Feel the day

Har haft en chilldag idag med Johannes hemma hos mitt föräldrahem. Vi ska nog baka en sväng ikväll och imorgon ska jag äntligen få se Johannes föreställning :D

Bland det vackraste jag hört, ärligt

Har typ den finaste eftermiddagen ever, med min gitarrspelande storebror som kompar min skönsjungande lillasyster.
De borde dela med sig till världen och min Hannes är äntligen här.♥

När jag fick hjärtstopp på arbetsförmedlingen


random bild från 2009, Fotograf och copyright: Elin

Förresten, något jag glömt att berätta var att min förra chef, ajjemen. Precis hon, var på arbetsförmedlingen när jag var där i fredags. Vi satt med en person emellan. Jag låtsades aldrig se henne, och jag är ganska säker att hon såg mig också. Det lilla skadeglada var att hon var där för att hon var arbetslös och sökte jobb(!)

När hon slutade på den stora firman hade hon sagt att hon själv valt att säga upp sig och förtidspensionera sig eftersom hon tyckte hon inte behövde det där skitjobbet och skulle ut och resa istället. Tydligen räckte väl inte pengarna så långt när hon nu kryper för arbetsförmedlingen..

Det snällaste min bror sagt till mig

Kvällen var väldigt speciell kan man väl säga. Men höll på lite längre än vad jag trodde och det blev ganska segt ett tag. Jag kom inte hem fören vid halv 5. Men så var man ett jobb rikare och en erfarenhet äldre. ;)

Idag har vi varit på staden, jag, mamma, Sofie och Crille, sedan köpte vi hem krämbullar och glasswienerbröd och har hittills tittat på gamla inspelade VHS-filmer från när vi syskon var små. Vi har skrattat nå jävulskt. Något nytt citat vi hittade var denna historia.

Mimmie Crille Ronja 1995
Mamma ligger på golvet och ber pappa att fara och köpa cocacola. Ronja kommer till undsättning och låtsas köpa cola som hon sedan ger till mamma.
Mamma: Vet du om att du är världens sötaste tjej Ronja..!
Crille 5 år flikar snabbt in: Aa, och världens fulaste!


Off to the secret work!


Hemliga speciella jobbet och gorgonzola

Har just tagit hejdå av Johannes eftersom jag åker till Lappland nu. Det hemliga jobbet som jag och Johannes argumenterat om hela de senaste två veckorna happens tonight. Vi får hoppas att det går bra och att inget dåligt händer..

Annars så har jag idag sökt jobb på jobbchansen och jag måste säga att jag hoppas väldigt mycket på ett av dem =D
Nu ska jag flytta över alla filmer så jag har något att göra i Lappland (ska vara där hela veckan tänkte jag) och plocka bort krigsresterna efter jag och Johannes fabulösa lunch, Gorgonzola-toast med soltorkade tomater och majs.
 
För 30 minuter sedan


Stekta makraroner och sammagamlasökande


Hej hallå. Ska strax slänga i mig några stekta makaroner (ajjemen, stekta makaroner is the shit!) Sedan iväg till stan för jobb och lägenhetssökande. Sedan ska jag jobba på mitt "ordinarie" jobb. Sedan ska jag käka blodpudding när jag kommer hem. Idag är dessutom första dagen man kanske kan få reda på att man får lägenheten vi kollade på i måndags. Hejrå.

Johannes teddy one-piece


Skjutsade Johannes till jobbet nyss (alltså över en timme sedan) iklädd Johannes teddy-onepiece och lila foppaskor. Här står det härliga till.

Syra turns something into nothing


Just nu fräter jag sönder mig själv. Jag saknar kartonger och brytbladsknivar. Jag har inte gått mer än 100m idag. Jag gräver ett hål av ingenting som jag sedan kryper ihop i. Jag är den hemskaste personen i världen och har den vackraste människan i världen och jag är så otroligt jävla ledsen för allt jag gjort..! Förlåt.

Jag kan inte skriva om någonting eftersom det är ingenting, därför förvandlas jag även till ett inte på min egen begäran.

