Tribute, to the best feeling

Som jag sa har jag haft en annorlunda känsla i kroppen de senaste dagarna. Finner mig själv rörd av ingen anledning, eller av alla anledningar. Det är som en magisk kombination av de bästa sakerna i världen, och jag har aldrig förstått sådant förut, men just nu gör det intryck. Sådant som alltid funnits runt om mig, men som jag inte sett. Klyschigt? Eh aa, ganska men det är sant också.

Och de tillsammans under några soliga dagar har skapat det renaste jag någonsin känt och jag vet inte om jag ska tro det. Det är exakt som jag skrev;

Världen är så fin, sällskapet så underbart och platserna så vackra att jag aldrig vill sluta ögonen, inte vill blinka för att missa en sekund
samtidigt som jag bara vill blunda och låta synerna vara fastbrända på näthinnan så de förblir de sista, att den här känslan stannar i kroppen till the very end.

Jenny- mitt förflutna, en underbar genuin person med starka åsikter som alltid törs höra sanningen. Jag vet inte vars jag hade varit utan dig.

och min familj
- utan er är jag inget och ni är det tryggaste i världen. Jag vet att ni alltid finns där för mig, och alltid kommer att finnas. Klischeerna haglar men har ni någonsin känt känslan när man vet sanningen? Ni är en värld. Och jag älskar er oerhört.





Norrland- det vackraste hem jag kan föreställa mig.





och Johannes- den vackraste människan jag någonsin, upprepar någonsin träffat i hela mitt liv. Jag är så otroligt otroligt tacksam över att jag stött på dig av alla miljoner i världen, och jag tror på dig. jag tror på oss. Jag älskar dig.







Outfitsen som använts i fyra dagar

4 dagars ouppdaterande, och vad har jag att säga?
Jag har myst i min nya babyrosa one-piece som jag fick i födelsedagspresent av mina syskon och Sofie (och mor och far var med på ett hörn) Faktiskt en likadan som den jag testade för några veckor sen.

Har varit lite emot baby-overalls idéen men sen min käre bror fick en införskaffad i present så har det varit en hel del tillfällen när jag själv tänkt "fan nu skulle man haft en one-piece" så nu har jag en alldeles egen :D

Annars så har outfitten varit sommarklänning á la hitta-i-Mimmies-garderob.

man använder alldeles för lite klänning.

Sedan har jag haft en skumt otroligt sensationell känsla i kroppen de senaste fyra dagarna. Jag tror det kallas kärlek.


är det sånt här som kallas lycka

Världen är så fin, sällskapet så underbart och platserna så vackra att jag aldrig vill sluta ögonen, inte vill blinka för att missa en sekund
samtidigt som jag bara vill blunda och låta synerna vara fastbrända på näthinnan så de förblir de sista, att den här känslan stannar i kroppen till the very end.


jag ska skriva något fint till er sen, om tankarna snurrar kvar och ruset fortfarande finns. Take care.

Nytatuerad!

Har suttit i kassan i princip mer än 5 timmar idag och har hälsat på min lillkusin och blivit tatuerad.

En turtle på skuldran, dock lite missplacerad ^^

Och en fjäril placerad på bröstet, Ida insisterade.


Och Johannes fick sig också en fjäril och ett ving-frö eller vad tusan det är, haha

min

Imorgon drar vi vidare mot Lappland för att tillbringa några dagar med Jenny och se inlandet, vi ses ;)

Älska sitta still på en motorväg

Nämen hej? Har haft ganska fullt upp med festivalfirande, pappa/jag-firande, lägenhetskollning och framförallt JOBB. Var helt slut på igår när jag slutade så damp ner i sängen och tog mig inte upp något mer. Min sötaste klädde dock av mig mitt i natten och städade bort middagen ♥

Det speciella som hände igår var att jag var sen till jobbet. Händer ytterst sällan, så jag tog bilen för att hinna i tid, och mitt på en högftrafikerad e4a klockan lunch, jag upprepar MITT, så slutade bilen fungera!

Snacka om paniken! Blev varningsblinkers och huckra mig fram, för trafikerat för att korsa den andra filen och köra in till kanten. Men så fungerade bilen några meter och tur var väl det så jag tog mig genom trafikljuset men så stannade den igen, men på ett bättre ställe så jag kunde köra in till kanten. Ringde pappa och fick telefonhjälp om hur jag skulle göra så den tog sig till parkeringsplatsen iallafall.

