Disney stereotyper

Och något som självklart slog mig när jag såg filmen är hur Bambis far (Skogens konung) är tecknad. Nästan så man blir kär i en hjort. Stor och stark och ståtlig.

Och det är något som jag tänkt på måånga gånger. Alla skildringar av män respektive kvinnor i Disney filmer. Och ja, hade vi inte sett Disney filmer hade vi haft totalt andra ideal, om såväl det motsatta könet som kärlek.

Alla män (eller djur?) ser ut såhär:



Alla är stora, v-formade, muskulösa med enorma bröstmuskler och såklart så kan de slåss.
Det finns undantag dock, såsom kejsaren i Kejsarens nya stil, och varför? Jo för att man inte tycker om honom i början. Det finns såklart många fler undantag, såsom Peter Pan och Milo i Atlantis, men det har jag ingen förklarning på ^^

Medans kvinnor ALLTID ALLTID ALLTID ser ut såhär:


Smal midja, normala bröst, stoora ögon med mycket mascara, långt hår och hela det där petit-uttrycket i ansiktet. Allting är så nätt.
Det finns ingen ful tjej i Disneys historia, rätta mig gärna. Är dom fula är dom bara bi-roller.
Som nu när jag såg Bambi, Stampes brud? WTF? Visst supervacker, men whatt up? Rosiga kinder och ögonfransar till taket, med en mysig byst och smal midja, säg till om ni hittar en kvinna som ser ut sådär.


Kvinnor väljs för att dom är vackra, det är så man får sin "prins". Ta Törnrosa tex. En prins går runt i skogen, han hör en vacker röst, ser ett vackert ansikte. KLART han ska ha henne? Spelar ingen roll om hon bara äter med fötterna eller har sparat alla sina tånaglar i en bruk för att "dom är fina att se på", hon är ju SNYGG! Bingbangboom, så är det.

Som i alla Disneyfilmer, det är inget par som lärt känna varandra innan de plötsligt ska ha varandra. Det bara ska va så. Förutom då i Prinsessan och Grodan, som för övrigt har den första svarta prinsessan EVER, och dessutom lär paret känna varandra under resan.

Vi kan inte styra det, vi är uppvuxen med det. Klart att tjejer går efter män som ser ut som Tarzan0 istället för Jafar. Och killar går hellre på Bambis mamma än Den onda féen (Hon har iofs horn också så I dont blame u guys)
Jag är så himla glad och tacksam för Disneys filmer, Im just sayin att världen hade varit annorlunda.

Något annat som jag tänkte på är tecknandet av "skurkar" förutom att dom är mörka och så så var det en slående likhet mellan Ronno i Bambi 2 och Kovu i Lejonkungen 2.

Och påtal om likheter inom Disneys filmer, så finns det här youtubeklippet som är väldigt underhållande, så mycket som man aldrig tänkt på ^^


Och slutligen, för er tjejer som fortfarande drömmer om ädla prinsar med ett bringmått på över 2 meter. Här finns dom i ny tappning! Grrrr..!

Källa för bilderna.
Fler bildkällor

Bambi och dåliga uppföljare.Eller?



Har nyss sett både Bambi ett och två.
Jag älskar klassiker som behåller gnistan även när man ser dem när ur vuxna ögon. Jag är förvånad över hur bra allting är tecknat och komponerat dessutom. Filmen är ju ändå gjord 1942. Inte för att man var mindre kreativ då men det är ändå amazing hur dom komponerar tex. slagsmåls-scenerna när allting bara får konturer i blått eller orange.



Historien är skriven 1923 av en tysk, och orginalet skiljer sig ganska stort från filmen, bland annat så lockas Bambi vid ett tillfälle av en jägare med lockpipa och slåss mot en av råbockarna i hans barndom, Ronno, för att vinna Feline (tjejhjorten han förälskar sig i.

Till min förvåning så medverkade en rad av händelserna som är med i orginalet, som aldrig var med i första filmen, i andra! Bambi 2 trodde jag skulle vara en urdum uppföljare, med visade sig vara nästan lika bra som ettan.
Perfekt om du vill fördriva tiden, se tvåan!