Välgörenhet :D


Imorse gav jag kläder till folk i Litauen. Känns riktigt bra att få ge saker till behövande och dessutom bli av med forna minnen och kläder :D Bara synd att det mesta som man kunde ge är i Lappland.

Stundande lägenhet och coleslaw

Lägenhetsvisning idag på våran "söndag". Den var fin men mindre än jag trodde, och även fast vi vill ha den är inte chansen stor att vi får den då våra konkurrenter är pensionärer med 1000 bostadspoäng mer än oss. Men vi får väl se ;P

Just nu gör vi favorit i repris med frasig fisk och örtcoleslaw, mraaah, maat!

Sunday night


Bagels are a girls best friend


Tänkte uppdatera igår men slutade med att jag däckade av trötthet precis som alla andra pensionärer. Men nu blir det lyx, för det blir frunch på Waynes med Mimmie, mamma och Johannes. Jag tänker bagels ^^

Mot jobb en grå dag


Ska jobba  idag för första gången på två veckor, tre woopie-långa timmar. Men man får vara glad för vad man får. Annars är morgonen grå.. Jenny åker förbi staden idag tvärt så jag hinner iallafall säga hej, kanske.

Vad är det konstigaste du kan ha i håret?

Slänger upp en supersnabb (och o-noga) video på när jag visar hur man gör min nya favoritfrisyr innan jag tar fredagsmys tillsammans med min mamma och min syster. Det roligaste med hela frisyren är att man använder något väldigt udda redskap.

 Ja, jag har inte duschat idag och ja, mitt hår är grymt slitet men vem bryr sig? Det är just det håruppsättning är så bra för :D I dont give a shit iallafall, det är fredag :D

OBS: Visst finns det flickor som är jättefina i mittbena, bara inte alls min grej, Im just saying.

Middag med busmamma och favvosyster


Puh, hoppas ni återhämtat er från förra inlägget. Nu ska jag till Mimmies lägenhet då hon och min älskade mamma som är i stan bjuder oss på middag. Lät som lax ;) Min mamma är en riktig busmamma, t.e.x det här gjorde hon mot en av hennes vänner senast de åkte utomlands.

Mitt helvete 9.00-17.00

GAAH! Spelar in ett megalångt inlägg på kameran också blir det något fel på filen och jag har redan varit snabb med att deleta den från kameran. Nåväl ni får ta er tiden att läsa, jag orkar inte göra ett videoinlägg till. Historien om mitt arbetslivs-tragedi:

2009 hade jag just gått ut skolan, varit i mitt första förhållande i snart ett år och så redo att börja jobba. Turligt nog ringde en praktikplats från tidigare och undrade ifall jag ville jobba. Tog mitt pick och pack och flyttade till Skellefteå.

Min chef på denna arbetsplats, var en dam i 50årsåldern som var allergisk mot fett (det är sant) och därför såg ut som en anorektisk skata med konkav bröstkorg. Jag visste sedan jag praktiserat att jag inte tyckte om henne vidare men såklart ingenting jag visade. Jag ville ge jobbet och henne en chans, precis som jag ville att dom skulle ge mig.

Det hela började med att jag blev presenterad för alla på måndagen. De hälsade och log. På tisdagen när jag kom, på glatt morgonhumör och hälsade godmorgon till alla fick jag en sådan där blick ni vet, och inte ens ett "hej" tillbaka. Det var som att jag var en glad pyssling i deras strikta gråa värld som förstörde allt med att vara glad. Samma scenario spelade upp sig på onsdagen och jag började känna mig illa till mods. På torsdagen gav jag upp det glada och bara log till de jag fick ögonkontakt med eller hejjade lite grann. 

