Manga-Ronja


Känner mig som en manga-figur i ett försök att få håret lite lockigare.
Likt många andra ska jag socialisera idag, och dricka men inte för hårt för imorgon ska jag jobba.


Sweet ukulele

Har kollat den här videon och man blir bara så himla glad av henne! Svårt att inte bli, jag menar, ukulele och glad asiat^^ Pure joy, nu ska jag ut i solen och läsa bok!


Avslutad frågestund

Sen vill jag förklara frågestunden avslutad. Antal frågor= 0.

Mamma och pappa får också hångla!

Tillbaka. Har haft en soft helg hemma hos föräldrarna där vi grillade med alla grannarna på lördagen. Riktigt mysigt och tänkt att vi skulle dra ut, men vi ungdomar blev slö och bestämde oss för att lägga oss medans den äldre generationen for ut och levde loppan. Betyder det att vi tappat stinget? ^^

Jag tycker om när "gamla" människor gör "ungdomliga" saker. Som att festa, ha sex eller pussas. Jag känner många som tycker det är pinsamt när deras föräldrar går ut och då förstår jag inte riktigt hur dom tänker. Bara för att de fött oss, legat hemma i 20 år så har de inte rätt att gå ut? Trams säger jag!

När vi var utomlands en gång så satt vi vid ett bord och iaktog en familj på två barn och ett par föräldrar. Barnen sprang runt och föräldrarna stod i kön till buffén. Efter ett tag passade pappan på att dra mamman till sig och kysste henne. Han höll handen lätt på stjärten hennes och för några sekunder hånglade de.

Min vän blev äcklad och tyckte det var vidrigt att vuxna människor gjorde så offentligt medans jag tycker det är självklart att ALLA ska få hångla. Barnfamlijen har äntligen tagit sig utomlands och då tycker jag de ska hångla så mycket de bara kan. Var som helst, när som helst typ. Jag tycker det bara är fint att de fortfarande tycker om varandra och dessutom vågar visa det offentligt. Vad tycker ni?

Mammor och pappor får också pussas!

Helg och fortsatt frågestundTrevlig helg läsare!
Själv tappade jag just min 3500:- mobil i toaletten.
Glöm inte bort frågestunden, den är fortfarande igång =)


Nelson, världens snyggaste hund?

Tack för alla tips! :D
Idag har jag jobbat heeela dagen och samma händer imorgon. Efter det åker vi till mitt älskade Lappland, där vi spenderar helgen med världens finaste föräldrar och världens finaste katt (jaa, och Nelson förståss, men han är ju inte riktigt världens finaste, men kul är han!)

High dog.

Din bästa resa!

Jag och Johannes är ute efter en resa men vet inte riktigt vars vi ska fara.
Har du något ställe du vill tipsa om, skriv i kommentarena om vars ni var och varför det var awesome!
Det behöver inte vara så invecklat som mitt tips att fara till Alanya var ^^.
Alltså: Vilken resa är den bästa du varit på och varför?


Spanien, 2011.

Utlands-tips! Alanya, Turkey.

Det börjar ju bli utlandstider så jag tänkte att jag kunde dela med mig av den bästa charterresan jag varit på!

Jag vill tipsa om Alanya, Turkiet. Nu tänker alla "men åååh, alla åker ju dit. Är ju bara en massa slemmiga turkar som kladdar på en" och fel fel fel ni har!

Jag hade samma fördommar och ville hellre åka någonannanstans men så övertalade hon på resebyrån att vi skulle till Turkan (BONUSTIPS, beställ inte via en resebyrå, du betalar 50% mer än vad du kan hitta på internet). Vi for iallafall och hade the time of our lives!Två värda saker: först och främst fara på ett hamam, som är ett turkist spa, där de skrubbar av en med en kamelskinnsvante och bubblar in en med luftbubblor, sjukt skön känsla och brännan som jag fick har ALDRIG suttit så länge, satt lugnt hela sommaren. Så hamam (första dagen, annars skrubbar du ju bort brännan du skaffat) är ett måste!

Sedan vill jag rekommendera att åka ut med båt, en sk Lazy day, så otroligt skönt! Svalkar på ett helt annat sätt och det var så mycket spex och fina omgivningar man fick se på den turen!

Bästa baren tyckte vi var Havana club, en bar utan tak. Det är en otrolig känsla när vi en natt dansade för fullt och himlen plötsligt öppnade sig och regnade ner över oss och alla bara festade på!

