Tappat en njure?

Ni minns när jag åkte in på akuten vid påsk, alltså över 2 månader sedan, för urinvägsinfektion. Jag har fortfarande känningar och ska idag gå min mammas vilja till mötes att uppsöka läkare, så jag inte tappar en njure.
Tänk om jag tappade en njure och aldrig mer skulle få äta chips????? Doktorn it is.
Glad Ronja för några veckor sedan.

Nemi berättar verkligheten

Hahah, precis som jag känner ibland!

Bil på vift?

I Haparanda är de rädda att ens ägodelar ska få för sig att springa iväg. Den här bilen är alltid fastknuten i trappen, sommar som vinter, presenning över eller inte.


Haparanda weekend

Helgen i Haparanda var awesome.
fredagen åt vi ute och jag åt världens godaste club sandwich och sedan socialiserade vi på det fristående elevhemmet.


lördagen var vi över till Finland, handlade sprit till våran bar och åt på Hes (världens sämsta hamburgare men Johannes gillar det) sen på kvällen blev det pizza ute i solen och eurovisionövervakning. Stämningen var ganska hög iochmed att alla känner Loreens lillasyster, som också gick i Haparanda förra året. Sedan ut och dansa för att fira segern. Jag själv tycker låten är grym!

Söndagen åt vi frukost klockan 16, helt sjukt hahha. Men det är så otroligt otroligt ljust ute nattetid i Haparanda. Har aldrig varit med om sådan seriös midnattssol. Var precis lika ljust klockan 2,3,4 som vid 13-14 på dagen. Jag har bild på telefonen men ingen sladd till den så det blir nån annan gång.
Vad har ni gjort i helgen?


Morgonlycka, vardagslyx och helgfinemang!



Morgonlycka: Brytbönorna har redan börjat titta fram efter 2 dagar!

Vardagslyx: Blev sminkad på makeupstore!


Bild från 2010
Helgfinemang: Drar iväg till Haparanda tidigt imorgon för att spendera en sommarhelg med min finaste finaste vän.

Det modigaste jag gjort.


Det modigaste jag gjort, rent fysiskt var när jag var 10 år och lekte på skolgården.
Jag var lite av en polis när jag var ung, tillförde lugn och trygghet vid bråken på fotbollsplanen eller agerade diplomatisk vän till alla mobbade. Jag tyckte inte om när folk gjorde saker som man inte fick göra, men jag var inte en sån där som skvallrade till dom vuxna om varenda småsak.
Men vissa saker tyckte jag var fel, som att blåsa i visselpipan på flytvästen, ropa på hjälp när man inte var i fara eller klättra i brandstegen, det fick man bara göra i nödfall.

En dag klättrade en pojke i brandstegen, en av min brors vänner och gick i 6an (alltså ett av dom "stora coola barnen"). Jag gick fram och sa lite bestämt att man inte fick klättra där. Han hoppade ner och denna pojke jag känt hela mitt liv typ tryckte upp mig mot väggen och spottade i mitt ansikte: Ska jag slå dig eller? med höjd näve.

Jag blinkade till, svalde och kände ett otroligt mod och behov av att stå för det som var rätt och svarade: Gör det då.

Han blev ganska paff och stod och tvekade med handen i luften i flera sekunder, kanske så många som 30 tillochmed, när den gälla rastklockan tjöt.
"Där hade du tur sa han" och gick. Men jag vet att det var han som var för feg och jag, jag var modig.


En annan gång jag var modig.

Cubus shoppa!


Igår innan jag började hann jag in en sväng på Cubus. Dom har 25% på alla Hawaiian solkrämer, 25% på alla Depend lösögonfransar och 25% på maxfactor smink! Mina favorit märken!

När jag inte behöver ha uppsatt



Jobba på extrajobb nummer 1 idag! Längesedan. Dagen till ära använder jag min nya gula tröjja och lockat håret. Känns skönt att inte behöva ha håret i en tofs idag som på extrajobb 2.

Världens fulaste dagens outfit


Burda har en hel del superfina grejjer, men med vissa vet man helt enkelt inte hur dom tänkte.

När Johannes är vaken

och jag pratar i halvsovandes läge!

Det regnar för första gången

Det regnar, för första riktiga gången i år. Min varma sover i sängen, med fräknarna ovanför täcket, och jag får sådär svårt att andas när vi ligger tätt. Därför sitter jag på balkongen, längst med fönstret, ser dropparna droppa in från taket ner på balkongcementen, en fredagkväll. Perfekt. Bara 100 sidor kvar av min favoritbok, sen måste jag skaffa någon ny, att läsa på en lavastrand. Santorini eller Puerto rico.

