Att så lite kan göra så mycket.

 
 
 
Välbehövlig boost från barnen en vanlig vardag♥
 

En text utan passande titel

Igår skrev jag i fyra timmar. I sträck. På det dokument som jag kallar för biografi. Typ. Men som egentligen är en lista på mitt liv.
I detta nu, ett dokument på 28 sidor i word innehållande 15 597 ord. Och det är bara skiten som jag fått nerskriven. Nu ska jag göra något vackert av det.

Håriga ben och kolasås

 
Jag tycker inte om uttrycket "gräsänka". Jag har fått för mig att uttrycket för med sig otur men jag är iallafall ensam i huset under de kommande dagarna. Jag har skjutsat Johannes till bussen och köpt kolasås.
Schemat jag har lagt upp är att äta och skriva.
Äta och skriva.

SmallPinkFlowerPenises

What have been seen cannot be unseen.
Har sovit sovit sovit i helgen. 
 
Och det jag kommit fram till under dessa dagar, när jag sömndrucket öppnat mina ögon ett par ihopsamlade minuter och stirrat i väggen, är att våra tapeter, har ett dolt budskap! Det är tur att små roliga ting förgyller vardagen. Fast nu ser jag dem vars fan jag än vänder mig...

Vårt nya golv

 
 
I den här nya lägenheten finns mycket att göra och mycket som faktiskt blir gjort (även om listan med SKA GÖRA fylls på konstant)
Lägenheten är en trea (två lägenheter som slagits ihop, 2+1) därför behövs det göra viss förändringar, som att slå ut en vägg och bygga en ny för att slippa gå genom det som är tänkt som gästrum för att komma till sovrummet.
 
Men det får bli en senare fråga, nu fokuserar vi fullt på masterbedroom. Vi har valt att behålla tapeten men golvet skulle bli nytt. På en enda kväll hade min underbara morbror lagt in nytt golv och det blev underbart fint. Riktigt snygg trägolvsimitation, som är plastmatta. Älskar plastmatta! Det är mjukt, varmt och lättstädat. Känns lite som en dröm att äga en egen lägenhet, även fast det fortfarande svider i plånboken. Det här ska bli vårat hem och det ska bli amazing!
 
 

Den enes skräp är den andres skatt.

Pirri-approved!
Under helgen som just förflutit var vi i Ingenstans, hos farmor. Guld.
 
Och när jag rotade lite i skafferiet (läs chipsförrådet) så såg jag en gammal skolplansch stå lutad mot väggen i ett hörn.
-Jag hoppas att du inte hade tänkt göra något tokigt med den där planschen farmor, sådana där är värd mycket nu för tiden!
-Vilken? Jasså den där! Jag har haft flera stycken som jag tagit från en gammal skola, så jag har spikat upp dem på diverse utedass och så fort de möglat river jag ner den och sätter upp en ny!
Alltså dagens ålderdommar! De kan ingenting om värde på deras "skräp". Samma med mormor, alla fina gamla 60-70-tals saker som bara slängs och ges bort.
Som tur var för oss, hade farmor slut på utedass för tillfället och fick överta denna gamla skolplansch på råg. Jag. Älskar. Den.
Tycker den är jättejättefin och en ny pärla till skattkistan, som är våran lägenhet.♥

Kastar lite sten

Efter-vals-tankar
Även fast det finns en sten i magen på mig efter gårdagen och fyra-år-framåts-val så orkar jag inte prata om det. För mig är det ganska enkelt. Man kan spara en massa pengar på invandringen, genom att inte ta in flyktingar. Men vill vi att Sverige, att världen ska se ut så? Fy fan säger jag bara. Jag spottar på era åsikter och någonstans i eran uppväxt har någon misslyckats med det här med värdegrund, empati, demokrati och allas lika värde.
 
Blev så sjukt irriterad på de som pratade i radio imorse. (Två män en kvinna) där männen sa "Och FI kom inte in i riksdagen. Nu när kvinnorna hade chansen. Fler kvinnor skulle ha röstat på dom så hade FI kommit in i riksdagen."
Det är väl ändå det som är problemet? Att inte fler män röstade på FI. FI är till för ALLAs lika värde. Både fler män och kvinnor skulle valt FI så SD inte blev sånna vägmästare.
 
Den största oallmänbildade svaret män och kvinnor ger på frågan. är du feminist?
"Njaa... Asså jag tycker alla är lika värda men jag vill inte kalla mig feminist. För ordet feminism syftar ju på att kvinnor ska vara bättre. Det hör man ju. Och jag tycker alla ska vara lika, så jag är inte feminist."
 
Oj, förlåt, ett ord som för en gångs skull har en feminim toning men betyder för alla. Så kan vi ju inte ha det. Tänk inte på alla andra ord i ordlistan som har manlig benämning. De har ju funnits så länge, så de är normen, de är man van vid. Varför ändra sådant?
 
Oj, jag orkade visst prata politik. Lite grann iallafall.

Att uppfinna egen isolering.

 
 
Om man har en ny lägenhet, som har två ingångar och inte tänker använda den ena och tycker det skulle sitta bra med lite extra ljuddämpning och har en gammal 80s madrass som bara skräpar, då behöver man inte köpa någon isolering. Just saying.

Vad jag har hunnit

 
 
 
 
Två månader senare så var sommaren över. Bloggar dör mer eller mindre under sommarmånaderna men sen senast vi sågs har jag;
 
♦Varit på min första festival. Fråga mig inte hur men jag var aldrig full, missade alla bra artister som jag tänkte se och ödslade all min energi på att vara irriterad på andra människor. Re-check på det här med festival men upplevelsen var okej.
 
♦Fyllt 24 år och blivit mer firad av ett gäng 6-9 åringar än vad jag någonsin blivit på jobbet. Det var överraskningsfest á la hemgjorda hattar och serpentiner samt barngjorda smycken i en barngjord ask med en barnskriven text. Hur fint som helst??
 
♦Vi har fullständigt flyttat in i våran nya lägenhet. Den är jättefin och älskar den just nu to bits.♥
 
♦Jag har insett hur mycket jag ändå trivs på mitt jobb för tillfället. Det är stressigt och jobbigt ofta men när ett gäng barn kramar om ens knän för att de är så små och säger "Vi älskar dig, Ronja!" i kör.. Ja, då får man lite extra energi.
 
♦Insett att det där jag just skrev lät som om jag hade storhetsvansinne.
 
♦Min syster har flyttat in eftersom hon ska flytta till Umeå och börja plugga. Fast i veckan har hon flyttat ut och i veckan kommer min bror flytta in! För han ska plugga i Skellefteå.
 
♦Gjort en lös deal med mig själv att boka in en skriv-timme varje vecka. Där jag bara är ifred och skriver. För det gör mig lycklig.
Och insett att jag har inte lyssnat på musik sen jag började jobba som teckenkommunikatör. På riktigt.
Jag vill alltid ha det tyst och lugnt när jag kommer hem, men insett hur mycket musik faktiskt kan rädda liv och att jag ska ta fäste på det iår. Skriva och musik.
 
Varit i Kroatien. Det var skönt.

RSS 2.0