Något annat jag märkte igår..

Jag är allergisk

Dagens bravurer

  • Blivit avskriven från arbetsförmedlingen
  • Blivit inskriven på arbetsförmedlingen
  • SKURAT duschen i över 1,5 timme. Det tog 8 kökssvampar och en flaska Mr muscle.
  • Börjat se 80-tals klassikern Silverfang, återkommer om resultat.
  • Fått reda på att min äldsta kusin av tre har FÖRLOVAT SIG! GRATTIS!
  • Nu, baugette-fest!


Number ONE mascara!

Idag har jag varit på stan med Mimmie, köpte mig ett par solglasögon. Vilken sort? Ja exakt likadana som jag redan har! Är ju så sjukt kär i dem så köpte ett extra par nu när de var på rea, så jag har ett backup-par ;D

Sen så köpte jag äntligen en ny mascara.
Falsies (139:-) är den bästa mascara jag NÅGONSIN testat, så passa på, fort som fan att fynda som jag gjorde idag på HM, 99:-.

Har haft Falsies förut och den är superbra, men så valde jag Colossal förra gången, och gör inte det misstaget, du byter ner dig!

BÄSTA MASCARAN på marknaden= FALSIES!

Ärenden och laser-fågel

Så var man tillbaka till Skellefteå, så idag ska jag fixa en MASSA saker, som att tvätta, ringa samtal, byta saker på stan och lämna in mitt CV till dom som ringde mig i förra veckan :D

Medans du sitter på toan, på jobbet, är arbetslös och läser det här, kan du lika gärna se den här videon, för den är jättesöt och rolih.


Äventyr på annan ort, med andra varelser

Dagens äventyr innefattade söta grisbebisar, en nyfiken räv, en hjort som åt direkt ur handen (och dessutom lämnade saliv i den) performer-sälar, varg-matning, myskox-tittande, älg-närhet, en massa andra djur och en hel del djurbebis-klappande.



Dagen har med andra ord spenderats på Djurparken, och även fast vädret varit mulet har dagen varit väldigt bra! Egna bilder senare kanske. Nu sova, imorgon badhuset för lite simmning och tanning, woopie!
Bildkälla


Matfesten dag DOS: Serious feast!

Till middag hade vi seriös matFEST på matfesten!
Vi började med att jag och Johannes köpte varsin sandwich.
Min till vänster var med smörstekta champinjoner, skivat nötkött, karamelliserad lök, sallad, rödlök och amerikansk ost. (Fick dessutom extra beasås)
Johannes köpte en sandwich med kolgrillad fläskfilé, sallad, rödlök, tomater och bea-sås.
Det här var det godaste på HELA matfesten, så valet är upp till er, resterande helg, GÅ Å ÄT!


Gabba och Thomas åt varsin ren-rulle.


Och Mimmie, den lilla filuren valde thai-mat.


Sedan festade Mimmie, Gabba och Thomas vidare på varsin lolly-våffla med noisette.


Och jag och Johannes valde varsin munk.


Och Mimmie tryckte i sig ännu en efterrätt i form av en påse varma chips. U go girl!

Sen gick vi hem.

Imorn ska vi däremot på ÄVENTYR! Så härmed överlämnar vi matfesten till er andra Skellefte-bor och jag rekommenderar sannerligen sandwichen jag åt, MUMS!
Stay tuned.

Matfesten dag DOS: Lunchtime

Till lunch så for vi åter på matfesten, och valde tillslut oxrulle med beasås. Den var lite för stark, och lite för skabbigt kött men goda ändå.

Däremot vet jag väl inte om det är särskilt norrländskt (norrländsk snabbmat, var deras slogan) när de serverar skuret oxkött i orientbröd?

Annars så har jag gått på stan, och mkina träningsskor som jag köpte tidigare i veckan var nedsatta ytterligare för medlemmar så jag fick 200:- tillbaka när jag frågade i kassan! Chicka-ching! Jag som tyckte tidigare priset 699 var billigt! De funkar för övrigt superbt!