Utelivet: Var väl kul men inte så på topp som vi hade förväntat oss, men vi var där i slutet av maj så det hade väl inte dragit igång riktigt.  Alkohol i Turkiet lika "dyrt" som i Sverige, men på Cypern däremot betalar du 25:- för en drink och får en shot på köpet.

Maten var inte heller någon höjdare, men massor av kebab fanns det. Och små stånd där de säljer bagels med nutella på för 5:-, det var hur gott som helst. Hotellets mat var däreot awesome, fortfarande idag är Chicken pineapple på hotellet det godaste jag någonsin ätit.Det absolut finaste stället jag varit på var när vi blev utskjutsade av några vänner (kanske finns taxi eller bussförbindelser dit?) en bra bit utanför staden, och spenderade några timmar vid en bergsflod (Dim cay heter floden)!
Omgivningen där är verkligen vad jag kallar ett paradis. Det var en översvämmad restaurang där man åt på flytande plattformar och bada kunde man också där. Det var otroligt fint ställe och rekommenderas verkligen! Bilderna gör inte rättvisa, och här finns en dålig film jag hittade på youtube.Jag hoppas ni fått lite tips och res lugnt i sommar!

Att vara 14 och hata livet

Godmorgon. Grannarna mitt över håller på att flytta och jag har kollat in en del videos på tuben. En video som tydligen var väldigt stor för ett tag sedan, som jag totalt missat är en video från en kille som heter Jonah.


Det handlar om hur mobbning och att dom inte tänker ge upp. Jag blev väldigt berörd av den här videon, och även alla svar till den. Speciellt en med två killar, som ser ut som typiska bullies och jag trodde att deras video skulle vara en "Go hang yourself faggot" men det var det inte, tvärtom!


Däremot skrev någon en kommentar om att "bli mobbad är en del av uppväxten, get over it".. Och ja, de flesta har nog känt sig utanför någon gång men det är ingenting man ska ta och acceptera. Världen behöver inte alls vara så, och det är lite det videorna handlar om. Det är vi som gör världen.

Det viktigaste budskapet, och faktiskt det viktigaste jag lärt mig personligen i livet, är att det alltid blir bättre.
När man är 14år känns livet som ett ändlöst mörker, men vad du än varit med om, så kommer det ordna upp sig. Du kommer titta tillbaka på den perioden om några år och inse precis samma sak. Att det blev bättre. Alla mådde så när dom var i den åldern. Det handlar bara om att hålla ut och inte göra något dumt tills du hittat dig själv.


Du vill, du kan, du gör!

Fastnade på en dokumentär imorse, om en wildlife park. Se den första minuten.

Minns ni när man var liten och tänkte, det där vill jag jobba med, när man var på circus eller såg nått häftigt på tv.
Ville bli djurskötare, astronaut eller varför inte rockstjärna.
Själv ville jag blir delfintränare. Leva i ett varmt, soligt land och bada med delfiner hela dagarna. 
Sedan kommer nästa tanke; nääe, det är omöjligt...

Jag gick igenom mina anteckningar igår från när jag gick reseledarutbildningen i spanien för snart ett år sedan. Och det är inte omöjligt. Det är inte alls svårt! Vill du jobba utomlands? Far. Vill du jobba i rymden? Googla och sök utbildningar. Vill du bli rockstjärna? Träna då och ge fan på att lyckas.
Alla dina barndrömmar är inte omöjliga! Hur tror du de här människorna fick jobba med det dom ville? Dom är inte tursamma, eller bätttre än någon annan. De har försökt.

Jag känner så många nu som verkligen gör det dom vill.
Bor i Turkiet, Thailand, Gran canaria, Cypern, Grekland, Spanien, Egypten och en tjej t.o.m i Sydafrika. Att följa hennes dagar via facebook, där hon berättar att idag har de sett elefanter, eller varit i en masajby är amazing.


[x] Gått på glas, maj 2011.

Vi fick lära oss något på utbildningen. Du har en trygghetszon och utanför denna känns det lite läskigt. Men om du tar dig utanför trygghetszonen, om så bara en gång, utvidgas den gröna zonen och du får mer ut av livet.
Vill du, så kan du, så gör du! Våga.