Under dagen blev jag inkallad till kontoret. Min chef satt i sin stol och såfort dörren hade stängts berättade hon för mig att hon hade fått klagomål... Jag blev nervös och undrade vad det handlade om, varpå hon svarade;
-Ja, alltså det har kommit till min kännedom att du är oerhört otrevlig mot de andra i personalen. Både de och t.o.m kunderna har kommit till mig och sagt att du är arrogant och otrevlig och de säger att du har ett gravt attitydproblem. Tydligen så hälsar du inte ens på morgonen!
Jag kände hur klumpen växte i halsen där jag stod. Jag sa att jag inte kände igen det men att jag självklart ska bättra mig.

Jag fick inget schema den första veckan utan chefen fick berätta mina tider varje eftermiddag. "imorgon börjar du klockan 10! Kom inte för sent." Jag har inte försovit mig till en enda dag under mina 12 år i skolan, och komma i tid är lite av min specialiteé så jag var inte orolig.
Nästa dag var jag ombytt, klar och på plats 10 i 10. Trots att jag var lite tidig började jag jobba, har inget behov av att dricka kaffe eller så. Går direkt till min avdelning där min chef sysslar med några kartonger som jag hjälper till med. 
-jamen då jobbar du över en kvart sedan efter att du har slutat då Ronja...!" 
Tittar frågande på henne, du sa ju att jag började klockan 10.
"ja fast säger jag 10 så menar jag 9.45. Alla vi andra börjar då."
 Hur fan ska jag veta det när jag har jobbat där i två dagar och är sprillans ny? Att dom har möte kvart i och att jag ska vara där om hon säger att jag ska vara där prick?Jag svalde det iallafall och jobbade över min lunch istället.

Och allt det här med lunch överhuvudtaget. Fikarummet var ett hemskt ställe. När jag tog med mig matlåda tittade de på mig med förfäran, från där de stod och kedjerökte vid den öppna dörren, "ska hon äta allt det där? Pasta är ju bara kolhydrater". Jag smalnade ner matlådan till en macka sedan till pulversoppa, för att passa in antar jag. Själva intog dom aldrig någonting annat än kaffe eller cigaretter.

Jag hade sådan ångest varje morgon så jag gjorde allt för att ha så mycket endorfiner i kroppen som möjligt innan jag kom till jobbet, så jag kunde överleva dagen. Endorfiner kan man få på olika sätt, tex genom att äta choklad.

Massvis med små incidenter av dessa sorter inträffade och jag förkte alltid göra mitt bästa och svalde alltid alla straff och angklagningar. "Men Ronja är du inte klar med det där än? ojojojoj" (Nejtyvärr jag hade femtielvatusen kunder och ensam i hela varuhuset!) "Du kan inte, du är för dålig, du gör fel!" Så var det konstant. Tills den dag då jag förklarade krig mot min chef.

Jag hade inte blivit avbytt i tid och därför blev min lunch senarelagd, som den blir för alla som inte blir avbytt. Får du lunch kvart över, har du lunch till kavrtöver, även om du egentligen skulle börjat prick..
 Trots att jag självmant skippade de sista 10 minuterna av min lunch för att inte allt skulle bli alltför förskjutet så var jag "inte i tid". Jag stod med en kund när min chef svassade förbi och sjöng glatt, Ronja, du är seeen. Och jag kände bara att det var nog.
-Nej jag är inte sen! Jag blev aldrig avbytt i tid.
Bara att jag sa emot henne gjorde henne flyförbannad, näsborrarna fladdrade och man kunde nästan se ånga ur öronen, hon sprang genast till dörren av sitt kontor och ropade därifrån; RONJA, jag vill se dig på mitt kontor, NUU!
Och jag svarade, tyvärr, jag står med en kund nu men jag kommer så fort jag är klar.
Hon smällde igen dörren och jag hjälpte klart min kund med gardinerna hon ville ha.