Det spelar ingen roll om det är sol eller störtregn. Så länge det är det ena eller det andra. Allt däremellan klarar jag mig utan. Men jag betéer mig likadant, oavsett hur världen ser ut runt om mig. Helst i vädret, barfota i vilket fall.

"Ska jag läsa ett kapitel till" viskar jag, och den varma nickar ivrigt till svar med ögonen stängda. Därför sitter jag nu på balkongen, längst med fönstret, ser dropparna droppa in från taket ner på balkongcementen. Bara 50 sidor kvar av min favoritbok, sen måste jag skaffa någon ny, att läsa på en lavastrand. Santorini eller Puerto rico.


Jag är för tjock för att sova!

Som ni vet kan jag vara ganska bra på att prata i sömnen ( som den gången när jag pratade om fiskkladdkaka eller hur man tar död på en anka, när jag fick den briljanta idén hur man fixar en coolside av kudden eller när jag kom på hur man bestämmer över alla andra..)
Är inne i en sån period igen. Senast vi var i Lappland halvsov jag och Johannes skulle envisas med att hålla mig vaken. Så jag gled in och ut ur samma dröm om och om igen och precis när jag skulle klappa de skygga grisarna på farmen väckte Johannes mig varpå jag skrek: Sluta skrika, du skrämmer bort grisarna!
Nu igår låg jag och sov och vaknade till eftersom jag snarkade till sa jag "Jag är för tjock för att sova" menandes att min dubbelhaka kväver mig men gud vad Johannes skrattade. Jag tycker bara det är logiskt, det mesta jag kommer på i halvsovande läge.
Mamma och jag sover i soffan.

Hur går det för mina babies?

Tomaterna har gått från såhär
till såhär
och nu ser de ut såhär!
Paprikorna frodas.
Citronträden står still.
Äpplena döda för längesedan (tack syster).
Kanelbasilikan och persiljan ser ut såhär:
Och jag har fått upp vattenmeloner!


Idag ska jag odla brytböna!

Mouly day

Mulet väder=oerhört mycket folk på mitt arbete. Ska jobba långa passet och stänga, så vi hörs inte på hela dagen och har ingenting intressant att säga. Sayonara!

Vaxa mig!

Idag börjar inte Johannes fören klockan 16. Vi ska ut och sola, men innan dess (...) Spännande!

Jag funderar på att vaxa mig inför sommaren, är det någon som har erfarenhet av detta?
Enda gången jag testat vaxa mig hade jag en stripp på vaden, ryckte den och simsalabim hade jag en kritvit fyrkant med röda fina prickar som inte försvann fören håret växte ut. Sucess... Så hur är era vaxerfarenheter? Varmt vax eller kallt vax?

Jag och Johannes, svart och vit, just nu.

Balkongtimmar

Vilken underbar dag det har varit! Inte nog med att Mimmie spenderat hela dagen här i princip. Vi hann t.o.m att köpa ett balkongset, äta lunch på balkongen i solskenet och därefter avjnuta en banan/choklad milkshake á la Johannes! Tänk vad lite solsken fyller hjärtat.

Annan balkongtimme med Mimmie.

Mimmies balklänning

Idag kom Mimmie hit tidigt imorse. Hon soler just nu och jag och Johannes ska snart äta frukost. Han börjar inte fören 4 idag också men jag ska hjälpa Mimmie med sin balklänning =) Och nej, ni får inte se ^^ ännu iallafall.

En balklänning jag testade inför min egen bal, men inte den slutgiltiga jag valde.

Gå-omande och svarkommentarer.

Svar till Mamma om siestafetvialen: Det är precis dit jag vill! Har t.o.m en tidningssida som jag slitit ut på kylskåpet Men det blir så stressigt och allt så det blir nog inte av, men för er som har awesome musiksmak, som jag, kolla in siestafestivalen.se. Kommer bla. Kapten röd, syster sol, lars winnerbäck, maskinen, familjen, den svenska björnstammen, timbuktu och damn.

Svar till Anonym om hur många läsare jag har: Inte särskilt många eftersom enda sättet att hitta till min blogg är via mina videos på youtube eller via kommentarer på andras bloggar.

Förövrigt har jag varit som en riktig människa idag, jobbat som alla andra. Känns så himla skönt i kroppen. Sedan kom jag hem och Johannes har både planterat om lite växter jag lämnat döendes på golvet eftersom jag tappat orken och satt upp en hylla i köket.
Han har jobbat över 14 dagar i sträck, 9-20.00 varje dag, och idag som var första gången han hade lite slappare schema, så vi kanske skulle hinna umgås men så blev det jag som fick jobba :P Vårt eviga gå-om-varandra.