Blev 10 minuter sen till jobbet och pratade under den tysta minuten för Norge, awesome dag...


inte klad bil

Ska nog försöka mig på att köra bil till jobbet idag för ska också kolla en lägenhet efteråt, så vi ses.


har inte tid

jobbar, trästockar och bloggar inte.

Tre dar i punktform

Onsdag: Såg Harry Potter och dödsrelikerna del 2 på bio tillsammans med Brolle i salongen.

Torsdag: Såg Stures dansorkester (svensk reagge) med han killen från norrlandsguld reklamen.


Fredag: Just nu blir det lägenhetsvisning, sen fika med familjen för att fira min/min pappas födelsedag och ikväll blir det kapten röd och mina bästa vänner!!

Så glad att vi inte sitter i spår

Vi ska alldeles strax på stan med gänget för att se bio, Harry pottan sista filmen-here we come!
haha psyked?

Om något skulle hända

Har just kommit hem från jobbet, jobbade kortdag idag och solen skiner och jag kommer hem till världens finaste kille som lagar mat redan innan jag kommer hem. Det luktar sött i luften och då och då kommer han till mig i soffan och pussas. Trästocksfestivalen står för dörren, jag har ett jobb överhuvudtaget och det är så varmt att fönstrena står vidöppna.

Och det jag sitter och funderar på är att om jag skulle dö, precis just nu, så skulle jag dö lycklig.

på riktigt ♥

Drömmar som får en att bli litt

Måste strax till jobbet men ville berätta att jag drömde att jag hade stickhår i munnen, en Johannes som for hela tiden, en syster som lekte akropbatik på en för svag balkong och att allt jag kunde förr kunde jag inte längre och personer som ajg tydligen bryr mig om deras åsikter såg inte saker för vad det är utan skrattade istället.

Men så vaknade jag och skulle helst vilja ligga på Johannes arm hela dagen men måste som sagt fara, hejs 

Gammal bild men hör ihop på en del många sätt.

Happy birthday to me

Så var man fyllda 21 och det bästa med hela dagen är förståss Johannes
Vi har ätit gamla jordgubbar med grädde och marmeladsmackor, på denna dagen när man äntligen är tilllåten att dricka alkohol även i USA, sista åldergränsen uppnådd förutom när det är 40+ kvällar på Mollys.
Nu ska vi sova. God natt läserz. Så ses vi imorgon, när Ronja för första gången vaknar upp som 21-åring!
Bild från April.

Ettusenfyrahundrafyrtio minuter

Vid den här tiden om 24 timmar, kommer jag troligtvis ligga i sängen, även fast klockan inte ens är sju. Även fast jag inte tvättat bort sminket, eller borstat tänderna så kommer jag inte lämna sängen på resten av kvällen. Även fast jag är ledig, ända tills morgondagen så kommer jag ha för lite tid. För lite tid och för många pussar att placera, älskling.
Vid den här tiden om 24 timmar, då kommer du vara hemma och då får jag änteliigen hålla din hand, sätta en hand i din nacke eller hålla om dig. Orden och handlingarna kommer vara så många och tiden, den kommer vara så få♥


Rekord-dusch, starkvin och crazyhair

Kände begär och ville vara lika. festen var skön men vinet för starkt. Det där jävla smultronvinet. 
Men känns skönt att bo själv och att jag inte betalar extra för vatten..
Har haft en skön 6 timmars dusch och mitt hår har gått nuts pga detta.


Ville bada på min lediga dag men idag spöregnar det igen. Skönt med lite regn också. Så idag blir det filmtittning och ostskruvsätning (Jag är tvungen att testa mamma)


Dricker minttu ur äggkoppar och ska nu

Iväg till min egen födelsedagsfest, and tonight Im making a porno




upp, testas, in, fixa, ut, på stan

De ringde klockan 7.20 så jag rusade iväg på 2 röda och sen när jag ändå var vaken tog jag för mig av en tvättid. Har ringt till alla 24 viktiga saker jag behövde ringa och nu ska jag på stan för å finna mig lite kläder och lite öl, för ikväll ÄR DET JAG OCH GABBAS FÖDELSEDAGSFEST :D och jag har fått TRE VISNINGAR på lägenheter och solen SKINER! WOOppi!

i förrigår när jag blev less på att posa


torsdag kväll

klockan är över 19 och jag slickar frön från en tallrik


Har nyss ätit sallad


och har skallebang


därför ska jag inte göra någonting ikväll förutom att äta chokladpudding, knapra några ipren och se film. Godkväll.

