Att vilja vara först

we♥it
Jag. Du. Och alla andra i världen som trodde så om sig själva. Att man skulle vara sist i hela världen. Med allt.
Sist att röka, sist att dricka, sist att hångla och sist att ligga. Sist att bli vuxen och vara barnsliga barnet resten av sitt liv. Hela högstadiet handlade om att vara populärast, och först. Först först först.
 
Man kunde aldrig i livet tänka sig att gå till skolan utan smink även om de enda smink man bar var något gratis-smink man fått från tidningen Frida.
Man bara åt knäckebröd till skollunch eftersom annars blev det sneda blickar och ingen av ens "vänner" väntade längre än den tiden det tar att äta en osmörad hårdbrödmacka.
Man rakade benen utifall, utifall någon kille av någon anledning skulle råka ta på dom under skolsimmet. Det hade ju varit döden om någon hade sett hur man var på riktigt, att man hade en finne på hakan, tyckte om att äta mer än en portion hemma till middag eller hade hår på benen.
 
Speciellt dessa marknadshelger när hysterin var på topp. Sprit, röka, knulla. Då alla coola kidsen satt under Stora träden vid musikskolan och halsade direkt ur stora glasflaskor eller drack ur PET-flaskor med stulen jägermeister från föräldrarnas barskåp.
Och de få gånger man fick det barmhärtiga förbigående inbjudningen att följa med och man svarade okej men hela världen var som ett fyrverkeri på insidan.
 
Och man klädde ut sig i tajta skinn-linnen och fick låna smink av mamma.
Inte "Vi möts där" utan "Vi ringer när du kan komma". Och man väntade. Nio. Tio. Elva. Tolv. Ett.
Halv två tvättade man bort sminket med en klump i halsen och gick och la sig. 
På måndagen pratades det glatt om vem som hade hånglat med vem och vem som hade blivit full och spytt ner hela soffan. Men inget om en flicka, som inte var där. Rimligt.
 
Man blev förälskad i någon äldre kille som svarade kort på sms men helt plötsligt hasplade ur sig en massa komplimanger om att man hade så fint hår och vackra gröna ögon, och då spelade det ingen roll att det i verkligheten inte stämde. Och man stämde träff under Stora träden på marknaden. Eld och lågor. Duscha, raka, noppa, sminka, klä, parfymera. Snodd jägermeister i PET-flaska.
Och när man kommer dit sitter en tjej i hans knä med hans tunga nerkörd i halsen. Och de går hem hand i hand och hon blir först. Först med att bli av med oskulden. Först med att bli bränd när han inte vill byta nummer på morgonen.
 
Att vara först, vilken grej.
Och du tror att du kommer vara sist i hela världen och det är där lilla vän, som du inte vet. För när du för första gången öppnar dina ögon, kommer det inte spela någon roll vem som var först. För då är du där, och ingenannanstans.

Kommentarer
Postat av: annalena

Vad ska man säga...go girl goooo
I vanliga fall slutar man läsa inlägg efter andra raden...men inte dina :)

2012-08-27 @ 19:30:17
Postat av: Madame Hoffa

Riktigt bra skrivet!!

2012-08-27 @ 20:20:23
URL: http://madamehoffa.se
Postat av: Mamma

Så träffsäkert! Å Du är först med att vara Du <3

2012-08-27 @ 23:15:57
Postat av: Malin Aurora

Åh så fint!

2012-09-09 @ 22:20:15
URL: http://vildblommor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0