Annars så älskar jag Skellefte (än så länge, för det är tidigt på hösten och alla äpplen ligger inte fulla gatorna ännu). Så medans äpplena hänger på träden har jag börjat med en rutin;r att plocka ett äpple från trädet som hänger över trottoaren varje gång jag går förbi. De är perfekt sura och jag måste säga att det är mysigare att gå, knaprandes på ett färskt äpple än att bara knata på utan äpple.

Matfesten DAG UNO!

Johannes ringde mig efter att han slutat och påminde mig om att det ju är MATFESTEN i Skellefteå i helgen! Så det var bara att ta sig till Nordanå för att äta middag, blir nog lunch och middag där imorgon också.


Idag åt vi röra med räkor i tunnbrödskorg, grillad kycklingfilé med mango/chilisås med färskpotatissallad och till efterrätt vaniljpannacotta med jordgubbsröra, superbt!

Barkmat och inköpning av livsstil

Så idag har jag varit på mitt första möte på arbetsförmedlingen, köpt löparskor (! Nu jädrans) och dessutom fått en chans på ett jobb :D Jag ska skicka in mitt CV så inget är klart än, vi får se ;)
 
Nu ska jag löpa till affären och köpa ett kilo morötter och nått barkbröd till min nya livsstil :D

Min mest annorlunda klänning!

Här har ni klänningen som jag fyndade för endast 70 spänn på BikBok!
Härlig skjortklänning á 50-tal i ljust citrongul, komplett med tyllkjol!
Meningen var väl att jag skulle ha den på bröllopet men samtidigt så känns den så mycket vardag. Men jag har en backupklänning iallafall :D

Vad tycks?

Mitt dansar-liv

Något som ni nog inte vet om mig är att jag har dansat i 7-8 år tidigare i mitt liv. I början dansade jag bugg men gick efter några år över till street funk, som är en typ av street dance. Inte riktigt som breakdance, utan mer i grupp och inte så mycket ryggsnurrande och huvudstående.


En video om ett dance camp som alltid gör mig dö-taggad! Speciellt Sisqo Gomez at 0.45, och en del av er känner nog igen den första instruktören Ambra Succi från sveriges största dansgrupp "Bounce"

Jag har aldrig gillat sport, eller motion och har testat en del aktiviteter; Innebandy, fotboll, simning, dykning, brottning, pistolskytte ETC. Men aldrig fastnat för någonting. Tills jag hittade dansen då förståss. Förutom det så sjöng jag, spelade gitarr eller teater när jag var ung.

Musikal av Alice i underlandet 2006


Jag har dansat i led men också varit ledare. Jag har dansat med en koreograf från Floorfiller som jag tyvärr inte minns namnet på längre och så har jag ju dansat med Tobias Karlsson från Lets dance när jag var i Spanien! Det var sjukt roligt, han dansade tillochmed med oss senare på den lokala puben.


Försök va snygg själv när ni dansat 2 timmar i sträck i tropisk hetta!

Det var sjukt kul, han dansade t.o.m med oss på den lokala klubben om kvällarna.




Men iochmed att jag började jobba efter gymnasiet och iochmed att jobbet var på oregelbundna tider och ofta sent, så hann jag aldrig med någon dansgrupp, så jag la det på hyllan.

Har alltid saknat dansen men skulle nog behöva röra på mig mer än vad "bara" dans ger mig, så därför blev jag totaltförälskad när jag träffade på zumba förra året! Älskar känslan av ett beat i ryggraden, men utbudet av zumba och dans är smalt här. Annars får man väl fortsätta dansa gamla repertoarer i spegelväggen hemma istället ;) ♥

2007

2005


Hårspray! från 2007

Det är tisdag! Helst vill jag sitta inne hela dagen men måste ta mig till Mimmies lägenhet för att hämta lite saker som jag glömde. Mimmie tog några bilder på min nya klänning, så så fort hon skickat dom ska ni få se, denn är fabolous!

Annars så såg vi film igår, Hairspray (nyversionen) och jag måste säga att den var awesome! Så många fina gamla 50-60 tals klänningar, dans, sång och glädje!