18.30

jag börjar bli redigt rädd..på riktigt.

bloglovin

Följ meh via bloglovin! Klicka här--> ovitaskor <--- så du inte missar min födelsedag, när Johannes kommer eller någon av mina texter!

Ska sätta in min fina lilla knapp igen såfort designen är lite till-fixad =)


En viktig söndag

Lite skum dag idag. Vissa saker kan man inte blunda för, men samtidigt tror jag att det är det som är problemet, jag ser för mycket, hakar upp mig och gör ingenting till en stor grej.

 Jag har iallafall inte tid. Samtidigt så jävla mycket tid. Så jävla mycket låång tid tills J kommer vara hemma igen. Men tur de senaste dagarna har gått fort.

I söndags var förresten en speciell dag! Broder Crille och hans Sofie hade ett års jubileum! Och jag och Johannes hade en månads jubileum! Och det var exakt en vecka kvar tills Johannes lämnar söderöver för norr igen och dessutom en vecka kvar tills jag fyller år!


Grattis sötnosar!


Grattis baby!

Välkommen samma.

Igår när jag gick hem med skorna i handen och sockarna kvar på fötterna insåg jag att jag blivit samma igen. På ett bra sätt. Samma person som innan. Samma person som innan, för längesedan, när jag var ensam och visste ingenting om saker och ting.

När jag kunde göra saker, för att jag ville och inte för att andra tyckte så. Jag stod upp på en stol och sjöng "Jag vill ha en egen måne" högst av alla och alla jublade och skrattade. Jag hade hål på mina jeans för att jag inte orkade köpa nya. Satt på en rostig balkong och sneglade på grannen rakt över som lagade mat iklädd kalsonger. Hade en väggspegel och bra musik och snygga höfter. Förut duschade jag på trall och hade alltid foppaskor när jag gick till min egen dusch. Och hade jag mycket att bära från ica fanns bara mig, och min lila cykel med raggar-lagning.

Jag promenderade mycket förr, och jag älskade regn. Och gjorde sådana där lite skumma saker, för att jag ville.
En mörk natt hittade jag en nattfjäril i trapphuset också. Men jag kommer inte ihåg om jag släppte ut den eller inte. Jag hoppas att jag gjorde det. 

 Jag var inte rädd för att bli blöt, eller smutsig, eller generad. Och igår när jag skulle ut och gå, och det regnade så mycket, hittade jag ett paraply på hatthyllan. Men jag valde att stänga dörren om det, och när skorna var för blöta gick jag med dem i handen och sockarna fortfarande på fötterna.

Hur blöt får man va och Rio

När jag cyklade till jobbet idag var det grymt varmt. Hade hört om regn men det verkade som om meterologerna var helt ute och cyklade. Så tog mina kortaste shorts och min tunnaste tröjja och trampade iväg.

När jag slutade regnade det. Och inte lite heller! Det regnade något otroligt men det var bara att hoppa upp på cykrln och trampa de 5 kilometrarna.

Jag var ganska blöt när jag kom hem..


Efter regntrippen ringdes jag med Roberto och vi bestämde oss för att se film. "Rio"
Sjukt bra och underhållande barnfilm! Handlar om en pappegojja som är den sista av sin art och måste återvända till Brasilien för att göra fler papegojj-bebisar och det hela slutar med en massa äventyr förståss! Det bästa med filmen är all musik som bara vill få en att dansa zumba hela natten! 8,5/10 rappande ringduvor.

Vatten för elefanter

Igår så mös jag och mamma med en film. Vi plockade in solstolarna inomhus, öppnade en grillchipspåse och satte igång "Water for elephants"
Man ville aldrig att filmen skulle ta slut!!
Den var sjukt bra och skön men slutet tyckte jag kändes abrupt, men ändå! Har du inte sett den så se den! 9/10 alkoholiserade däggdjur!


Någon som har några nya filmtips? Börjar få film torka.

