Att känna sig hemma någonannanstans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Veckorna fullkomligt springer förbi när man jobbar inom skolan. Det är redan en vecka sedan det var påsk. Iår var första gången jag firade påsk med Johannes familj istället för min egen.
 
Så istället för att ta skotern på en långtur, fiska under isen och sola i en snödriva väntandes på att korven ska bli grillad, promenerade jag på kullersten genom varma städer utan jacka, såg körsbärsträd för första gången och ätit årets första mjukglass på en smockad strandpromenad.
 
Och för första gången när vi satt där, tre generationer Johannes, inräknat med mostrar, kusiner och respektivar, alla med olika rötter, från Bangladesh, Finland, Amerika, Italien och jag själv från de djupa skogarna med teckenspråk som ryggsäck, slog det mig att jag känner mig väldigt lycklig för att tillhöra en sådan stor familj.
 
En stor familj där skapandet ligger varmast om hjärtat på dem alla. Alltid varmt omhuldande med skratten i bakfickan. Även fast jag räknade efter att det bara var femte gången jag träffade dem, är det som en egen liten värld, där allting knyts ihop av kärlek, där även jag känner mig hemma.

Jag har vunnit min första auktion!

 
Jag har vunnit min första auktion någonsin. 420 kr fick jag ge för denna goding men jag kan inte säga om jag är glad eller bara ångestfylld haha.

Om jag var 16 hade jag nog gått sönder.

 
Har inlett sida 17 på det textdokument som jag kallar självbiografi men är märkt med titeln mer syftande på en historia.
Här följer ett stycke ur ett kapitel.

[...]

Om jag varit 16 år hade jag nog gått sönder i detta ögonblick. Att bli officiellt förudmjukad på en plats bland en massa okända människor. Men jag var 17 och hade överlevt ett helt år själv. Ett helt år hade jag bott i en egen lägenhet och insett vem jag var och vem jag ville vara. Jag hade slutat vara någon som kröp på knäna på sin egen skugga för att alla andra skulle tycka om en. Jag var Någon som inte brydde sig om vad andra tycker. Som kan gå genom allt, för den enda jag behöver är mig själv och det enda jag bryr mig om är min egen uppfattning om mig själv.

Jag minns faktiskt inte vad som hände runt om, men jag tror inte att någon skrattade, förutom han själv då. Mina kompisar viskade vilken idiot han var. Men ska jag vara ärlig så brydde jag mig inte. [...]

Senare på kvällen kom han fram till mig och undrade ifall jag ville ha en öl. ”Jag ska dricka upp alla dina öl bara för att jävlas, din skitstövel” tänkte jag, så jag svarade;

-Okej.

*


Fem meningar att kunna

 
 
Ny teckenspråksvideo! Har verkligen fått ny energi med teckenspråket, men suger när videorna blir så jävla gryniga och med dåligt ljud. Hädanefter får jag byta från the red palace toilet.

RSS 2.0