Filmen handlar om en dansshow som alla ungdomar vill vara med i och mycket i filmen handlar om integration, känns sjukt att världen var så förut :O

Speciellt den här låten fick min dansabstinens att sätta igång. Kan inte fatta att det var över 2 år sen jag slutade dansa. Dessutom så älskar jag budskapet i låten och varför har man aldrig sett den där killen förut? Han är ju grym både på att dansa och sjunga! Tyvärr gick den inte bädda in, men klicka här. U wont regret it.


Sen så var filmen oootroligt rolig! Framförallt för att en viss kändis var med i filmen, utklädd till någonting annat. Ser ni vem? XD Hilarious!

Också ett helt gäng med andra kändisar var närvarande som Michelle Pfeiffer, Amanda Bynes, Zac Efron Queen Latifah och Jerry Stiller.

Så totalt får filmen 9/10 spraycans med kemikalier! Hiphurray för musikaler!

Outrageous klänning och officielliteér

Idag har det varit full rulle hela dagen på stan och det är stört omöjligt att hitta en lite finare klänning som inte är svart, bajs-brun eller gammel-rosa på hösten. Jädrans ungdomar som skulle till å gifta sig på hösten istället för på sommaren eller nått ;) ;)

Men har tre alternativ varav en jag köpte idag! Den är för snäll för bröllop velar jag mellan så vi får se om det blir mer en vardagsklänning.
Men det är by far den mest annorlunda klänningen jag någonsin köpt iallafall! Bilder imorgon!

Annars så är jag officiellt arbetslös igen efter att ha varit på arbetsförmedlingen och anmält mig.

Och så har jag halvofficiellt halvflyttat till Johannes etta! Ännu ett ställe att ha sina saker utspridda på, men hey, är det priset, så betalar jag det med nöje :D

Vi ses imorgon, sov gott!

Så ont i <3t

För övrigt så har jag haft ont i hjärtat under en längre tid nu, men det toppade igår.
Igår var det en helt vanlig söndag, kunde lika gärna ha varit en torsdagskväll. Vi gjorde ingenting, såg film, har städat. Men ändå så har jag aldrig någonsin varit så lycklig i hela mitt liv.

Jag är så förundrad över att jag lyckats träffa dig. Av alla miljoner i Sverige. Jag får så ont i hjärtat, för allt är för bra, och att du är verklig.  Samtidigt som jag är rädd får jag bubbelsjuka. När det bubblar och sjunger så mycket i en av glädje att man bara måste le som en idiot konstant även fast ansiktet får ont av det. och om man släpper koncentrationen för en sekund så skriker man, rakt ut, ordlös lycka i decibell-antal.

 Jag behöver dig, och jag tycker om det.
Jag kan stå på egna ben, och gör det, samtidigt som jag förlorar mig själv i dig men ändå inte nog mycket.
Jag är för första gången ever, riktigt säker på vad jag vill.
Och jag vill vara med dig. Every minute, every hour, every day.

Min älskade syster är tillbaka!

Kollade lägenheten igår och det passade inte in i min framtida vardag, så är fortfarande mycket bostadslös. Eller beror på hur man ser på saken, halvbor ju hos två pers från och med idag!

Tänkte flytta allt nödvändigt till Johannes igår men så blev det film och sleepover hos Mimmie för oss alla tre, hon kom ju tillbaka till Ske igår! Välkommen till reality, syster ;)

Idag är hon ledig så vi ska på stan och kika lite på bröllopskläder, så vi får hoppas att vi hittar någonting, och kanske hinner med en fika? Mums ^^

Heaven and lägenhet!!

Biffarnna igår var himmelska! Har aldrig ätit så goda biffar i mitt liv! Himmelsk är också mannen jag lever med just nu!

Iallafall, vi tänkte fara på stan idag och shoppa men så bestämde vi oss för att städa hela dagen istället, MEN så såg jag att jag hade ett oläst mail och quess what??
Ska på lägenhetsvisning nu klockan 17.30, en trea på 80 kvm som totalt går på ungefär 6000:-.
Mimmie, ser den bra ut får du bli roomie med mig och förhoppningsvis även Johannes!
Håll tummarna!

