My new blue darling

Suktade under shoppinghelgen för några veckor sedan efter en strandklänning. Hittade en jättefin på cubus men den kostade 400:- och det kändes lite väl häftigt för en laidback-strandklänning.
 
Igår var det rena turen att jag gick förbi affären och de hade 30%! Så fint att den verkligen går till golvet. Senaste älsklingen som får följa med till Grekland! Bara en dag kvar!
Så jävla dåliga bilder. Vill ta tag i en ny kamera och har googlat hela dagen på bättre redigeringsprogram istället för att packa. Så nu blir det iväg till affärn för att köpa tandkräm, sen packa klart innan hela släkten kommer.
 

Historien om mitt jobb, framtiden och idag.

Gammal bild som inte har något med saken att göra.
Jag tänkte att det kanske är dags att berätta den saken som uppfyllde min hjärna mest konstant, hela tiden.
 
Som ni vet har jag skrivit lite om att det varit problem på jobbet. Summan av kardemumman har varit att jag känt mig illa behandlad. Jag pratade med min underchef men fick inte den hjälp jag behövde så jag gick till min chef. Vi skulle ha ett möte om detta som hittills inte blivit av.
 
Förra måndagen blev det klart att jag inte får fortsätta efter min provanställning pga att jag kontaktade chefen= samarbetssvårigheter, inte passar in i gruppen. (Vilket är en giltig anledning då det gäller provanställning). Jag har inte fått förklara mig och det känns orättvist och därför bad jag om att få ha det där mötet iaf, så vi kan reda ut vad som hänt oavsett om jag skulle va kvar eller inte.
Känns orättvist att jag ber om hjälp och det är anledningen till att jag får gå.
 
Mötet ägde rum igår och det gick inte särskilt bra. Blev mest en massa motsägelser och prat om att inget av det jag tog upp var relevant. Jag kom ingen vart och ingen förstod vad jag försökta få fram. Så därmed är jag finito med detta jobb.
Känns jobbigt då jag slutade min deltid som jag verkligen trivdes med för det här jobbet, men jag är faktiskt glad att jag inte ska fortsätta där jag varit så vi får väl se vad framtiden innebär. Jag tjänar lika mycket på mina extrajobb som där jag varit och de är glada över att jag "'är tillbaka".
Ska jag vara arbetslös ett år till däremot, då dör jag.
Jag är ledig idag och även imorgon med betalt, så det känns bra. 
Då vet ni läget och nu ska jag använda dagen till något viktigare än att ha ont i magen och bli nedtryckt! :D

Finast kväll på Bryggargatan

 
Idag äger ett mycket nervöst möte rum. Jag har inte vågat skriva ut om det utan förklarningen får ni senare när det är över. Peppade upp mig iallafall igår med att äta ute med extrajobb 1. 
Fick en anledning att använda min nya klänning eftersom den inte kommer åka med utomlands dessutom =)
 
Vi åt på Bryggargatan, nere vid vattnet och det var så himla fint! Kändes verkligen utomlands och tanken slog mig att "Skellefteå är inte en sådan hemsk stad att bo i ändå" när det är fint väder och ungdomarna flockas med öl och glass på gräsmattan mot älven en solig tisdagskväll.
 
Jag blev dessutom uppraggad av en 70-årig man som slog sig ner på min bänk medans jag väntade på de andra. Berättade om alla han känt och allt han gjort i sitt liv, visade kort ur plånboken på en neapalisk familj som brukade bo hos honom ibland och pratade pratade pratade. Men det var ändå trevligt och han kände sig nog bara ensam, en fin kväll som då.
 
Maten var iallafall jättegod (åt lambracks och till efterrätt chokladfondant med hallonglass) stämningen underbar och sällskapet genuint. Jag rekomenderar verkligen Bryggargatans bistro!
 

Inkräktaren

 
Den verkliga bilden av den försvunna sonen, Nicholas Barclay.
Såg en jättebra film i helgen som hette "The imposter".
Sann historia (även alla i filmen är de rätta personerna) om en familj vars ena son försvann. Tre år senare hittades han i Spanien, men kom inte ihåg något och såg helt annorlunda ut. Denna pojke var egentligen en vuxen man som varit föräldralös hela sitt liv och har tagit andras identiteter för att få kärlek. Trots att han inte ens har samma ögonfärg, tar familjen in honom i förhoppningen om att de ska vara deras försvunna son.
 