Vad vill du lyckas med?

Hejhejhallå!
Finns ju ett liv utanför bloggen och valde att leva det i helgen. Har haft en sån superdupersuper helg! Sol, sällskap, familjen, god mat och framförallt wakeboard!

Jag älskar vattensporter men det är sällan jag utövar dem. Var två år senast jag stod på vattnet. Det är så totalt jävla otroligt roligt men jag är så jävla lämmen (har något otroligt med träningsvärk) så jag knappt kunde röra mig igår. Det är en sådan otrolig känsla att lyckas med någonting! Lyckas komma upp. Lyckas åka utanför vallen. Lyckas starta från vattnet!

Jag har nog insett en liten grej, hela det här utomlands. Jag vill leva livet. Det är därför jag vill utomlands. Men leva livet kan man göra mitt ute i skogen, ståendes på ett par vattenskidor på en sjö, i Sverige. Det hela handlar bara om att jag ska unna mig mer. Göra det jag vill. Och om man jobbar i Sverige, då får man pengar, och för pengar, kan man fara ut och resa. Istället för att jobba, resa och uppleva platser. Unna sig att kasta bort 10 000 på en resa till okända platser. Hur ska man annars kunna se okända saker och lära sig okända grejjer.
Jobba utomlands är ju fortfarande en liten dröm, men det hela handlar mer om att leva, se världen och ha roligt på vägen. 



har dock lite ångest över att ge upp hela utomlandsideén. Men än så länge, känns det bra. Vi ser väl.

crackhead going snyggo

Jag har börjat se så jävla trött ut och ändå sover jag mer än nånsin. Ser lite ut som ett crack-head.
Men hade annars en bra utseendedag idag.*syftar ej på denna bild*


Saker och ting börjar gå rätt väg, jag kanske bara har gått på fel typ av stig. De snyggaste pixen har tandkräm i munnen. Och alldeles för makaber för de average ones.

nu ska jag packa. Åker tidigt till stugan imorgon! wooppie! Äntligen ska man få sola lite! Typsikt bara att det sägs att vädret ska bli sämre i helgen..

Narkoleptisk sådan


Gick tyvärr inte att bädda in, men värt att klicka på, så jävla söt! HAHA jag skrattade högt iallafall, snacka om narkoleptisk!

här är klippet --> kissekatt <--här är klippet

Taking tag i stuff, dödsdömd och théhetta

Skellefteå har idag varit supervarmt och jag tog äntligen tag i städningen här i lägenheten!


Hur illa är det, när man hittar dinosaurier under bokhyllan är då frågan? Aldrig sett filuren förr :S


Så har fixat en massa på min got-to-do-lista och det känns förträffligt. Annars så har jag jobbat idag en snutt (3 timmar, woohoo... Hata dessa smådagar)



Annars så fick min kära cykel dödsdomen idag. Lämnade in den för nån dag sen och fick beskedet idag att det går på över 1000 kronor att fixa cykeln (som är värd 300.) Buu-hu, min röda wasan :'(

Så nu tröstar jag mig med en mycket efterlängtad kopp thé. Det har varit alldeles för varmt för att dricka thé de senaste 2 veckorna men nu skulle jag banne mig ha om jag så måste sitta naken i duschen hela natten. Ser väl om man lyckas somna i den här hettan :P Gnatt.

nu ska jag dricka en kopp till!


Före och efter

Förresten, såhär bra har det gått för mina loved ones som jag kämpat med i ett halvår.

Innan jag for till Spanien och lämnade dem i Mimmie omsorg en månad:




 
Efter jag varit i Spanien i en månad och lämnat dem i Mimmies omsorg:



De få som överlevt tänkte jag försöka få till imorgon :P
Inget illa ment dock syster men världen måste få veta sanningen;)

4årig alkoholiserad pageant-hillbilly


Jag vet det var längesedan men har nu kollat alla RayWilliamJohnson videos som jag missat sen jag fick ett liv ungefär, och jag kan inte sluta skratta åt den här tjejen.

Det är ett nedslowat klipp från ett program där småflickor är beautypageants, (vi ska inte börja diskussionen) men den här är verkligen så jävla kul! Hon låter verkligen som en alkoholiserad hillbilly xD


Kläder, kakor och filmer

For på stan och provade en one-piece för första gången, här en rosa jumpsuit från Gina 499:- Tro det eller ej, så köpte jag ingen


Tycker om vagina-stjärten som man får också, men den var mysig.