Gods gift to women/ mat

Flyttningen gick ganska fort och ikväll (redan) blir det nog liten inflyttningsfest!
Innan dess blir det dock medelhavsbiffar med soltorkade tomater, feta och färsk basilika tillsammans med klyftpotatis och kantarellsås.
HURRA för min man! Han lagar mat, och tillochmed i underkläder!

har inte tid

Ska hjälpa Thomas och Gabba flytta in i deras nya lägenhet, så kommer vara frånvarande =D

fredag


Steker älgfärs och dricker vin ur det sista dryckesglaset i lägenheten.

Im your father, choose your destiny

Hade tänkt förstöra den här dagen också och inte göra någonting, tills jag läste igenom min egen blogg. Läste igenom hela februari, som måste vara den mest händelserika månaden i mitt liv!

Jag gjorde slut med killen jag hållit på med i 3 år. Jag flyttade ihop med min lillasyster i en etta. Jag festade hårt, och så hårt och ofta som jag aldrig gjort förr. Jag levde livet och var glad på ett ögonblick. Jag beställde en utomlandsstudie. Och utan att jag visste det, så träffade my new love. Inom loppet på en månad!

Och nu lyckas jag inte ens diska och handla på en dag?

Jag kan inte fatta att jag varit depp, när jag var så glad då! Jag läste igenom alla mina argument och insåg vilket liv jag har. Vilket bra liv jag har, och vilka möjligheter jag har. Hur stor är chansen att jag skulle träffa den underbaraste människan jag någonsin mött? Hur stor är chansen att han får jobb i min stad? Allting bara klaffar. Det är bara jag som inte ser det.

Just nu ska jag hinna ner på ica innan jag måste laga fredagsmiddag åt min karl.
You choose your destiny, Im back on!

Dessutom har Johannes en superbra cam som man blir snygg i..

Jag behöver bara en bra patriotlåt i bakgrunden så skulle ni alla gjort något av erat liv.

Share your mood

Varning för att förstöra ditt humör.

Det har varit en jävla pissdag hela dagen. Har ångest för böterna, har ångest över jobb, på söndag kommer Mimmie tillbaka men eftersom jag vill sova med Johannes så kommer jag halvflytta till hans lägenhet som är hälften så stor som den här. Ha kläder och saker utspridda över hela staden och ingen anledning att ta på mig byxor på morgonen. Det är inte det här jag vill, det är inget halvers jag orkar med. Jag vill ha en riktig lägenhet, där jag får stänga in mig själv, i ett rum.

Allting blir bara fel just nu, och allt jag gör känns fel. 800 spänn till böter, 200 spänn för att fixa en dator som aldrig funkat, jag får ingen lägenhet för jag har inget jobb och man får inget jobb om man inte har lägenhet. Jag är less på att vara skriven någonstans där jag inte bor bara för att man aldrig vet vars jag hamnar.

Jag har hundra saker att göra, och som jag borde göra, men hinner inte med någonting för att jag prioriterar som en knappnål.

Jag har sovit dåligt i fyra nätter, i en 90s säng med en obäddad madrass instucken bakom. Lakanen ligger aldrig i sängen och jag fryser varje morgon. Insett hur taskig jag ser. Och även fast det spöregnar, så vill jag inte gå ut. Det är inte ens mörkt ute och jag kan inte ens göra en kopp thé som smakar någonting.
Fuck this
Skulle kunna prata mig själv pepp igen, men do you know what? He tänk jag int göra, för jag ska va sur och negg och gå ut i pissljuset utan paraply och tänker gå tills jag missat middagen och tagit av mig skorna.

Jag hoppas att Johannes inte slutar tidigt.

bara för att bilden är tråkig och tagen för ett halvår sen.

Klänning att typ dö för

Något som jag inte berättat för er är att min morbror ska gifta sig! vilket innebär att jag ska få gå på bröllop för första gången (andra egentligen, men var kanske 10 år gammal senast).

Vilket i sin tur innebär att jag måste skaffa mig en klänning. Hittills har jag kollat igenom 5-6 internet butikers alla klännings-sortiment men inte riktigt hittat något.