Mitt kaos


I slipsknytartagen, det var ingen lek!

En liten video jag klippt ihop så ni kunde se hur värdelös jag verkligen var på att knyta slips!

Sydkoreansk dance-music

Har refelkterat över den här sydkoreanska musikvideon. Hittade den på FB efter att en vän postat den och sagt att sånt här spelas i Seoul och det borde vara mer sånt i Sverige.

Tyckte det var en cool video men det tog kanske 4 gånger att jag såg igenom den innan jag fattade att de var flera stycken. Jag tänkte kanske att dom var två, men annars tycker jag att alla är så lika varandra!

Tycker som sagt videon är riktigt cool, och min favoritdel musikmässigt är 1:08 där den frostade killen kommer in men VAD är hans problem? Han har ett enda ansiktsuttryck i HELA videon, inte ens när han tar i lite händer något, HAHA.

Sen älskar jag stycket som kommer direkt efter med killen som sitter med munkarna, han har sådan riktig attityd och den blonda fastkedjade snubben direkt efter det.

Älskar bridgen dessutom, boom-shacka-lacka.
Vad tycker du?

Nuttin no go so

Solen skiner och jag ska med lillasyster på solbacken strax för att inhandla lite saker till lägenheten. Senare ikväll blir det något påhitt med Johannes kusin Therese :) Verkar bli en bra dag!
Den här låten känns rätt idag! Kanske pepp till ikväll för er som ska ut?
 Sjuk text för de som vill se den på youtube (där finns en översättning på mer färståelig engelska) verkligen svårt att förstå jamaicansk dialekt. Skönt beat iallafall.


Up up and away, friday.

Åker till jobbet nu, blev inga blompinnar igår utan gymmet istället, var så skönt! Ha en trevlig fredag nu hörrni!

Splendid

Idag har jag varit på ett möte *spännande spännande* och tänkte snart fara och handla. Jag behöver blompinnar till mina växter, de är höga som hus! Sneak peak sen :D

Varning för Verandan

Kvällen igår var jättemysig, minus det faktum att Verandan sög vad det gällde service.

Vi hade förbeställt man men ändå fick vi vänta över en timme innan de ens frågade vilken typ av potatis vi ville ha till och totalt 1,5 timmar från det att vi satt oss, fick vi maten. Det stank bränd mat och fisk hela tiden. De supersegade när de skulle duka av; dukade av några tallrikar, lämnade allt, återkom 15 min senare, tog bort några fler, 10 min senare tog bort resten. Och när de skulle ta saker från bordet stödde de sig mot bordsskivan och sträckte sig över hela bordet istället för att gå runt.
Lite mer förväntar man sig av ett ställe som verandan. Maten var god, dock senig och de frågade aldrig hur välstekt man ville ha köttet.


Entrecôte med grillade grönsaker, färska pommes och kryddsmör.


Några beställde oxfilé på 450gradig sten, så man stekte köttet själv. Var väl kul men kändes mindre roligt att äta sen och passa sig för den fräsande stenen under hela middagen, samt att rester brände fast och osade.


En trio dessert. Hjortronglass-sådär. Mjölkchokladsnånting med hallon-för STARK! enligt mig. Creme brulée-MUMS! Aldrig ätit det förr. Älskar vaniljsmaken och den knäckiga effekten på det brända sockret, men smaken av täcket var ju inte särskilt gott, bränt-socker-smak, höhö.

När jag ätit buffé på verandan har det varit jättefint, och en gång är väl ingen gång men jag går nog inte tillbaka dit.

Vi pratade iallafall ända tills halv 10 och hade jättetrevligt och på vägen hem kikade jag in när Johannes jobbade. Han är sådan narkoman när det gäller hans jobb, men jag är så stolt över honom. Han är så jäkla begåvad på det han gör, har aldrig sett så bra shower som hans.♥


Asiatisk porr och middag med jobbet!

Blev lite smått kär i skjorta och slips idag så jag kör på den ikväll också, även fast jag känner mig som en manga-schoolgirl, och då tänker jag bara hentai och bukkake, hugha..[Fattar du inte kollar du för lite porr, thank god och var glad!]
Jag ska iallfall ut och äta med gänget från extrajobb1! Så längesedan jag var där, så det ska bli kul att få umgås med dom igen! Hoppas på en bra kväll med god mat, mycket skratt och förhoppningsvis regn på hemvägen♥


Slisknut vadå??

Ska iväg för att titta på Johannes ljussättning, och tänkte ha slips, men jävlar vilket bök! Tog ett antal försök men tillslut lyckades jag.


