Matfesten! 5 rätters

Hurra! Matfesten igen och vi alla vet vad det innebär; sågspån i skorna! Nejmen mat kanske mest =)

Efter att ha cirkulerat likt en nakenhövdad gam några varv valde jag och Johannes 5 rätters menyn bestående av Räksoppa med västerbottenskrutong, hemrökta räkor, fläskfile med kanel och potatiskaka och till efterrätt vaniljpannacotta med havtorn.

Resultat för er som ska dit imorn: Nej tack. 120 spänn för något som inte var särskilt gott (men räkorna var helt okej och pannacottan var god) och absolut inte mättande. Imorgon väljer jag något annat. Kanske samma mat som blev vinnare förra året?

Dag 1 förra året. Vad vi tyckte om 3rätters från Tysken.

Dag 2 förra året.Vad vi tyckte om Renrulle.

Dag 3 förra året och vinnare.

Vad åt ni idag?

 


Och ibland, så undrar jag vad jag för fel och vart jag ska ta vägen.

Har kollat denohonda på youtube en stund nu och känner faktiskt en längtan efter att kunna mera teckenspråk. Jag har insett de senaste veckorna att jag inte är så bra som jag trott.
 
Jag är less på att hatta runt mellan olika jobb. Jag har tre extrajobb, ett tillfälligt endags-arbete där jag ska vara där klockan 6 på morgonen, fått erbjudande om en tre-månaders praktik (alltså att jobba gratis för att få en chans till jobb efteråt) och har egentligen ett fjärde arbete om jag genomför två prov den här veckan. 4 extrajobb. 4 olika kassa-system. 4 olika personalgrupper. 4 olika ställen med olika regler hur saker ska göras. Och en mig.
 
Vem är jag? En arbetslös tjej med 4 extrajobb som älskar att jobba men ingenstans kan inget annat erbjudas än extrajobb. Kanske är det dags att börja plugga igen.
 
Teckenspråkslinjen är 4 år och 15,4 mil härifrån. Antingen 4 timmars pendlande per dag eller lämna min stora kärlek och vårat palats för ett rum i studentkorridor. Att få jobb som tolk är inte överpositivt och troligtvis måste man ändå flytta neröver eftersom det är där behovet finns.
Vi får se.

Att vilja vara först

we♥it
Jag. Du. Och alla andra i världen som trodde så om sig själva. Att man skulle vara sist i hela världen. Med allt.
Sist att röka, sist att dricka, sist att hångla och sist att ligga. Sist att bli vuxen och vara barnsliga barnet resten av sitt liv. Hela högstadiet handlade om att vara populärast, och först. Först först först.
 
Man kunde aldrig i livet tänka sig att gå till skolan utan smink även om de enda smink man bar var något gratis-smink man fått från tidningen Frida.
Man bara åt knäckebröd till skollunch eftersom annars blev det sneda blickar och ingen av ens "vänner" väntade längre än den tiden det tar att äta en osmörad hårdbrödmacka.
Man rakade benen utifall, utifall någon kille av någon anledning skulle råka ta på dom under skolsimmet. Det hade ju varit döden om någon hade sett hur man var på riktigt, att man hade en finne på hakan, tyckte om att äta mer än en portion hemma till middag eller hade hår på benen.
 
Speciellt dessa marknadshelger när hysterin var på topp. Sprit, röka, knulla. Då alla coola kidsen satt under Stora träden vid musikskolan och halsade direkt ur stora glasflaskor eller drack ur PET-flaskor med stulen jägermeister från föräldrarnas barskåp.
Och de få gånger man fick det barmhärtiga förbigående inbjudningen att följa med och man svarade okej men hela världen var som ett fyrverkeri på insidan.
 
Och man klädde ut sig i tajta skinn-linnen och fick låna smink av mamma.
Inte "Vi möts där" utan "Vi ringer när du kan komma". Och man väntade. Nio. Tio. Elva. Tolv. Ett.
Halv två tvättade man bort sminket med en klump i halsen och gick och la sig. 
På måndagen pratades det glatt om vem som hade hånglat med vem och vem som hade blivit full och spytt ner hela soffan. Men inget om en flicka, som inte var där. Rimligt.
 