Det hela slutade med att jag åkte hem från stan med ett par mörka jeans för 199. Ingen bild. Dom ser ut som alla andra jeans.

Sen hade jag 500gr gammalt smör som jag tänkte baka upp. Vilket resulterade i några kladdkakemuffins (som jag glömde i ugnen så de är stenhårda men om någon vill ha dem ligger de i kylskåpet) och min verkliga verkliga VEERKLIGA favoritkaka of all times; Sockerkaka med vaniljmjölksfyllning! Tänk er lukten av varm vanilj och smör, mmmmmm! Superlätt recept.


ogarnerad

Så har sett "DUE DATE" alldeles själv och ätit mer än en kvarts kaka alldeles själv. Filmen var bra men fattar inte vad alla snackar om, de tycker filmen är en 10poängare, och visst den var kul, men inte 10.
Samma som "TRUE GRIT" som vi såg igår, gänget och jag. Bra men inte top 10 filmer jag sett.


Om att köra livsbil

Som ni vet har det varit lite skumt senaste dagarna. Hade ett långt snack med mamma och hon hjälpte mig inse hur jag brukar se på saker och ting.

Det är som en föreläsare sa på reseledarutbildning;
"Livet är som att köra en bil. Tittar du för mycket i backspegeln kommer du köra av vägen"
och jag har världens finaste brevid mig, och jag tänker fan inte köra av nu!

Tack mamma♥

Påtal om att köra bil har bästaste lillasyster lyckats med körkortet idag! :D
Vilket innebär att jag nu måste dela Ärtan med henne, vilket jag gladeligen gör. När man har en bil så man kan fara på lite mer äventyr än med cykel eller ben =)

behov av en vaxning som pappa iofs småbörjat med ^^


Så känns hjärt-smärta

Inget har med känslor att göra. Jag känner ingenting om förr, förutom den förut ohyggliga smärtan, som nu är ärrvävnad, som gör dett svårt att riktigt va där.
Sånt som är text för er, gjorde fysiskt ont för mig. Och jag trodde jag hade kännt smärta förr..

Det är en obeskrivlig känsla, samtidigt som det är glasklart. Luften går ur en.
Verkligen som när man faller från ett fyra våningshus och landar platt på ryggen, lungorna trycks ihop och vakuumet blir till en ohygglig smärta som växer och fyller i bröstet,  samtidigt som allting bara sugs inåt så hela kroppen blir till fosterställning innan du hinner med.
Som att hela bröstet imploderar och brinner och det tar någon sekund innan det är fullbordat.
Längesedan jag kände den smärtan nu, därför jag blev så överraskad i förra veckan. Jo fan. det gör lika ont. Faktiskt lite ondare. Men jag tänkte inte vara med. Påverkas.
Sanningen kom, vilket jag visste innerst inne, och som jag alltid trott, men väggen jag trodde var ganska helstabil splittrades som en halvkilos sten mot en glasvägg monterad i luften.
Vrede, ren sorg och neutralitet, kan alla de rymmas på samma gång?
Det är nog därför det blir som ett vakuum. I bröstet. Som om någon omvandlat ditt hjärta till en dammsugare, som sväljer allt innanför revbenen.

Så. jävla. ont. men någonstans (förlåt att jag säger det) så var det skönt... Jag verkar ha rätt iallafall.



in the membrane

Jag vågar inte publicera det. Även fast tredje stycket får mig att gråta varenda gång.

"Äckel. Som bränder i vågor, som rör orörda oskyldiga."

"...och det fanns ingenstans att vara och tillgången till mig själv, hade alla andra, och andra hade rätt och jag hade fel om mig själv.
Hur fan kan man ha fel om sig själv?"

"Sånt som bara är text för er. Skrek för mig. Som när jag skrek. Körde röd bil ut bara för att skrika(...)"

Har du känt smärta någon gång? Som kommer från någons mun men träffar som (...) och det brinner. lungor.luft. ihop.

Där. Nu får ni inget mer. För man får inte säga sanningen. Man får inte prata om sånt, för allt ska vara glömt. Nu.

