The palace, status: demolished.

 
Damm, damm och åter damm. Hela lägenheten har varit som en öken med grus, smuts, avlopps-vindar, illasmakande vatten och byggsnubbar.
Läget just nu är så att toaletten är totalt demolerad, vilket avpassar oss till lilltoaletten och dusch där vi kan hitta möjlighet. Även köket är alla skåpar utslitna, putsen framma och golvet uppbilat. Men med fungerande spis och diskmaskin.
 
Mitt huvud har dunkat konstant och nu har jag fått en hemsk hosta. Bitvis känns det hemskt men till största del känns det så himla skönt.
Eftersom hyran ska höjjas med 3000 (Ja, du läste rätt, och vi har redan kollat upp det juridiskt men det är lagligt i det här fallet) är vi som påväg härifrån iallafall.
Vi är på lägenhetsvisningar varje vecka och kollar på ett och annat hus. Drömmer oss bort.
Vem hade trott att vi någonsin skulle vilja flytta ifrån The palace? Och ändå känns det jäkligt bra :D
 

Teckenspråkets dag

 
Idag är det teckenspråkets dag! 
Helt sjukt att teckenspråk bara varit ett erkänt språk sedan 1981 i Sverige, det har ju lixom funnits i flera hundra år och vet ni vad som är ännu sjukare?
Idag, 14 maj 2014 på teckenspråkets dag blev danskt teckenspråk officiellt erkänt i Danmark. Trodde vi levde i nutiden? Grattis till Danmark, men helt sjukt att allt inte är accepterat i världen ännu.
 
När jag var liten var jag och mina syskon de enda som kunde något på teckenspråk, men idag ser det annorlunda ut. Jag har tsp-kurs med några av de äldre eleverna på skolan och nästan alla på hela skolan kan handalfabetet utantill. Vi hade sista kurs-tillfället idag, dagen till ära. :)
 
Fick för övrigt en jättebra sida för svenskt teckenspråk skickat till mig! Världen inom tsp går verkligen fortfarande framåt :D
fler och fler hemsidor dyker upp så man kan skrota de gamla inspelade filmerna med tolkar som har flaskbottenglasögon och permanentat hår.
 
Om man klickar in sig på handalfabete kan man dessutom testa sig själv! Precis vad jag behöver. För även om jag kan teckna ganska mycket själv, så är jag [pii] dålig på att avläsa. Så nu ska det utforskas! https://www.handernasvarld.se/

Det blå ska demoleras

 
 
 
 När man tömt två rum, så måste sakerna ta vägen någonstans.
Som ni vet ramlade ju kaklet ner i badrummet hos oss kring jul. Sedan dess har det eskalerat med våran lägenhet, hyresvärden ringer och säger att de ska höjja våran hyra med mer än 50% varje månad i samma veva som vi upptäcker en vattenskada, märker att fönstret är ruttet och garaget är påväg att ramla ihop. Många har samtalen varit fram och tillbaka med hyresvärd, hyresgästföreningen och försäkringsbolagen.
 
Nu har dom hittat asbest i vårat badrum och väggen mellan badrummet och köket måste rivas. Det finns inga lediga lägenheter att tillgå och "risken är inte så stor" med asbest att vi får bo kvar under tiden. Därför kommer vårat blå paradis verkligen vara ett kaos de närmaste månaderna.
 
De börjar riva på måndag så vi har tömt badrum och hall. Känns konstigt men skönt, just nu vill vi bara bortbortbort från The palace.
 
 

RSS 2.0