Man blev förälskad i någon äldre kille som svarade kort på sms men helt plötsligt hasplade ur sig en massa komplimanger om att man hade så fint hår och vackra gröna ögon, och då spelade det ingen roll att det i verkligheten inte stämde. Och man stämde träff under Stora träden på marknaden. Eld och lågor. Duscha, raka, noppa, sminka, klä, parfymera. Snodd jägermeister i PET-flaska.
Och när man kommer dit sitter en tjej i hans knä med hans tunga nerkörd i halsen. Och de går hem hand i hand och hon blir först. Först med att bli av med oskulden. Först med att bli bränd när han inte vill byta nummer på morgonen.
 
Att vara först, vilken grej.
Och du tror att du kommer vara sist i hela världen och det är där lilla vän, som du inte vet. För när du för första gången öppnar dina ögon, kommer det inte spela någon roll vem som var först. För då är du där, och ingenannanstans.

Ur och skur-mascara

Jag såg en grejj på facebook som man bara behövde gilla och skicka ett mail så skickade de en gratis mascara hem till en.
Och direkt jag klickat sänd ångrade jag mig. "Nu har jag säkert anmält mig till något eller så är det något internetfusk av något slag."
Hade totalt glömt bort det tills det damp ner ett knöligt kuvert i mitt brevinkast och tror ni inte jag blev glad när det var mascaran!
 
Har nu testat den och här följer recensionen:
TOTALT värdelös!
Borsten är stor med världens minsta silikonpiggar så man får sammanlagt 3 ögonfransar på varje öga. Och när man försökt bena ut klumparna så får man fula spindelben istället.
Men näst värst av allt så hamnar 90% överallt annars än just på ögonfransarna, som istället under eller över ögat (dock kan detta bero på min egen klumpighet men detsamma gällde min syster, så jag skyller på borsten) men då det värsta av allt; Den är OMÖJLIG att få bort.
 
Ska vara "bold volume up to 24 hours" men jag skulle säga snarare"Ska du ut i skogen med Kungen kan du ta på den här, vada genom träsk och sumpmark, brottas med krokodiler och sitta under en gran i ur och skur i en vecka, och ändå vara snygg med svarta (och krokiga) fransar, och sedan när kungen har åkt hem kommer dina ögonfransar att ramla av pga slitage"
 
Det tog tre dagar för mascaran att försvinna (och då tvättade jag tusen gånger med tusen olika substanser). Det står inget om att den är vattenfast och ja, det är väl bra att den sitter kvar, men den går inte att tvätta bort från varken fransarna eller huden, banne mig. Så vill du ha en mascara som sitter forever så köp den här, jag kommer inte köpa den i butik. Om jag nu inte ska på en intim dejt med Kungen ute i skogen...
Bilden är lånad härifrån där det också finns bilder på när hon har på sig den (hon är amazed men är det bara jag som tyckte fransarna var fula?
 

Arbetssökande med multipla jobb.

Jag vet att ni har lite problem med att hänga med i om jag är arbetslös eller hur det är.
Jag räknas som arbetslös men har två extrajobb.
När jag säger extrajobb ett så innebär det butik (inredning och tyger),
extrajobb nummer två innebär mer laga mat och städa (och kasta bajsblöjjor.)
 
Och nu måste jag nämligen förvirra det lite mer för er (och för mig!) Gissa hur många extrajobb jag har nu?

Historien om Ludde

 
Ludde är inte "våran" katt, utan kommer från djurskyddet och vi är endast fodervärdar tills han hittar sitt nya hem.
 
Ludde är en lite speciell katt ifrån djurskyddet då han är skellefteås första sommarkatt för i år.
Han hittades på ett kalhygge i Långviken där han hade lämnats med sin transportbur. Antagligen lämnades han för att dö eller så trodde ägarna att han skulle klara sig själv. Dom tror han är kring året och folk hade sett honom i cirka 2 veckor innan dom fick fast honom.
 
Han är därför ganska underviktig, har några ärr i ansiktet och är ganska osocial (kan ligga under soffan i flera timmar). Ändå är han hur gosig som helst och jamar så fort man inte klappar honom. Därför ligger han oftast under sängen och vill att man ska ligga där under med honom och klappas.^^
Han är verkligen en fin liten kisse som tycker om att bli kliad på magen och ser nästan ut som en lo, med sina små tofsar på öronen och fläckiga teckning.
 
