To Nowhere

Idag ska vi iallafall till Ingenstans, över påsken. Jag behöver det. Det är typ sjukt att det verkligen är en del av mig, naturen så att säga.
Så jävla cheezy men jag behöver verkligen komma ut i skogen, i snön, för att må bra. Iallafall ett par gånger om året. Känna att det finns plats åt alla möjliga håll.
Så i helgen blir det inget annat än skoter, älgkött, hemmagjord svampsås, film och grillning. Jag behöver det.

Nej, hjärtat sjunker fortfarande

Hej le dagbok. Jag mår dåligt när jag inte skriver här och mina dagar just nu handlar om att försöka behålla min energi. Trots att jag tog mod till mig och pratade ut så har det inte blivit bättre.  Jag vill inte ha ont i hjärtat varje dag men samtidigt så har jag varit arbetslös i 3 år. Då kan man inte säga upp sig helt enkelt.
 
Hur långt ska man ta saker? 

I have a dream, about white and blue little houses.

I söndags drömde vi oss också iväg till Grekland när vi såg filmen Mamma mia. Jag vet inte vad det är med den filmen men jag blir så betagen av den. Jag tycker egentligen den är ganska töntig och gillar inte alls ABBA men det är något med den filmen som bara gör att den känns.
Jag ser sällan en film mer än 2 gånger men Mamma mia är nog den film jag sett allra flest gånger. Weird.
 
Kändes så mysigt iallafall att få drömma sig iväg till sandstränder, sol och vitblåa hus då nästa utomlandsresa redan är bokad. Grekland, här kommer vi!

You sweet american snack

Eftersom jag har insomnia, fast åt andra hållet, är det mycket som blir lidande. Johannes har ingen att se film med och jag hinner inte äta chips! Därför slog vi på stort på söndagsmyset och gjorde kanderade popcorn med jordnötter. Superenkelt och supergott!
 
Det enda man behöver är socker, som man smälter i en tjockbottnad kastrull och sedan blandar med poppade popcorn och eventuellt nötter!

Att lyckas vara fri

Mitt årslöfte det här året har varit att säga nej oftare. Säga nej till jobb och ja till att va ledig. Jag har lyckats ganska bra med det än så länge. Har varit ledig två helger i rad och ikväll ska jag festa med mina kompisar.
 
Bara det, att vara med kompisar, har jag inte varit sen trästocks i juli (seriöst, minus nyår, pepparkaksbak och min syster, sen JULI)

Tecken och melodifestivalen

Fick höra tipsat om att de tecknade euphoria på finalen av melodifestivalen. Jag kollade den nu på youtube och den är jättefint tecknad men jag gillar det inte i kombination med operasången (barnen är jätteduktiga på att sjunga och teckna men inte mitt cup of tea så att säga.)
 
Så jag kollade in en annan version av euphoria och den här tyckte jag var grym! Jag är ju allmänt inte mycket för melodifestiavalen och så men jag tycker fortfarande om euphoria och året låt är också riktigt bra. Man kanske skulle göra en teckenverion av "you?" hmm..
 

Tretton fina saker

♥Skogsstjärnor
 
♥Blont hår i kombination med bruna ögon

♥Att sätta en blomma i någon annans hår

♥Att våga säga "Du är mitt allt, jag skulle inte finnas utan dig."

♥Dansande damm

♥Regnlockigt hår

♥Svalor, alltså riktiga, som bygger bo under taknocken.

♥Att bli omlåst. När ens sambo börjar tidigt och låser dörren till lägenheten trots att man är hemma men slumrar. Som om man var en skatt

♥Folk som vågar göra bort sig

♥Hundar som rullar sig

♥Att bli pussad någonannanstans än på munnen, som tillexempel pannan eller hjässan.

♥Att någon annan flätar ens hår

♥Kattungar, förståss.

 


Teckenspo

 
Vår-humör 2011
Anledningen till att det är lite tyst häromkring är att jag har den fruktade diskveckan igen på mitt jobb, samma runda som gjorde mitt hjärta tungt. Jag gör fortfarande en del fel men det känns bättre nu, man behöver bara komma in i rutinerna och man lär sig något nytt varje dag av alla fel man gör.
 
Sen vill jag säga tack tack tack för alla kommentarer på senaste tiden! Det värmde verkligen, VERKLIGEN i hjärtat♥. Jag har länge funderat på vad nästa teckenvideo ska handla om och nu har jag fått lite teckeninspo ;)
Kom gärna med fler konreta teman och innan ni vet ordet av uppenbarar sig en video ;)
 

Om det ska gå så långt att dricka batterisyra

Det är fredag och the game is ON!
Ska lyckas vara vaken så pass länge att jag kan se en film OCH äta chips. Har köpt en energidryck som ser jävligt farlig ut. Jag har aldrig tidigare känt av något som helst när man druckigt energidryck men vi får väl se tonight!

Stjärt-challenge

OBS ej min bakdel
Hittade ett träningsprogram som ska göra rumpan fastare på 6 veckor. Och nu jävlar kör vi! Övningarna är superenkla och ska göras två gånger i veckan. Upp till test och se om det är båg eller inte. Varför inte hänga med?
Ta en bild, gör övningarna och ta en bild till. Vi ses om 6 veckor!
Övningarna och vägen till snyggare rumpa?

Mina ovita skor

 
 
Förra veckan hände något massivt. Jag slängde mina ovita skor. Och eftersom jag är snepe så kan jag få till något djupt och poetiskt, även om ett par vita smutsiga trasiga sneakers. Och skapa en hel blogg om det.
 
Jag har alltid haft vita skor, sen jag började 9an och köpte min brors 41or från circa. Såklart överdrivet mycket för stora men jag köpte dem, mest för att vara snäll och också för att jag alltid velat va lika häftig som min skatear-bror.
 
Jag har alltid förknippat det med mig själv och min början där. Samma tid jag bar de skorna, flyttade jag hemifrån och blev en egen människa. Den nya starten. Starten på när jag accepterade att jag var mig och slutade försöka passa in i fack. Jag slutade helt enkelt trycka ner mig själv i för små formar. Även om mina skor var alldeles för stora. Det var spår jag skulle växa i.
 
Vita skor, det är ju så opraktiskt. Men det var då jag också insåg att det är okej att inget är perfekt. Dom blev ovita, och jag lät dom vara så. Mina jeans gick sönder och jag överlevde med hål på knäna iallafall. Jag klippte mig och skitsamma om det vart fult, jag kan bli snygg sen, eller aldrig men skitsamma. Antingen kommer någon att älska mig, eller så inte, spela roll. Jag har alltid mig själv. Leva livet och skita i allt som inte betydde helt enkelt, eller omvärdera vad som var viktigt och vad som inte var.
 
Ovitaskor är den person som växte fram helt enkelt. Som tillslut blev jag.
 
Mina ovita circa blev ovita adidas som blev ovita racemarine. Sen dess har jag letat efter nya vita skor. Men hitta vita skor idag är för mig omöjligt. Därför har jag behållt mina slita racemarine (sjukt bra kvalla måste jag säga) men nu, som sagt, åkte de i containern. Dessa ovitaskor har varit med om allt. Från regn till sol till snö. Från ensam för alltid till vi två forever. Från liten tjej med stort hår, trasiga jeans, rostig balkong, till att bo i ett palats, vara verkligt älskad, ha ett jobb på riktigt och som vågar ha håret uppsatt.
Nu är det bara att vänta tills nästa par vita sneakers ska dyka upp. För att sedan bli ovita och det är okej så.
Helt okej.
 

RSS 2.0