Sedan gick jag lydigt till kontoret men tänkte fan inta ta någon mer skit. När jag öppnade dörren var hon påväg ut. "Vi behöver inte prata om det längre, såklart var du itne sen eftersom du inte blev avbytt i tid"

Det hela slutade med att chefen tillkännagav att hon skulle sluta. Förtidspensionera sig ville hon. Och jag har aldrig varit så glad på jobbet som den dagen. Min historia på firman slutade två månader senare, när de pga facket var tvungen att anställa en annan äldre nykomling, och denne behövde mer tid och skulle överta mina. Jag led inte av det. Även fast chefen var borta så trivdes jag aldrig med sällskapet. Jag har alltid tyckt att lönen ändå är viktigast, även om man har bra arbetskamrater så arbetar man inte för skrammel. Men sedan jag jobbat där, tycker jag att arbetskompisarna är trevliga som står högst på listan.•


random bild från 2009, fotograf och copyright: Elin

Har du något som påverkat dig? Du är härmed utmanad att skriva ett eget inlägg eller en lång bloggkommentar.

Exklusivt jobb på spel!

Ska iväg på stan idag, men unnar mig en kopp thé till och ett avsnitt Gossip girl innan jag sminkar mig. Jag fick ett väldigt annorlunda tillfälligt jobberbjudande igår, och Johannes är inte glad eftersom det på sätt och vis handlar om min säkerhet.

Jag älskar honom för att han bryr sig så mycket, men samtidigt kommer jag ruttna bort här om jag inte gör någonting. Jag har sökt sjuttielva jobb de senaste dagarna, hur svårt ska det vara egentligen? Jag har bra meriter, läser de inte igenom mitt CV eller?

Nu ska det fittas!


Blir oerhört långt, började skriva det som text men alltså det kommer bli hela min blogg om jag publicerar det och nu ska jag på zumba, om jag inte är för äcklig efteråt ska ni få videoinlägget jag lovade från början :P Nu ska det fittas! [Fit-träna, as-ska tränas]


En "tragedi" som påverkat mitt liv.

Vaknade för ungefär 20 minuter sen. Kunde inte sova längre, drömde att jag åter jobbade på ett av mina gamla jobb och försökte konfrontera min dåvarande chef. Jag tror aldrig jag har berättat det på bloggen, men jag har jobbat på en speciell stor klädbutik och det räknar jag som en av de 3,4 "tragedierna" i mitt liv. Saker som påverkat mig oerhört mycket. Som ni gissat är mitt ex också en av tragedierna.

Jag försökte skriva om hur det var på det här stället för några veckor sedan, men det blev så mycket text. Därför försökte jag göra ett videoinlägg men t.o.m. det blev på över 10 minuter. Ändå väljer jag nog att berätta om det med en video, började nyss å skriva men det kommer bli text i oändlighet då. Så jag gör ett videoinlägg så fort Johannes farit till jobbet, då jag själv borde gå till ett annat jobb-tips jag fått, men det är just det det handlar om. För problemet på mitt gamla jobb var chefen.

 Jag är rädd för att hitta ett nytt jobb med risk för att råka ut för en sådan person igen. Jag älskar att jobba, och jag är bra på det, men hela grejjen när jag jobbade där har gjort mig så osäker, även fast det är så många år sedan nu. Kombinationen med det jobbet, och det som hände mellan mig och mitt ex ungefär vid samma tidpunkt blev en nedbrytande cocktail av svek, du-duger-inte och vem man egentligen är.

Har ni någon "livs-tragedi"? Något som kanske inte ser mycket ut för världen (eller som gör det) som har påverkat mycket av ditt liv?


Feel the powa


Ska ta mig till Fredrik och Elin (Frelin) och se sugarpunch! Om jag orkar ta mig ur sparkdräkten, och om jag orkar ta mig ur sparkdräkten kanske jag orkar ta på mig jogginskorna efteråt, we'll see :P
Fast lite våt asfalt under fötterna och lite skön hiphop i öronen hade känts bra ikväll.

deperat för utrymme

För vanliga människor började vardagen igår medans jag och Johannes vardag började idag klockan 13. Igår var vi och bytte däck hos super morbrorn Robert och sedan handlade vi. Både jag och Johannes känner att vi förtvinar i den här lägenheten.