Dom hittade även en annan katt nu i veckan på samma kalhygge som troligtvis också dumpats samtidigt. Han har därför varit ute i ytterligare någon vecka och verkar ganska illa däran, och så rädd att han nog inte går att rädda.
Andra katten som hittades, bild från djurskyddets facebooksida.
Det är så hemskt att folk ens kan tänka så, "jag slänger ut honom i skogen åt räven istället, så slipper jag ta bort honom" eller "jag slänger ut honom i skogen så svälter han ihjäl istället, så slipper jag ta bort honom".
Det finns tusen scenarion där det slutar med att katten får ett helvete till sista veckor, och inget "jag slänger ut honom i skogen, så hittar han säkert en fin kärleksfullfamilj i någon liten timrad stuga. Det blir nog bra..."
Artikel om Ludde och om vad man ska (och inte ska) göra om man inte vill ha sin katt längre.
 
 
 

BOMBEN!

Här kommer bomben ni alla väntat på.
Anledningen till att det vart en storstädning och lite kalabalik för någon dag sedan var eftersom jag och Johannes har fått förändrade familjeförhållanden!
För tillfället är vi jag, Johannes och numera även Ludde.
"Hur tecknar man glass?"

Kungen på besök??

Nu har det hänt spännande grejjer se ni!
Fick ett samtal igår och på 20 minuter hade jag och Johannes hunnit storstäda lägenheten. Anledningen får ni veta om imorgon men vi kan säga att saker och ting har förändrats lite..
Fin-städat.

Jobba eller sola?

Den här "vi ses bara när något roligt har hänt-bloggpausen" börjar gå lite överstyr, eftersom något roligt inte händer, eller så är det FÖR roligt så man inte har tid.
 
Idag är iallafall andra dagen den här veckan som jag "stiger upp i ottan" klär mig, sminkar mig, äter frukost, borstar tänderna och kör till jobbet bara för att det sedan visar sig att jag är ledig. Dock hann jag inte köra dit idag. Nåväl, vad är en solig dag på stranden? ;)
Arkivbild 2010, jaf och Mimmie. Jag är utomlandsblond och Mimmire har korkskruvar.

Two girls, one dopp i grytan, at the palace!

Idag har jag badat för första gången i sommar. På ett tempererat utomhusbad. I 5 minuter.
Andra saker jag gjort idag:
•Ätit dopp i grytan. Är ju bara 5 månader kvar till jul.
•Visat min mamma Two girls one cup. Hon vågade inte se hela.
•Vaxat bilen. Och ackompanjerat med working at the carwash.
•Sett på instagram att min bror festat med Bigbrother-Lars.
•Bäddat inför att Johannes alla syskon kommer imorgon! De är 5+1 som kommer. Så av 6 sovplatser har endast en säng en färgskala som är någorlunda enhetlig. Jag och Johannes tycker vi är ett hotell (med glädje!)
 
 

Funny little goat

 HAHAHAHA, den där geten är verkligen överlycklig att få komma ut (och hatar verkligen svarta getter) se hela!

"Farväl Örebro, vi hörs och ses. Nu paffar jag iväg till min lägenhet"

Här kommer en riktigt skön låt som handlar om Örebro (Johannes hemtrakter). Förutom att låten är jävligt skön så är den på teckenspråk både genom texten och på videon, sen så gillar jag hur den är gjord. I början ser man "Svampen" och slottet från Örebro. Örebro är förövrigt Sveriges "döva huvudstad". Ch-ch-check it out!
 

Kongen av Bastøyf

BUH! Maha, nu trodde ni att jag hade glömt er. Men det har jag inte, bara jobbat  10-11 timmar om dagen 6 dagar i sträck och har äntligen en ledig dag.
 
Igår såg jag och Johannes Kongen av Bastøy (King of Devils island om du ska ha den engelska titeln).
Det är en norsk film om en kille som kommit till en vidrig ungdomsanstalt på en ö. Filmen är på norska och den var riktigt riktigt bra och då hade vi inte ens svensk text så jag förstod absolut ingenting av vad någon sa förutom Stellan. Men vad jag fattade var den riktigt bra!
 
Och så är huvudpersonen ganska lik min systers pojkvän.

RSS 2.0