Bygglov för att släppa ut katten.

Såg framemot en helg hemma i Lappland men så kom vi på för någon dag sedan att vi har ju en liten krabat här hemma som behöver mat och kärlek? Bad parents!
Så blir en hemmahelg igen tills hon blivit lite större.
 
Piri är verkligen ett energiknippe! Än så länge går det någorlunda så länge vi öppnar alla dörrar så hon får springa runt runt, annars kanske vi måste överväga att släppa ut henne. Vilket är lite vanskligt då vi bor på andra våningen. Har hittat dessa ovanliga lösningar på problemet, kanske ska vi fråga hyresvärden om bygglov?
 
'
 
 
 

3 plagg jag älskar från Gossip

Half knitted marine dress.
 
 Diffrent shoulder gold  jacket.

Neat cut apricot dress.
 
Förövrigt så måste Lively Blake vara en av dom vackraste personerna i världen.
 
 
 

Ändå känns det...

 
Dagarna går så otroligt fort så det känns som man inte hänger med.
Om dagarna berättar barn att deras pappa har ätit hundra chilifrukter, att de väger lika mycket som ett lejon (måste vara världens minsta lejon om jag får säga det själv) och att ätit korvstroganoff till middag igår. Jag får höra att jag är fin i håret och blir bjuden på kalas. Jag får höra "titta, titta fröken, titta vad jag kan göra" hundra gånger om dagen.
 
När jag kommer hem är hjärnan så full av ljud att jag har någorlunda konstant huvudvärk och jag hinner inte krama min sambo så mycket som jag vill, vänja vår katt vid så många nya saker som jag tänkt eller städa så mycket som det skulle behövas. 
 
Ändå känns livet. Fint.

En älgjaktshelg

 
Personligen hatar jag bildbomber (mindblown!) men det kändes lite cheezy att klippa ihop en video i movimaker med ett "fint" intro där det står älgjakt 2013 med comic sans. Så här kommer det.
 
Norrland var så vackert att det värkte i hjärtat.
 
 
Blev helt förvirrad av storleken på våran hund! Även katten var gigantisk, alltså GIGANTISK. Men det blir väl så när man är van att lyfta tunn spinnande kattungekropp från magen om morgonarna.
 
Lördagen
Nelson är så fin när han är såhär lugn och fokuserad som han är när det är älgjakt. Och hur det spritter i benen när han blir ivägsläppt. Den här dagen gick vi med hund. Vi gick totalt i fyra timmar med höga knän.
 
 
 
Älg har fejjat.
 
 
Det var fejjat överallt i skogen.
Och just efter den här bilden satte vi oss på en sten för att jag skulle plåstra om mina begynnande skavsår. Och då blev det spännande!
 
Jag har varit på älgjakt många gånger men aldrig fått vara med att se skymten av en älg och nu frös pappa till och viskade "Tyst...!" På en och en halv sekund var bössan i ett stadigt grepp och vi alla tre hukade oss bakom en sten.
Skogen var tät, sikten dålig men vi hörde hur något stort och tung travade förbi oss i skogen. Det liksom mullrar i marken och då var pulsen inte dålig. Pappa lockade för att få den att stanna till men den hade sprungit över vårat spår och ville inte ta reda på vad vi hade för oss.
 
Men som sagt, inget skottläge alls men en annan i jaktlaget sköt en kalv som vi fick vara med och se från skjuten i skogen till gårdsplan iallafall!
 
 
 
Söndagen
 
Skonade mina fötter och satt på pass med min faster istället. Inget spännande hände förutom att en räv nyfiket cirkulerade runt oss för att se vilka dumburkar det var som satt där mitt ute på ett hygge tidigt på morgonen.
 
Dock fick vi ännu en gång vara med att något sköts. Samma kille som sköt kalven sköt även en ko, som vi fick vara med att hämta. Att se en älg på bild och se en älg i verkligheten avgör att man nog skulle kissa på sig om man stötte på en levande älg oskyddat i skogen. Dom är gigantiska! Om man jämför med hur kon ligger på älgdragaren jämfört med kalven, alltså. Gigantisk!
 