Min största hobby

Ajjemen, jag tog mig iväg och tränade och jag har kommit fram till min number one anledning till att jag ogillar att träna:
 Man måste duscha efteråt och när man är varm, så är det inte ens skönt att duscha!
Förstör mitt nästbästa fritidsintresse, Gymmet, gör det bara. Men det är också just därför jag måste träna, för min största hobby är som ni vet chips^^


Smärtes-update

Måndag-fredag= ligga i sängen i 21 timmar om dagen.
Lördag, söndag= stå upp konstant i 10 timmar om dagen. Lyfta tungt och högt. Vridningar.

Måndag: Igår hade jag så ont i nacken att jag bara ville lägga mig på golvet och grina men mina fötter gjorde bara småont. Idag är mina fötter så ömma att det känns som dom är runda men min nacke är bättre.

Jag vill försöka ta mig iväg till gymmet, eftersom jag inte gymmade en enda gång förra veckan, men jag vet inte om nacken håller med om att jag behöver röra på mig. För tillfället väger jag mer än jag någonsin gjort och bulan på magen sen spanien sitter fortfarande kvar.
Over


Work vs Johannes-time

Oerhört lång dag idag på jobbet, vilket upprepas imorgon. Awesome.
Jag älskar det men samtidigt undrar jag när man ska få ett riktigt liv när jag hinner vara ledig med Johannes och äta söndagsmiddag istället för rester. Kunna fara på stan, hitta på något eller bara ligga i sängen tillsammans hela dagen. 


Tranbärsjuice morgon

Morgonen började lite speciellt. Vaknade klockan 05.26 av urinvägsinfektionen som ännu inte gått över trots att jag varit på pencillin kur. Det känns bäst när man sitter i duschen och detta var precis där jag spenderade min första timme.

I badkaret med min absolut bästa favoritbok (bara det, hur länge sedan läste man en bok? Ofattbart hur jag glömt hur underbart det är att läsa).
Bunkrat i både tillbringaren och muggen som jag fått av mamma, den som jag fick när jag saknade min familj som mest, när jag var en nyutflyttad 16-åring som vaknade med knäckebrödsångest varje morgon, just den muggen, fylld med tranbärsjuice och möttes av solen som sakta kröp in genom fönstret och färgade världen regnbåge.
Trots anledningen jag gick upp, kan jag inte ha tänk mig en bättre början på dagen.♥


Kritik och Idas kalas

Eftersom det är jubileéumsdag idag så tänkte jag be om lite kritik.
Vad vill ni läsa om och vad vill ni inte läsa om?

Vill ni ha mer teckenspråk, mer poesi eller mer videobloggar, mer reaggemusik och mer udda armband. Eller mindre, vad säger ni?  Släng fram vad ni tycker :)

Lite såhär såg det iallafall ut igår när vi firade Lill-kusinen. Bilden är från min systers blogg.


Arbets-ticks!

Såg en kille på tv som var inne i en tjejs garderob. Den var hur stor som helst och sorterat i färg och när han fick se detta utbrast han; "Asså den här tjejen måste ju vara psykiskt störd??! Hon sorterar kläderna i färg!"

Näe? Psykist störd för att hon kanske bara lättare vill hitta och kombinera sina kläder, pucko.
Jag har samlat på mig en del "arbetsskador" under mitt liv. 3 närmare bestämt. 

Bland annat så märkte jag nu att jag placerar alla gafflar "skedade" med varandra, precis som vi gör på jobbet, precis som skedarna INTE är här:
 

Sen älskar jag att plocka med kartonger eller dricka-flak på affärer, som när jag är och handlar och det bara är en majsburk innan det är nästa lager så tar man bort den, lyfter bort flaket och sedan placerar burken på resten av burkarna. Johannes kan bli smått galen på mig ibland men det är så himla kul!

och ja, jag sorterar saker efter färg. Som i garderoben, duschen eller på kryddhyllan, när man lix står där vid spisen (och i duschen försöker jag ju spendera så mycket tid som möjligt bara^^).

Jag tycker sånt kan va lite knasigt men jag är inte slavisk och har inte så mycket saker så ingen ser att dom är färgordnade.
Det är ganska lätt när man sorterar saker efter färg hela dagarna på jobbet.
Svart, vit, beige, brun, gul, orange, röd, rosa, lila, blå, grön.