Jag vet vars känslorna sitter.


Jag har listat ut vars allting sitter.
När man har ångest, så sitter det i magen. Där man är som fetast när man nyss har ätit. Eller där det gör mest ont om man låtit bli. En liten bit ovanför naveln. När man mår illa för att det är tidigt på morgonen och man måste åka buss, då sitter det där. Jag tänker det som en boll av hårt fett, maskar, hår och kol. Svart och levande, fast men kladdigt.
Jag var på sjukhus en gång, för att jag hade svalt en sån, tror jag. Eller alltihopa blev till en sån. Och jag såg "Ratatouille", läste bibeln och låg i dropp i sju dagar innan de inte hittade bollen och skickade hem mig. Han hade ingen aning om att jag var där, och ringde aldrig heller. Pojke.

När man blir sårad däremot, så det känns som ens värld går i tusen bitar på ett par sekunder och lungorna blir till dammsugare och imploderar när de suger i sig sin egen omgivning. Då sitter känslan här, precis där revbenen slutar att mötas. Där bröstbenet lämnar kroppen oskyddad så att vem som helst skulle kunna slå en knytnäve i magen. Så man tappar andan. Det är som samma sak. Fast att bli krossad är lite värre. Men jag menar att luften går ur en, det är det som gör ont. När man på en sekund glömt bort hur man andas och kippar för att man inte längre vet hur man gör. Man böjjer sig över smärtan innan du ens hinner tänka, fosterställning och en gång hörde jag faktiskt glaskraset när världen sprack, men den gången dränkte jag ansiktet i en handduk och vägrade vara med i kroppens reflexer.

Men konstigast av allt är att jag har listat ut vars kärlek sitter. Det sitter precis mitt i bröstet, nästintill hjärtat antar jag, klyschigt nog. Det vet jag för att det gör så jävla ont där när jag ligger brevid dig, och trycker jag mig närmare så trycker sig kärleken upp i halsen så man får svårt att andas. Jag kan precis peka på vars det sitter just då.
Precis på samma ställe i bröstet som det bubblar när du kommer hem. Som om en kaskad av såpbubblor slungas och spricker mot insidan och lämnar tvål efter sig. Men då kittlas det bara, kanske svider lite grand men det är när jag har din rygg mot min mage som det gör ont.
Lite som att bli sårad, men istället för att ohyggligt implodera, exploderar man på insidan med full styrka, så alla ytor; hinnor, ben och organ blir brännande röda och skrapade blodiga, som om kroppen var en hand som hållt ett fyrverkeri. Är det meningen att man ska få ont av att vara kär? Eller är det bara jag, som stoppat den på fel ställe, och hur flyttar man på den, isåfall. Eller ska den vara där.

Jag har köpt en feminine silhouette stripes slim jeans smooth loose silky dresses party glamour bag!

Igår var jag en sista sväng på stan. Har ju haft shopping-stråk i 3 dar och det enda jag lyckats komma hem med var en tröjja. Och jag behöver kläder. Så igår som sagt gick jag bara på stan för att köpa lite saker på Gina tricot. Som en ny bikini! (samt ett par jeans av samma sort som jag haft tidigare, förlåt Jenny! Ska dock köpa höga jeans på JC om jag hittar några fina.)

Älskar den här rosa, koralliga färgen som är inne nu! Sen hatar jag att alla bikinitrosor är så jävla låga. Dom passar bra runt om, men täcker ju knappt halva stjärten och drar man upp den där bak visar man saker där fram. Är det bara jag som har det problemet? Då får man gå upp i strl och sedan sy in för att dom blir för stor runt om.


Förresten en rolig sak som min käre bror sa för något år sedan när jag beställt kläder från Gina tricot:
Crille: Ronja, det har kommit ett paket till dig!
Ronja: Va, hare? Vad är det för något?
Crille: Det är en feminine silhouette stripes slim jeans smooth loose silky dresses party glamour bag!

Det visade sig att han läste på plasten runt paketet, ni vet, en helt vanlig Gina tricot-påse där det står en massa saker, haha! Jag tänkte "vad fan har jag köpt nu??"

Ny favorit och jag betalar inträdet för djuren!

Igår hade vi en Lillkusinis-dag med Boda borg och middag på Kungsgrillen. JÄDRANS så gott det var, nya favorit stället! Tog en kycklingsandwich med vanligt bröd istället för pizzadeg och det var så mumma! Alla Skelleftebor som inte varit där, pizza eller grillat i helgen? Far dit!