Dock är jag sjukt sugen på att gå lätt fifty-style! Ungefär som någon av de här klänningarna, speciellt den första. Dying för den, men den finns varken i rätt färg eller min strl kvar. Vill vara smokey och classy, men inte allt för trashy ;D




Någon som vet en bra sida där dom har fina klänningar för under 500 kr? Dammit att jag skulle kasta 800spänn i sjön igår. Tänk vilken klänning jag skulle kunna ha fått för det!

Så rök min ticket-virginity


Och jag har inte bara fått en, utan två. Känner hur awesome resten av dagen kommer bli..

Så söta så man smäller av


Frågan är bara vilken jag ska välja.
Den grå är busigast, den mörka och vita är keligast och endast den vita är en tjej. Gaaah?! Hur ska man kunna välja mellan godis och choklad?

Men idag skulle jag fan vara i onepiece


och det var jag.. fram till tolv. Sen for jag och handlade så fick ju svida om..


Har just kommit hem och tror jag börjar bli sjuk, började svettas se nanting. Eller så var det bara mer sommarvärme ute än vad det verkar.

Det här med att vara skabbig en hel dag

Jag vet inte vad som hände riktigt. Det där med att vara i morgonrock hela dagen..


så jag testade 50-tals sminkningar.
Sen så får ni den här för att jag lyckas blunda med alla ögon samtidigt.


Svar till anonym: Jodå, det går att läsa gamla inlägg men designen är fortfarande lite under konstruktion så det ser inte lika bra ut som vanligt. Men det går.

Riktigt riktigt arbetslös! och sugmärke

Så körde vi ärtan tillbaka till ske, och efter pappas magiska fingrar så stannade den inte en enda gång :D

Idag så vaknade jag upp ensam och totalt arbetslös! Long time ago och jag måste säga att idag känns det väldigt bra. Johannes jobbar idag, så jag ska se så mycket How I met your mother och spela dataspel så att jag inte hinner få på mig nå kläa. Nej förresten, jag ska nog sitta i morgonrock när han kommer hem, bara för att!

Min dator är på lagning så under kommande vecka använder jag Johannes. Den har superbra webcamera men tyvärr inte mina bilder. Den här tog jag nu och jag vill att ni ska observera sugmärket jag har på axeln. Jädrans pajk, he e bara okynnes sugande det där. [Nedrans pojke, det där sugandet det är bara för att jävlas] ^^

Norrländsk bagarstuga

Igår så körde vi mitt ut i den norrländska vildmarken tills vi kom till en liten glänta med hus.
Det var min morbror, hans blivande fru och hennes mamma som hade inbjudit occ till att baka mjukbröd i bagarstugan!
Mycket norrländskt men jag måste säga att det kändes lite fel med sommarväder, annars har jag alltid bakat när det är regn och rusk och man myser sig i bagarstugan där det blir ungefär 100 grader varmt celsius.




Johannes är född gräddare, btw


men det gick ganska skapligt för mig också


T.o.m morbror Anders bakade en kaka.


Det slutade med att Tessy såg ut såhär.

Området var väldigt fint, som sagt en liten glänta med 5-6 små hus.


Och en kran som gick direkt från en kallvattenkälla som rann konstant.


Efter 6 timmar så fick vi med oss nästan en hel banankartong med mjukt bröd hem, MUMS!

Trevlig dag i norrländsk anda ^^

(tröjjan jag har på mig är från HM, minns ni när jag köpte den ->minns ni när jag köpte den<-?)

Reality before internet

jag har så mycket kärlek att förklara och stämpla i svartvitt, men just nu blir inte känslan till ord, utan är som man säger. obeskrivlig. jag väljer att leva den istället och grubbla på insidan istället, hur i helvete jag ska kunna sätta text på det underbaraste jag varit med om. Men för era intresseböcker; jag är fortfarande rädd. Underbart förlorad.

Typ dödskörningen


Hade ju min sista arbetsdag igåt så vi beslutade oss för att köra till Lappland över helgen. Ärtan behöver fixas och avställas så vi körde istället för buss. Vi fick motorstopp 7-8 gånger innan vi var framme och halvljusen verkade inte fungera, så varje gång man fick möte var det som att köra med slutna ögon.