Direkt man kommer innanför dörren står man i köket där också klädgarderoben finns. Att laga mat bland stövlar och jackor och sladdar och sedan får man hoppa för att ta sig till toaletten. Vi får helt enkelt inte plats. För att inte tala om det eviga handladet när vårat kylskåp inte rymmer nog mat för en vecka (och frysfack, ja ni hörde rätt, vi har endast ett frysfack) Vilket innebär att det blir kyckling konstant 10 dar, sedan fisk konstant 10 dar, sedan korv konstant 10 dar, åååh jag är så less!

Det här är inte det nya livet jag ville starta.

Återkomsten och carswopping!

hej. jag lever fortfarande och det största jag har att säga är att nu är Golfen "ärtan" inte längre i våra händer :'( Vi har sålt den till en av Nickes kompisar och även fast det bara är en bil, och dessutom en som inte går så väldans bra känns det riktigt sorgligt. Kommer sakna dig, din spygröna räzerhög!

Och därmed har jag blivit med en röd audi som säger "nöööööööööööö" så länge man inte blinkar (elfel) så funderar på att börja kalla den Nöötan.

Och bara för att jag äntligen tagit mig tid att blogga så funkar knappt blogg.se och därför får ni utsäkta ett bildlöst inlägg. Välkommen tillbaka?

Make your own snacks

Mår bättre idag och ska strax dra på stan för handla mat. Ikväll blir det tillsammans-kväll. Eftersom Johannes jobbar så mycket nuförtiden får man verkligen ta reda på dom dagar då han är hemma före klockan 18 på eftermiddagen.

Blir nog ost och kex som vardagslyx men något annat vi knaprat på senaste tiden är hemmagjorda chips.
Det är billigare och mer lättillgängligt kvällsnack än å springa på ica å handla en påse. Däremot om de är nyttigare vet jag inte :P

Gör såhär:
Skala potatis och hyvla med osthyvel.
Stek i olja tills de är krispiga och gyllenbruna.
Lägg chipsen på lite hushållspapper så den värsta oljan sugs upp.
Krydda chipsen genom att he [lägga] chisen i en påse tillsammans med valfria kryddor (bara salt är alldeles utmärkt)
Ät upp dom.^^
Tips: Andra rotsaker som morötter är en smärre sensation tillsammans med örtsalt, mums!

Just hanging..my guts out


Har aldrig haft sådan skallebang som jag fick igår kvälls och nu har jag just kommit tillbaka från att hänga över toastolen, men utan guts. Får se hur det blir med zumba ikväll.

Most talented femåring ever!

Som ni kanske vet är jag en trogen följare av Ray william johnson, som är en kille som recenserar youtube videos två gånger i veckan och det är sjukt roligt att kolla på när man har 5 minuter över.
Han recenserar 3 videos i varje klipp och jag väljer att recensera hans ihopklippta version istället för orginal-videon av den här helt totala awesomeiga imitationen som två småtjejjor gör av Nicki Minaj-Super bass.

Klippet jag menar börjar vid 2.40 men är du intresserad av se en trasig get och en hund som är rädd för Julia Roberts så är det ingen som förbjuder dig att se hela.
därför har jag lyssnat orginalet en sisådär 50 gånger ikväll, den är faktiskt grymt bra.

Stigs konditori, tittykitty och maskmat

Igår hade jag och Johannes en dag på stan som spenderades i utkanten av stan där det knappt finns några affärer. Vi fönstershoppade på möbelaffärer och köpte den "berömda" guldtackan på stigs konditori som har varit en jätte hitt på fika marknaden.


Sockerkaksbotten, grädde med västerbottensost och hjortronsylt.

Jag var precis som er, skeptisk till västerbottensost i grädden och i början smakade det inte alls men till slut övertog ost känslan så mycket så det rent av blev dåligt. Så ja, den var väl halvers. Dessutom kostar lill-biten 30 kronor.