Ett tusen "spara och publicera"


Ett år, 6 månader och några dagar kommer vi till det här inlägget. Det tusonde inlägget!
Helt sjukt, känns så konstigt när man tittar tillbaka på vem man var när jag startade bloggen, och varför jag startade den, till vem jag är idag. Tack till er läsare som hänger med och tack för att ni enbart finns♥
Här kommer lite börjar på meningar som jag avslutar.

Det gör mig glad när solen lyser in genom insynsskyddet i badrummet så hela världen blir i alla regnbågens färger. När jag halvvaknar, rullar runt och får armarna om Johannes. När det är vatten på gatan som strömmar i små älvar, och sköljer bort allt som tyder på att vi befunnit oss i mörker i 5 månader.

Det gör mig ledsen när man om och om igen inser att de flesta pojkarna i världen inte har något som kallas empati i kroppen. När människor är elaka mot djur. När Johannes ser ledsen ut för att få som han vill, för då blir jag ledsen för han ser så sorgsen ut, därför brukar jag bita honom i förebyggande syfte när han gör den minen.

När jag inte jobbar så brukar jag mestadels klicka runt på youtube, fast det finns tusen saker att göra.

Jag blir riktigt arg av människor som inte kan argumentera men ändå banne mig ska ha rätt. Blir också riktigt arg när folk inte kan acceptera att man kan tycka olika.Ett fint minne jag har
var när Johannes gav mig en picknick i födelsedagspresent. En solig sommardag när jag slutat jobba tog vi gamla golfen, körde till närmaste badplats, bredde ut ett lakan och vältrade oss i fetaostsnurror, grillad kyckling, hemmagjord chokladmousse, kärlek och solsken.

Bästa resan jag varit på  vill jag såklart säga Spanien, när jag var där på reseledarutbildningen. Det är bland det bästa jag gjort och jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv, även om det också innefattade det värsta jag någonsin gjort.

En bra ställe i min hemstad är stranden vid älven. Totaltdött, aldrig varmt men ensamheten där är slående på hösten.

Jag njuter som mest när det är vår allmänt, när det smälter och töar överallt och man fortfarande har den bästa årstiden framför sig.

Jag hör, just nu i skrivande stund, absolut ingenting förutom mina egna knapptryckningar. Stundvis spolar de asfalten utanför.

Om jag fick ändra en grejj med mig själv skulle det vara att jag hade mer tålamod och inte gav upp saker så lätt, som att träna.

Allra bäst med mig är att jag alltid, alltid, alltid är ärlig och alltid, alltid, alltid tycker sanningen är viktigast och bryr mig om att höra den.

Jag ser framemot en utomlandsresa som förhoppningsvis bokas snart, nästa jul som ska firas med min familj och ett fortsatt liv med min klippa.


Sjuk, sjukare, sjukast?

Efter videon blev jag sjukare så nu är jag..sjukigast?. Kan inte ens dricka något som är det minsta surt eftersom jag har ett t-rex stort skrapsår i halsen förmodar jag för det svider som tusan. Ska duscha nu och sedan är det tänkt att jag ska handla. Sedan är det tänkt att jag ska till Lill-kusinis för hon fyller år idag! Stortjejjen!

Sen börjar jag fundera på om jag ska börja skriva krönikor och publicera här. Jag skriver alldeles för lite och poesiar alldeles för sällan.


Ronja äter bajs och livsförvirrar sig med senap

Ursäkta men jag har omredigerat videobloggen jag gjorde igår.
Det vore snällt om du bara klickar play och inte ser den om du redan sett den (så viewsen blir återställda) eller om du inte sett den, eller vill se den igen, GÖR DET! :D

Ny videoblogg!

Här kommer ett videoinlägg! Äter bajs och får livsförvirrning!


Bread-bunnies!

Jag har bott hemifrån sen jag var 16 år. Handlat, diskat, städat, tvättat själv sen dess.
Men ändå så lyckades jag med att lägga brödet underst senast jag var och handlade. FAIL! - trodde jag.

De blev ju naturligtvis rätt tillknycklade men jag måste ju erkänna att man blir gladare när det hoppar upp ett par kaniner ur brödrosten istället för den vanliga fyrkantiga mackan^^Johnny Depp och Natalie Portman tecknar

Fick den här videon skickad till mig. Paul McCartneys nya låt och i videon teckenöversätter både Johnny Depp och Natalie Portman. Riktigt fin video, älskar hur de tecknar my valentine på amerikanska.
[Mormor och morfar, betyder min älskling, tecken kommer när video 0:31]

Natalie Portman är riktigt duktig men trots att jag Johnny Depp är min fimstjärnecrush så är han sämst. Inget som helst minspel och det var ganska jobbigt och oplanerat att han ska ha en gitarr i famnen hela tiden?