Superbra film som sagt och sedan dess har jag suttit namn för namn och kollat försvunna barn i USA. Det är så hemskt att så många barn försvunnit; när de sitter i bilen, leker på gården eller går till en granne. Mammor som lämnar sina spädbarn i sängen medans de går ner, sätter igång kaffet och när de kommer upp igen är barnet försvunnet.
 
missingkids hemsidan lägger dom också in bilder hur de borde se ut idag och det känns så sorgligt när man vet att många av de där barnen varit döda i 20 år men att det finns en familj någonstans som fortfarande tänker på dem ibland. Medans andra kanske fortfarande är i livet och inte ens vet att dom är "missing" utan har levt med sin mamma eller pappa hela sitt liv och vet att de egentligen är kidnappade. Av en okänd person eller av ena föräldern.
 
Otroligt intressant och hemskt förståss. Filmen hade dessutom en massa twister som skruvade till filmen ännu mer så man bara "men gud vad händer nu? Hur ska han klara det här?". Se den! 
9 av 10!

Teckenspråkslektion drycker!

Vaknade en timme innan väckarklockan, så hann både filma och snabbklippa ihop en video för er imorse, bara typ ett halvår senare!
Temat denna gång är drycker, vilket kan vara välbehövligt nu i sommar! =)

Bring me thoose huge lips

 
Igår kvälls började det göra ont i läppen och imorse när jag vaknade insåg jag att jag ofrivilligt har fyllt överläppen. Inte särskilt bra jobb ens skulle jag vilja säga då det är liiite ojämt fördelat.
(Den sidan i skuggan är större och tom. större än vad det ser ut på bilderna. Ser ut som om jag är halvsidesförlamad när jag slickar mig om läpparna.) Bra morgon...

Månadens bästa gym-låt!

 
 
Jag skrev ett långt inlägg om det som circulerar i min hjärna mest jämt men jag vågar inte publicera det ännu. Istället bjuder jag på månadens bästa gym-låt!
 
Gjorde ett riktigt bra pass igår och känns skönt som fan att man äntligen kommit igång!

Theese lovely days

Födelsedagspicknick 2011.
Det har varit en sådan fin öppen-dörr-till-balkongen-och-Johannes-luktar-solkräms-helg.♥
I lördags låg vi ute och solade halva dan och på kvällen mötte vi upp gänget.
På söndagen bestämde vi oss för att storstäda å JÄVLAR vad duktiga vi var. Allt från lådor till att torka fönstrena. Så idag blir det en tur på tippen med skrotet som vi sedan länge borde slängt och solbacken för att köpa nytt golv ute på balkongen :)

Ronja=?

I onsdags var vi hos lillkusinen Ida, som inte alls är liten längre. Där fick jag ännu en sminkning, en mer maskulin underton än förra gången. Vad tycks?

Protective wings

Väldigt turbulent vecka och dag idag, men som sagt, vi tar det sen.
 
Det här halsbandet köpte jag i helgen på ur och penn. Jag vet, sa ju att jag aldrig skulle handla där igen men vingar som ser lite ut som en skjortkrage för 20:-? Ja tack!
(Anledningen till att den ändrar färg i mitten är pga vårt vackra insynsskydd. Regnbågarna som fyller badrumet varje morgon är också något som gör en lite mer lycklig. varje dag det är sol iallafall)

Happy bicycle balloon

 
Ja, jag måste säga att man blir lite lyckligare av att ha en lila ballong efter cykeln.

Teckenspråkets dag

Amerikanskt teckenspråk, but you can figure it out.
Igår var det för övrigt teckenspråkets dag, märkte jag i förbifarten så jag blev ganska paff när jag plötsligt träffade mormor, morfar och Anna-Lena på stan.
De höll på att promota att det var teckenspråks-fik på Stigs konditori klockan 18.
Jag blev levande reklampelare när jag fick en lila ballong på min cykel. Så ser ni någon svischa förbi med en lila ballong fladdrandes efter sig, då vet ni vem.

När ångest hugger en vaken

Vaknade klockan halv 5 imorse av att ångesten högg i mig. Jag hade drömt att jag hade gjort en sak men jag inte fick förklara och det är helt orimligt att ha ångest över en dröm.
Men jag vet vad ångesten egentligen sa och det var att jag skulle skriva ännu ett mail. Och jag orkar inte, bryr mig stundtals inte, men samtidigt är hela situationen så absurd att jag måste göra det antar jag.
 