Däremot köpte jag chai-latte för första gången och det var verkligen en sensation! MUMMS! Fast forst fick jag en med kaffe så fick dubbla =)


Sen så har Johannes hamnat i en rim-koma typ, för han rimmar om det mesta. Det är är en kitty on my titty som jag fått av lill-kusinis.
Sen hittade vi de här nudlarna på jacks, som såg riktigt nasty ut. Mjuka och ser precis ut som ett speciellt ryggradslöst djur, hugha innan jag stoppar de där i munnen :P

Det var gårdagen

 


The gickr-war

Egentligen har jag tusen grejjer att berätta men vi börjar med att jag hittade de här bilderna medans jag bläddrade igenom photoboothet. Ni minns gickren jag gjorde när Johannes sov?


Han gjorde revenge så fort jag hade slocknat...


Hahaha, tycker om den där snubben♥

Hejrå

Sporadisk bloggkontakt iockmed att jag äntligen får spendera tid med "min andra hälft" Johannes som jobbat konstant. Alltså kommer jag nog vara away i 48 timmar, start igår klockan 22.

För er som har bloglovin-konton (mycket smart uppfinning för att hålla reda på alla sina bloggar) missa inte min bloglovin-knapp till vänster =)

Lill-kusinis-tajm


Ska umgås med den här unga damen idag, see ya lajter!

Serie-marathon-friday

Väljer att glömma allt och har gossip girl maraton all, day, long.
xoxo

Gossip girl och sov-Hannes.

Idag har jag jobbat. Kändes faktiskt lite fel när man gick hem och inte hade en sax på magen ^^
Innan jag gick till jobbet började jag se om Gossip girl, och hela dagen har jag varit besatt av när jag ska få se det nästa gång! Riktigt riktigt bra serie, även fast det känns som värsta chich-flicken.

Just nu sover Johannes men vi ska snart se film och försöka hålla oss från glass :P

För att göra en vardagskväll till något mysigt

Tar man en vän och varsin sådan här.rör om.
Hot chocolait - Finns på villa veja i Lycksele, vardagslyx!

WASHAA!

*Tackade nej till katt idag =( Får bli senare i livet

*Blivit av med circus 10 CVn, och det känns som jobben bara haglar in, ni får veta till veckan..

*Ska äntligen ÄNTLIGEN få dansa zumba igen ikväll med Mimmie!!

*Ska nu äta blomkålssoppa och pricki-korv-mackor.

Här är en bild på en stor mask.

Mot staden i ny uppsättning

Ska till arbetsförmedlingen, sen dela ut CVn och göra en intresseanmälan för att kunna få nån lägenhet. Har min nya favorit-frisyr idag, kanske visar hur man gör sen ;)

Har hänt.

Har ingenting att rapportera, förutom att det bästa som har hänt i mitt liv.

Jo förresten, kan ju berätta att jag i princip är änka i veckan iochmed att Johannes jobbar 24/7 fram tills på söndag.

Botox och kissekatterna


Idag när jag vaknade hade jag ont i läppen och insåg nyss att hela ena sidan har svällt upp. Hoppas bara det inte beror på att vi var och hälsade på kattungarna igår!

Såhär såg dom ut när dom var små. Alla är pojkaar förutom den längst till höger. Står mellan henne eller den vitgråa pojken tror jag, om vi ens kan bestämma osss för att ta någon.

Flickan igår när vi hälsade på :D


Pojken var mycket skygg men trivdes bra i Johannes famn. =)

Roliga ting i Finland

I helgen så tog vi en tripp till Finland i vanlig ordning. Det finns mycket roligt där.


Som en-liters-öl


Johannes var glad över salmiakki-glass


Vi hittade ostkrokar


Som innehöll "rypsolja". Om man vet vad som menas med ryppa finner detta roligt/stötande.

Sen gick vi och fikade och jag testade macarons för första gången! Jag visste inte att det var typ sylt/kräm i dom :P Dom var ganska goda ändå.


To old to drink, without spending the dag efter in a hink

Änteligen hemma. Helgen har varit kul men jag har insett att jag verkligen ÄR gammal. Kan ju inte dricka ett par öl utan att man får lida pina dagen efter. Nej det är nog slutfestat för min del. Nu ska jag gå och göra en kopp thé, äta hårda godisar och sticka mig en jumper.

RSS 2.0