Festivalen att välja?

Jag har kollat lite grann på festivalerna som går i sommar men ingen klickar riktigt. inget kan toppa startfältet på peace and love förra året, for jag dit? -Nej. Sedan var startfältet på uppsala reaggefestival helt amazing, for jag dit? - Nej såklart jag inte gjorde. Jag är sämst.

Iår är de inte lika bra. Festivalerna jag kollar är siestafestivalen som verkar bäst hittills, jag MÅSTE se Kapten Röd igen, lugnt bästa artistupplevelsen jag varit med om. Annars är peace and love ett alternativ men det hade ju varit smidigast om det kom några superba till storsjöyran eller PiteåDansarOchLer så det inte blev så otroligt långt att åka.

PDOL är den festivalen jag besökt mest och har en massa bra minnen ifrån, som mitt första riktiga hångel eller som när vi hoppade över staketet till campingen och Therese slet sönder sina byxor och visade stjärten resten av helgen.

Hittills är det bara 3 artister på PDOL. The Hives (njaaaa) Timbuktu (kan va värt) och den här nya tjejen Linnea Olsson. Lyssnar på henne just nu och den är riktigt bra, videon är sämst dock:


Var ska ni i sommar? Eller har ni någon bra festival att tipsa om?

Animals cant talk!

Jag älskar youtube och en av de jag följer postade den här videon för någon vecka sedan och den är HILARIOUS!
Ni måste se hela för att förstå den sista och bästa biten, den är så välgjord xD [Rösten som kommer allra först är "filmaren/människans" röst.] 2 minuter och ett skratt förlänger livet ^^

Time travelers wife och jennyhelg.

Så var helgen över! Festade med Jenny igår och kom inte isäng fören kl 5 på morgonen! Så idag har Johannes åkt iväg till Umeå för turné (ajjemen, det tar aldrig slut) och vi bara tagit lugnt och sett film.

Vi såg Time travelers wife som jag skrivit om förut, och den var mycket bättre än förstå gången jag såg den! Otroligt fin film, lite som the notebook men inte fullt så fin och med en dos science fiction istället.!

 Handlar om en man, som reser okontrollerat i tiden, både fram och tillbaka med ståndpunkt i nuet. Därför lär han känna sig fru när hon bara är ett barn och inte kommer ihåg det när han sedan möter henne en dag. De gifter sig men det är inte helt enkelt att vara tillsammans med någon som helt plötsligt kan försvinna och aldrig veta vars han är, eller för hur länge.

Hit me!

Har min bästaste Jenny här över helgen och därför kör vi frågestund under tiden som vi socialiserar.

Frågorna kan handla om allt mellan himmel och jord, allt från första gången jag var full till vad jag tycker om samhället. O jag fortfarande tror på teorin L.I.P.P, om teckenspråk, om mina planer som reseledare eller chipsologi. Inga frågor är för dumma! Ha en trevlig helg!

Hellre ärrad

Jag vill göra en liten shout-out till en kommentar jag fick.

Ni vet att jag propsade för hur viktigt det var att kolla upp sina födelsemärken för en vecka sedan, jag fick den här kommentaren och vill påminna er igen om hur otroligt viktigt det är! Alla kan få det, se bara på Bob Marley, och det är typ 2% chans att en mörkhyad får malignt melanom. Det är vanligare än man tror och som med alla cancer så är det viktigt att få reda på det i tid!
Jag hoppas du blir frisk, och det snart, Kim och dont beat yourself up<3 


3 saker som är Ingenstans

Var ju hos min farmor på påsk (så länge vi hann vara där innan det blev akuten). På bloggen kallar jag det Ingenstans, för det är verkligen mitt ute i ingenstans i Lappland. Jag älskar att vara där, norrlandshjärtat klappar aldrig så hårt som där.

Det enda som gäller där är 3 saker; skoter
 
(vilket innebär de fulaste klädkombinationer ni kan TÄNKA er!)fiske/jakt
och de uddare delarna man kan få ut på en älg.


hugha!