Ta den här valsen

Har en viktigare sak att berätta men just nu vet jag inte om jag ska skratta eller kriga. Vi såg iallafall en film igår; Take this waltz
 
Så himla himla himla fin film! Handlar om ett gift par som älskar varandra så mycket, men trots detta blir tjejen förälskad i en annan man. Som sagt. Himla himla himla fin film!
9/10 kannor med kallvatten!♥

Only the clothes on my body and the makeup on my face

Nu har Jenny, min allra bästa vän åkt hem till sig i Piteå efter 36 timmar av girltalk, festande, fikande och framförallt shoppande. Jag har kommit fram till att jag tror att Jenny är anställd av typ handelsfacket för att få jag och Johannes att spendera mer pengar i butiker.
Skämt åsido så är både jag och Johannes otroligt veliga när det gäller inköp så det blev en hel del idag och shoppingen fortsätter imorgon..
 
Dagens fångst för min del förutom en påse från make up store:
Kobolt blå klänning, rosavit tröjja och rosa batik-bikini. 

Mammans fel att pappan glömde ungen?

Hörde på radion idag om den två-åriga pojken som dog i en bil. Pappan skulle lämna honom på dagis men glömde bort honom i bilen, bytte till sin tjänstebil och pojken dog troligtvis av värmeslag. Hemsk hemsk historia men det jag blir jävligt irriterad över är att när jag hörde detta på radio så la dom till.
 
"Det brukade alltid vara mamman som lämnade på dagis, men idag var det pappans ansvar"
Jag försökte hitta ljudklippet men tyvärr, och jag blev så jävla irriterad, för vad spelar det för någon roll? Varför ens nämna det?
Jaha då är det okej för det är egentligen mammans ansvar och nu fick pappa ansvar för en gångs skull och då dog ungen. Måste ju vara mammans fel alltså?
Det är hemskt att man kan glömma bort sitt eget barn men man KAN ju förstå en stressad småbarnsförälder men VARFÖR ens säga att EGENTLIGEN brukar det vara mamma som brukade lämna, som om det skulle vara en giltig ursäkt.
Nyhetsartikel där det står om incidenten, alltså inte radioinslaget jag hörde. Men här skriver de lite som att det var dagispersonalens fel för att de inte ringde upp och undrade vars pojken var?
Jag lider med pappan men come on?

Svett-kräm?

Som ni vet älskar jag neutrogenas sortiment och nu senast när jag behövde en ansiktskräm så tänkte jag köra på min vanliga men så hade en ny sort kommit it.Pink grapefruit!
Söt så tänkte att jag kör på den.. DONT! Fyfan vad äcklig den är! Den stinker, luktar som raggardusch, surt och svettigt så stort stort minus på denna. Känns inte alls kul att smörja in sig med svett när man är nytvättad. URS!

Ler miserables

Lite omskakning i schemat gör att jag får några timmar extra sovmorgon. Igår såg vi "Les miserables".
 
Låt er inte luras av "framsidan", det är ingen skräckis.
Hade hört så mycket bra om den men blev ganska förvånad när det visade sig att det var en musikal, nej nej, mer än en musikal. De sjunger VARENDA mening i hela filmen. Ändå tyckte jag att filmen var riktigt bra, sevärd skulle jag vilja säga.
Amanda Seyfried är min nya favvoskådis, förut tyckte jag hon var ful men nu har man "vant sig". Dessutom har hon verkligen ett änglalikt vibrato när hon sjunger.
 

8 saker om mig

*När jag var liten planerade jag att leva i skogen hela dagarna på sommaren som Ronja Rövardotter. Jag och en kompis köpte läderremmar på marknaden men längre än så kom vi aldrig.

*Jag är besatt av vatten. Min kortaste dusch är på 15 minuter och min längsta 5 timmar.

*Min favorit årstid är egentligen våren endast av den anledningen att sommaren är yet to come. Och att det är vatten överallt.

*Jag skulle egentligen heta Nikolina men så när jag föddes hade jag så svart hår att de bestämde sig för Ronja. Annan rolig anekdot är att ett annat alternativt namn var Fatima.

*Jag kan veta vilka favoritchips en person har genom att analysera deras personlighet. Det är sant och jag gissar nästan alltid rätt!

*Jag har aldrig fått underkänt på ett prov. Aldrig.

*Jag älskar historien om Bonnie and Clyde. På gymnasiet skulle vi hålla ett 5 minuters föredrag om något vi ville berätta. Jag pratade i circa 15.

* Jag älskar, älskar, älskar stuvning! Makaroner och korv med stuvning är fortfarande min favoritmat sen 1998.


RSS 2.0