Varför det är svårt att dejta en söderlänning

Jag tycker om Johannes så jädrans mycket, men en sak gör det nästan svårt att leva med honom
-han säger ostbågar istället för ostkrokar.

Och han vinner alltid den fighten eftersom det står på påsen. Fakta över verkligheten.
Och nu har OLW planer på att byta namn men det är konsumenterna som bestämmer.
Så gå in här och rösta på vad du säger (Ostkrokar förståss, annars får du inte klicka på länken)

Just nu håller ostbågar på att vinna med en liten marginal, så kom igen Norrland, visa hjärta och förändra det förflutna, även fast det är nostalgiskt så är det dags!
(*fäller en tår från min predikarstol*)

Tur vi båda säger pannkaka åt pannkaka dock, älskling, annars vet jag inte vad ♥


Mitt gamla tillfälliga och mitt framtida

När jag blir stor ska jag ha en riktig soffa och riktiga gardiner.
Köpa färskt bröd och använda rosmarin.
Laga nyttig mat och skiva zucchini, auberginer och andra grönsaker som jag inte kan namnet på.
Ha söta krukor med fina blommor i. Rosavita. Och färska kryddor.

Ha förvaring undangömt och inge mera hänga sockar på gardinstången när tvättiden är slut.
Vakna på morgonen brevid, gå till jobbet och komma hem och fara ut och jogga på kvällen.
Dricka thé i min riktiga soffa med en filt och tända ljus som brinner.
Blunda och känna efter och inte leva på is, utan där jag är.. Där jag är ska vara där jag vill vara.
När jag blir stor ska jag ha ett riktigt hem. Inget på låtsas. Utan en lägenhet i nuet. Inget tillsvidare. Nu.
Jag och två fötter.





Min första lägenhet som till stor grad var tillfällig fast jag bodde där i 2 år. Stökigt, som det oftast var, men mitt eget. Ihopsamlade ting som ingen av dom passade ihop. Möbler, handdukar, redkskap. Speciellt gardinerna. Harreligen..
Såklart tacksam ändå, för alla som hjälpte mig.
Men det finaste som fanns, på den tiden, var att sitta på balkongen, i höstkylan och lapa nattljus med en flaska vatten, stuprörs-rock i mp3n och tre tröjjor.



På den tiden var jag för liten, för oförberedd, på allt.
Skulle kunna skriva en bok om allt när jag först flyttade hemifrån. till en ny stad. själv. världsomvälvande. sexton år, och som en liten vuxen istället för ett vuxet barn. Jag hade alltid för stora skor på den tiden..

Nutiden dock; så består mina dagar lite grann av att vänta tills tisdagar när det kommer upp nya lägenheter.
samtidigt som jag inte glömmer utomlandslivet, som jag kan sträcka ut handen och ta när jag vill. Om jag vill.
Jag vill bara ha allt. nu.

Bra, bättre, Johannes

Hade en söt överaskning när jag öppnade frysen igår innan jag for till jobbet <3


Theres an end to every trip. basically.

Finns så många och så lite saker jag vill skriva om, om slaghål genom bröstet, faktum och sanningar som jag inte vågade säga. men väljer att inte gå in på det. varför? olikt mig att inte prata om det som det verkligen handlar om i min egen blogg? det är helt enkelt för mjukt.

Mitt äventyr är nu slut, har åkt tåg, sen buss sen tåg igen där jag socialiserat med en full finne, två utevecklingsstörda och en universitetsstuderande från Umeå. Har knappt sovit och tänkte catcha lite beautysleep på sista bussen hem, som jag sitter på nu (Umeå-Skellefteå).

En liten 6-dagars semester som gick på över 2000 kronor men har fått se söderöver och träffat svärfamiljen för första gången, summerat; Full rulle men otroligt sköna. Hoppas jag får komma ner någon gång till i framtiden. =)

Nu ska jag vara utan J i två veckor och om jag överlever får vi se. Tåg-ångest har inte varit värre än bussångest iallafall och det tackar jag gudarna för. Trodde tåg-ångest skulle vara 10 ggr värre och äta mig innifrån, men som sagt har det gått ganska bra. Bävar mer för vakna-och-gå-till-jobbet-ångesten när inte du är där när jag vaknar eller kommer hem.
Du är fortfarande den mest underbara människa jag träffat.


igår


idag


RSS 2.0