Top 3 låtar på andra språk

Jag nämde ju för någon vecka sedan att jag brukar lyssna på en låt som har en kråka som beat. Det är en norsk rap-låt så jag tänkte jag kunde visa er top 3 raplåtar på andra språk jag lyssnar på!

Förutom svenska eller amerikanska så lyssnar jag inte på låtar på så många fler språk. 

Plats 3: Dirty Oppland - Du Dør.
Norsk rolig låt med kråkbeat.


Plats 2: Sagopa kajmer - Baytar
Turkisk raplåt som är riktigt riktigt bra! Både rapartisten Sagopa Kajmer och Kolera är riktigt grymma, även fast jag inte har en aning vad dom sjunger om.


Plats 1: Jaa9 & OnklP - Kjendisparty
Också en norsk raplåt som är hur kul som helst xD 
Är det bara jag som har halvsvårt för att ta norska på allvar? Love it!


Tycker det är kul att lyssna låtar på andra språk. Har du någon utländsk, oamerikansk låt du lyssnar på?

Koko - the talking gorilla

Har precis sett dokumentärern om Koko på youtube. Koko är för er som inte vet en gorilla som kan göra sig förstådd via teckenspråk. Dokumentären är från 1978 men Koko lever än idag och kan över 1000 tecken och förstå ytterligare 2000.

Det var ganska intressant faktiskt men jag blev inte så förvånad. Våra arvsmassor är ju så lika så det är väl inte konstigt att de kan lära sig teckenspråk. Jag kunde ju teckenspråk innan jag kunde prata. Men det mest spännande är ju att man får reda på hur Koko känner och kan förmulera detta.
Såg en annan video en gång, tror att det är samma gorilla, som lärt sig att man dör efter livet. Genom att först bli visad bilder på grön, gul, röd om och om igen så associerade apan att röd kommer efter gul och sedan visade de bilder på bebisapa, vuxenapa, död apa och när gorillan förstod detta uttalade hon sig (genom teckenspråk) att hon kände ångest för att hon visste att hon skulle dö.

Hela serien får du klicka till dig till här och för er som bara är måttligt intresserade är det här klippet intressant.
Det handlar om hur Koko reagerar när hon får veta att hennes kattunge All Ball har dött.


Påsk, blod, akuten.


Jaa, påsken blev ju som den blev..

Kissade blod i två dagar så blev akuten. Urinvägsinfektion utan dess like.
Kissa blod= Inte så skönt men ser ganska häftigt ut. [Och nej, jag kissar inte i handfatet, bilden är inte tagen i helgen]
Vi har nyss kommit hem till Skellefteå och jag ska käka pencillin en vecka.
Jag hoppas eran påsk har varit aningen bättre än min, vad har ni sysslat med?

Glad påsk läsare

Firar högtiden med min familj, GLAD PÅSK!

Min mamma!

Har väntat å väntat på att blogg.se ska fixa sig, men så är det jag som skrivit fel adress hela dagen, DOH!
Inget särskilt har hänt idag, tvättat. Men något speciellt HÄNDER idag, nämligen att min mamma fyller år!

Grattis mamma på 25 årsdagen!!

10  roliga saker ni inte visste om min mamma!

1. När jag var liten trodde jag mamma var mörkhyad, men hon solade bara väldigt mycket solarium och har bra pigment.

Brännan som sitter i sen -88! Min syster, mamma och söt-mormor!

2. När mamma handlar godis handlar hon ALLTID mer än 2 kilo.

3. Mamma använder alltid argumentet (som även jag apat efter) efter att man tryckt i sig den där 2kilos påsen, "Nee, nu behöver jag lite salt" och duka upp ostkrokar och chips också.

4. Min mamma kan se ut som dramatic chipmunk!


5. Min mamma är utbildad teckenspråkstolk och en CODA (Child Of Deaf Adult) i dubbelbemärkelse då båda mina mormor och morfar är döva.

6. Sen jag föddes och fram till 2007 ungefär hade mamma alltid träskor, JÄMT, oavsett om det var sommar eller vinter.

7. Min mamma är busigast i världen, efter min morfar.


8. Min mamma är inte som andra mammor, exempelvis;
Barn: Mamma jag är hungrig!
Vanlig mamma: Men det är mat snart, ta en macka!

Ronja: Mamma jag är hungrig!
Min mamma: Men det är snart mat, ta lite chips!