 
 
Ymer, hunden som skällt båda djuren som sköts under helgen var en bråkdel av vår hunds storlek, och en normal fullväxt jämthund. Det är bara våran Nelson som fått för sig att han skulle ha krullig sträv päls och växa till storlek "Hulken".
 
På söndagseftermiddagen for vi till skjutbanan och både jag och Johannes sköt mitt i prick på älgtavlan.
Vi får se om det blir några älgjägare av oss nästa år. Först ska licens tas så vi får se hur det blir med den saken•
 

Crispoholic

 
Jag vet inte hur det går till, men det slutar alltid såhär när jag handlar. It just happens... Mihi!
 
 

Wanna eat sum crocodile?

 
 
När du ligger och sover imorgon smyger jag och Johannes genom frostat gräs och svettas trots att termometern kommer säga att det är kallt. Sen vid typ 11-12 när jag och Johannes kommer somna på soffan under uppehållet efter att vi fått äta farmors hemlagade lunch så kommer du fundera på vad du ska göra av dagen.
 
Om ni missat det så är det världens finaste internationella matfest på torget i Skellefteå. Det ska du göra imorgon (eller idag för den delen om du hinner).
Igår åt jag och Johannes gelato (MUMMA) och dagen innan det åt vi varsin australiensk burgare. Min med känguru och Johannes med krokodil-kött.
Ha en bra helg!
 
 

Veckans alla dagar

Uppdatering i jobbbestämandet är att jag sagt nej till blomjobbet och fått veta att jag får förlängt till nyår på skolan. Och att det finns en stor chans att det går att fixa ända fram till sommaren.
 
Jag trivs bra men samtidigt har jag riktat in mig och väntat på den här chansen på mitt extrajobb. Mycket kvar att fundera över.
 
Annars så är hela veckan uppbokad. Ikväll blir det fika med Therese, imorgon badhuset, torsdag måste jag packa för på fredag åker vi till Ingenstans för att resten av helgen smyga runt i skogen klockan 5-6 på morgonen. Längtar*
 

När man inget har, man inget får. När man har, får man allt.

 
Varför? Inte för att jag inte är glad men nu? Varför just nu? 
 
För tre veckor sedan var jag arbetslös. Nu är jag inne på min tredje arbetsvecka som teckenkommunikatör på en skola där jag får umgås hela dagarna med en massa härliga ungar. 7-16, måndag till fredag. Har aldrig jobbat så förut. Jag stormtrivs även om jag aldrig förut hade tänkt ta den här banan.
 
Jag har förut alltid velat jobba i butik och för två veckor sedan fick jag veta att jag har chans på ett 1-1,5 års vikariat på ett av mina extrajobb. Ett jobb på 60 procent med något jag tycker om och brinner för och som jag fortfarande kan kombinera med andra extrajobb om jag känner för det.
 
Ikväll fick jag veta att jag får första tjing på ett 5 månaders vikariat på min deltid som jag hade i början av året. Arbetet som kombinerar butik och sälj med ansvar och blommor. Hur kul som helst var det den korta tid jag jobbade där innan jag sa upp mig för att börja på ett annat ställe där jag visserligen fick mer tid men aldrig blivit så dåligt behandlad i hela mitt liv.
 
Om jag får förlängt på skolan, vilket ska jag välja? Hur mycket förlängt är utkonkurrerande för de andra alternativen?
Om jag inte tänker efter så mycket så ligger de i storleksordning. Blomjobbet är mest spännande men kortast tid. Då är butiksjobbet mest intressant då det alltid är vad jag strävat efter men det är på 1-1,5 år. Kan det mäta sig med en tillsvidare på ett nio-till-fem jobb där jag trivs men aldrig siktat på?

RSS 2.0