Just nu ligger jag i min MIN säng, hemma hos familjen, med en katt i fotändan och Johannes bakom mig, och jag måste säga att det känns väldigt, väldigt bra.♥

Lilla Marie och shopping

Idag på min sista lediga dag, kan man väl säga för imorgon är min sista arbetsdag, så är åter arbetslös på fredag :P så har jag och Johannes först kollat på lägenhet och sedan shoppat hela dagen och fyndat en massa!
Har köpt en bikini för 25 kronor per del och Johannes har köpt både jeans och nya filmer!



Sedan så fikade vi på Lilla Marie, mysigaste fiket i stan och därför också med mycket folk. Vi fick placera oss vid ett litet nattduksbord i ett hörn, där vi avnjöt en macka med fetaoströra, kladdkaka och varm choklad/kaffe.


Där satt vi tills alla andra hade gått hem.
Vädret har varit grått och mulet med små regnskurar men framför allt så har det var freezin! Nu ska vi strax gå till viking och köpa pizza, för att fira, för vi har två månaders jubileum idag♥

Jobbade och har spenderat resten av dagen såhär







plus en tripp till 4H gården, men hade ingen kamera med mig och re-upptäckte att jag är rädd för allt som är större än till knähöjd, såsom getter, får och ponnysar.

"Ska du köpa den där?"

Igår när jag satt i kassan och räknade kuponger, för det var ganska dött, kom det en kille och jag tittade upp och hann bara snabbt se att han ställde ner någonting stort svart just nedanför kassan.

Han plockade upp sina varor och jag blippade in dem och sedan frågade jag "Det där du ställde på marken, det ska du inte köpa va? Jag hann inte se vad det var"

Varpå han skrattar lite, storflinar och svarar "Nej, det ska jag inte köpa, jag hade med mig den in"

Han betalar och sedan tar han upp det stora svarta igen, som visar sig vara en bebis i en bil-stol..
Hahah ops! Jag hoppas han inte tog illa upp.

Lysande dansare

Länge sedan jag tipsade om något tubat! Har som inte tid att blogga, även fast jag bara jobbar typ 6 timmar om dagen. Antingen så sover jag eller ser film med Johannes min.

Iaf, såg den här idag, grymt häftigt! Ch-ch-ch-check it out!

Cheez twisters och "det nya livet" som började igår

Kastade idag, för första gången i mitt liv, godis för att jag inte skulle äta det.
Ikväll efter jobbet och en självscanning senare kom jag hem med det här:

Dubbelt upp, facefuck!

Förövrigt så kan jag berätta för er att om ni inte har ätit cheez twisterz än så har ni missat något! Betydligt mycket svagare i smaken än vad jag trodde (trodde mer nacho fast det står klart och tydligt cheddar på påsen, vilket innebär att den inte smakar någonting)

De är ganska mjöliga på något sätt men sjukt goda, och något av en ny favorit!
Så vi ses imorn fatzos.

Igår rakade vi oss




omnom

Har nyss vak´nat efter en powernap. Har ju ätit på krysset idag, det såg ut såhär

sjuukt gott, så jag inte ens orkade lökringarna :'( Sörjer.
Sedan for vi och kollade lite på stan och slutade upp med mjukglass på strandpromenaden.


Nu ska vi äta middag, våfflor. Jag undrar varför jag är 5 kilo över min idealvikt..

Supermackor och kryss

Godmorgon! Min enda lediga dag på väldigt många dagar (har tagit på mig extra) så den spenderas med att tvätta och idag ska vi på krysset till lunch!

Det är inte  okej om du bor i Skellefteå, eller inom en 5 mils radie, eller ens ovanför stockholm (typ) att inte ha ätit på krysset (som för er som inte vet, ett litet litet gatuhörn som agerar litet dotterbolag till MAX (krysset = MAX) och de har de godaste burgarna i världen, verkligen piece of heaven i en folielåda!)

Så dit ska vi mitt på dan men imorse så har vi grundat med Johannes "supermackor"
Rostat bröd med majonäs och soltorkade tomater, skinka, sallad, rödlök och rädisor!


