag.

 

Ett uppdrag jag stolt men dumdristigt kommer att slutföra.  Jag vet inte om det kommer dränka mig ett tag och därför passar jag på nu. Kanske har jag läst för mycket romaner om hjältinnor, kanske har jag alltid vetat att det behövs. Kanske behövs det inte alls, inte nödvändigt. Det är krävande, svart men ett måste för mitt inre. Eller egentligen inte ett måste heller. Ingen spricka, ingen tagg, ingen bit som är borta. Men något.

 

(Ärrvävnad, som jag bäst beskriver det. Och hur vägen blev så gropig och ful, och hur krokig den än är så kommer jag där nu, i full kareta. Lycklig. Ärrvävnad. Det är läkta sår men som drar ihop det friska så det inte funkar helt normalt antar jag. Men. Jag vill få ner och fram hur det gick till. Och hur en framtid ser ut även fast det är läkt, bara spår.)

 

Hur det går till när man går i tusen bitar. Hur det går till när man formar bitarna till någon ny. Hur denna nya bryts ner och byggs om igen. Hur man överlever att förstöras tills man knappt finns.

Och egentligen inte så mycket för min egen skull, utan nästan mer för framtiden. För vem i framtiden? Jag. Du. Han, hon eller det. You tell me.

Kanske. får ni vara med och se.

Låt massakern börja.


Öland och armhålelukt.

 
OJ! Så hade en vecka på Öland gått utan att jag hunnit berätta det för er ett smack!
 
Mina föräldrar och Johannes föräldrar träffades för första gången och vi hade jättetrevligt! Dessutom var det jättefint på Öland och hädanefter ska jag definitivt åka mer inom Sverige på somrarna. Jag är nu i Lappland tills bussen går imorgon och jag luktar svett. Så.. det var en liten lägesupdate om veckan jag varit borta haha^^

Oj vilken överraskning!

Och sist men inte minst, den video jag tycker är roligast från dunderpatrullens små musikvideos är denna!
 

Tacka vet jag bonnsupen!

Dunderpatrullen har tre roliga sånna där videos som jag tänkte visa er. Den första såg ni igår. Och dagens är inspelad i min hemstad faktiskt! Ett kallhål i Lappland där ungdomar roar sig med eh... att bonnsupa.
 Kul är den iallafall haha.
 

RSS 2.0