9. Min mamma brottar ner min bror, anyday (HAHA!)

10. Min mamma är världens bästa mamma

Jag och mamma, min skolavslutning 2008.

Klippt shopping.


Har klippt mig! Blev mest topparna och luggen, ska ju spara ut håret.

Sedan hann jag shoppa en hel del, innan jag fick klaustrofobi och bara ville ut. Jag hatar att shoppa, av å på med kläder tusen gånger för att jag inte kan bestämma mig och skjuta upp till "jag kollar på dom där en annan gång". Kanske är det därför jag haft samma sneakers året runt, konstant i 4 år?

Det här blev det idag iaf:

Örhängen från ur och penn.


Neonrosa sportBH och hållare för mp3, mobil och en liten vattenflaska när man är ute å spring, göör bra! Stadium har för övrigt 25% på allt ända tills på måndag!

Paff


[Paff] Sticker iväg på stan en stund, surprise-surprise ^^

Mina första gången böcker.

Jag skrev dagbok när jag var yngre men nu har jag övergått till "Första gången-böcker". Där skriver jag alla första gången saker som jag varit med om, och det var ett jättesmart beslut även om man får oerhörd skrivkramp av att skriva för hand, man har typ glömt hur man skriver med penna och papper.

Det är totalt 5 skrivböcker och ett påbörjat stort anteckningsblock. Där har jag alla tankar, känslor och datum för allt som hänt i mitt liv. Jag håller på att uppdatera den nu så skriver om Första gången jag varit med om en bilolycka.

Det återkallar en massa känslor, och något som stört mig de senaste dagarna är en kommentar som kom samma dag som jag publicerade inlägget där jag tillkännagav att vi krockat och hela jag kändes som ett kaos.

Hatar folk som kommenterar på inlägg utan att läsa igenom dem och jag är less på folk som vill göra bloglovin byten. VILL du läsa min blogg, så vill jag att du ska göra det för att du vill, inte för att vi båda ska få fler följare. Vill du att jag ska kika på din blogg, just say it men läs för guds skull inlägget du kommenterar på.

[Hur känns det att krocka?]

Blommor och choklad!


I fredags när Johannes kom hem, sen for och sedan kom hem igen fick jag blommor och Ben n Jerrys chocolate fudge!♥
"För att jag står ut med honom"  sa han, men jag tror det snarare är han som står ut med mig, eller vad tror ni?


Tequila, kattungen.

Vit, svart, grå var hon. Våran första kattunge. Och halvperser. Platt fast rund. Mamma sa att det var den finaste katt hon sett. Jag tyckte hon var halvful.

Oftast tyckte hon inte om oss. Så ingen tyckte om henne. Förutom jag. Fast hon var halvful. Hon sprang mest bort och åt hellre fågelmat än det vi gav henne. Hellre en vedbod än våran säng. Hellre frihet än ett fönster.
Det passade inte oss.

En tidig vår ,som den här, hamnade hon i farmors garagefrys istället. Det satt en projektil i henne och frosten och jorden var fortfarande ogenomtränglig som den bara är mitt ute i Ingenstans, Lappland.

När vi plockade fram kartongen kändes hon som frusna ärtor. Hon tappade päls när vi klappade henne. Hennes ögon var stängda men tänderna blottade. Hon var hård fast mjuk. Frusen men tinad. Mamma sa att det var den finaste katt hon sett. Jag höll med.


april-aprul?

Har totalt glömt bort att det är första april idag. På samma sätt som jag glömde min favorit-tradition Earth hour igår och på samma sätt som jag glömde bort att jag skulle börjat jobba klockan 11.

En gång lurade mamma oss.
En tidig vintermorgon sa mamma;
-Det står en häst på gården!
- Nee du ljuger.
- Nej det gör jag inte, han har tomteluva också!
Och mycket riktigt stod en häst på gården med tomteluva och släde på gården. Det var mammas jobbarkompis som kommit förbi med sin häst så vi åkte släde runt bostadsområdet med bjällerklang och pepparkakor.

Så en tidig vårmorgon sa mamma;
- Meh! Det står ju en elefant på gården!
Tror ni vi gick på den? Klart som faen.. På 0,2 sekunder satt vi ju klistrade på fönstret bara för att få höra att det var "april,april"
Har ni blivit lurade idag?

bk


RSS 2.0