Bilder från världens finaste picknick


världens finaste picknick


fetaostsnurror med skinka och soltorkade tomater



pastasallad med grrillad kyckling och baugette med vitlöksost


handgjort chokladmousse och hallon


Sen fick jag min present


Som klart och tydligt ger mig tillgång till att få massage av Johannes whenever jag vill ;D

Underbar dag!♥

Världens finaste picknick

God kväll. Jobbade kort dag idag, inte så ovanligt men började tidigt så SLUTADE tidigt också.
Johannes har planerat en piknick i två dagar och här var menyn som var hemlig ända fram tills vi satt placerade på ett lakan vid badplatsen i solen.

fetaostsnurror med soltorkadetomater och skinka, kyckling och pastasallad och till dessert chokladmousse toppat med hallon.

och det var inte ens halvfabrikat, chokladmoussen, utan han hade gjort allt för hand. Verkligen jättegott och bland det finaste någon gjort för mig ♥ Dessutom fick jag även ännu en försenad födelsedagspresent; En riktig massage olja i fast form, och jag får utnyttja massagekunniga Johannes tills den är slut ^^

Bilder kommer imorgon för nu ska vi avrunda kvällen med ost och kex med film :)

annan sommarbild

The breakfast club/välkommen till tonåren

Igår så såg jag och Johannes The breakfast club som är en gammal kultfilm. Handlar om 5 ungdomar som får kvarsittning tillsammans, alla med olika stämplar. En primadonna, en sportfåne, en nörd, en wannabe-gangster och ett freak.

Jag tycker mycket om den här filmen, senast jag såg den, och den är fortfarande riktigt bra. Men hierarki i highschool känns så långt borta nuförtiden. Hela högstadiet handlar om att passa in, eller sticka ut och alla mår dåligt. ALLA. Oavsett om de är mobbade eller mobbare, så mår alla dåligt och alla försöker bara bli omtyckta. Det är vad hela tonåren går ut på, och det är så enkelt nu, att se tillbaka och se hur meningslöst det var.



Om jag hade kunnat gå tillbaka, och klappa mig själv på axeln när jag var 13-14, tänk vad livet hade varit lättare. Man gör allting så svart i tonåren, och allting handlar om vem som är högst, vem som är esset i klassen. Den som sminkar sig mest, den som dricker mest på helgen och den som röker mest bakom tegelbyggnaden. Vem som hade hånglat med flest eller hade de nyaste kläderna. Vem som var snyggast och vem som skrattade högst. Vem som åt minst på lunchen och vem som fyllde ut en a-kupa bäst.



Ganska kul dock hur tiderna förändras. 90 talet var verkligen längesedan. När jag var liten fanns det inte bredband, inte cd-skivor och man hade magtröjja och lyssnade på spice-girls via en gul freestyle. Drömmen om att bli artist satte sig i allas hjärnor när 12-åriga Nick carter lyckades göra en hit om godis. Haha, jaa, sanneligen, vi börjar bli riktigt gamla..

För alla er tolvåringar, ni vet ingenting om livet. Läs Linda Skugges bok Lilla Ångestboken (mycket bra läsning för er som vill inse ett och annat också) och glid genom högstadiet. Jag kan inte fatta att jag ens brydde mig om andra. Vad har dom, som var populärast, idag? Dom har inte samma vänner och hierarki i skolan är inget som hjälper dig på jobbet.
Dom mådde lika dåligt som medelmåttorna, och lika dåligt som nollorna. Det mesta jag lärt av livet är enkelt. Allting ordnar sig. Och det är sant. Oavsett, allting kommer bli bra, håll bara ut. Snart är du en liten vuxen istället.

Åter till filmen. Det är en mycket meningsfull film, men känns som sagt lite orelevant. Men helt klart sevärd och en klassiker som man måste ha avverkat! Dessutom tyckte jag huvudpersonen (värstingen, Judd Nelson) var skitsnygg förr, men vet inte riktigt om jag håller med längre. Hade väl inte upptäckt Johnny depp i sina unga år, grrrr...;)
 8/10 amerikanska papperspåsar får filmen iallafall :D



Judd Nelson, i The breakfast club.


Johnny Depp, i Cry baby.


RSS 2.0