Sedan så sa jag något roligt när vi var på Boda borg.
Mimmie går fram till kassan och säger: Jag betalar för mig
Ronja: Och jag betalar för mig själv och hon, den. *Pekar på Ida som springer runt.*
Ida stannar plötsligt upp: Jag är ingen hund!
HAHAHA det lät ju faktiskt som jag sa "mig själv och honden"

Reagge möter Insane!

Ett jäkla skitväder idag, vilket innebär att jag får jobba :D Lika kul som alltid och nu väntar jag på Johannes. Då blir det middag och sen kanske jag ska ut för en gångs skull. Vädret peppar ner en rejält men vi får se.

F visade mig en riktigt tung låt på valborgs. Reagge möter Skrillex! Tyckte den var riktigt bra men tycker det är lite väl långa perioder med bara skrillex-tjut. Men ändå, grymt häftig combo. Vad tycker ni hiss eller diss?


Akta så den int ramlar IN i ögah



Äntligen gick stiftet av på min kajalpenna så jag kan börja på min nya.

Leker med mig själv i sovrummet.


Meh? Två jag? Och båda i den nya gula tröjjan som fick följa med hem.
Och nää Mimmie, jag ska inte använda den med ett svart linne med GRÖNT tryck under... Jag tänkte vara naken.


Ride to the city!


Nu far jag mot stan för att shoppa, och kanske tar en fika helt själv för att läsa bok. Mognadspoäng!

Shake some cream

Jag har ett udda tips idag. Alla tipsar om den fina väskan de köpt på HM för 299:- eller bikinin som de beställt från ASOS 599:- Men jag tänkte tipsa om ett av mina bästa köp!

Skak-burken-som-man-vispar-grädde-i!


Spatserade runt mitt ute i skogen (närmare bestämt Norsjö) när jag och mamma hittade sånna här i en sån där 10:- korg på Ica. Hon valde en knallrosa och jag en knallgrön och dom är så jäkla effektiva, speciellt när man bor själv. Går att vispa (skaka?) ihop upp till 5 dl grädde i den och mer än så äter man ju inte, finfin pryl!


Början av det bästa och värsta jag gjort



2a maj. För exakt ett år sedan började jag en resa idag.
Jag hade haft ett uruselt dygn vandrades runt i Stockholm och sovit på diverse hamburgerrestauranger tillsammans med uteliggarna i väntan på nästa flyg. Vi slutade tillslut i en sluss till apoteket där vi gömde oss i ett hörn så vi inte skulle synas för övervakningskamerorna. 
Morgonen var ljus och värmen jävligt välkommen. Vi åkte plan igen. Och hamnade i Spanien. Vi fick en första ledig dag och jag och Anette utforkade omgivningarna. Gick till stranden i mörkret.

Dagen efter skulle lektionerna börja och inom en vecka skulle jag ha gått på kol. Men det visste jag ju inte då.
Jag var nog berusad av staden och värmen. Ännu en månad senare skulle jag ha varit på mitt livs äventyr men inte komma ihåg det utan istället få en klump i magen när jag tänkte "när jag var i Spanien". Och två månader senare skulle jag ligga i ett mörkt rum söderöver i Sverige, och säga jag älskar dig för första gången och det skulle kännas så jävla rätt.

En verklig novell - En cykeltur



"Kanske borde köpa lite mjölk om vi ska äta pannkakor till middag" tänker jag när jag cyklar förbi coop, men är för lat för att stanna av så jag hellre handlar ikväll när jag måste fara enkomt. Logiskt. Det är 1a maj och sol men ändå blåser det lite kallt. Maskrosorna växer i dikena och rullgrus har nått sin slutgiltiga destination längs med cykelbanan.
Jag har inga vantar och sjalen längst ner i påsen. Solglasögonen fastnitade bakom öronen med hjälp av mina stora vita hörlurar. Maggio bor just nu i dom. För varje väg som svänger åt vänster mår jag illa. Försöker hålla mig på östra sidan om e4an tills jag är över bron. Om jag någon gång måste cykla förbi min föredetta egna lägenhet så håller jag andan. Precis som jag gör när jag cyklar förbi pedofilens hus i min hemstad. Jag vill inte dela en molekyl med han som bor där nu, som jag bodde med då. Är fortfarande obekväm varje gång jag är på stan utifall jag skulle råka träffa på honom, eller henne. Förväntar mig det av varje bakhuvud jag möter.

Cyklar över stora bron och förblindas av min egen reflektion i räcket. "Jasså, är det en plastskiva där?" hinner jag tänka medans jag studerar de två svarta hjulen som snurrar runt innan jag inser att jag håller på köra in i kanten. Vinglar till och rätar upp mig. Men kan inte hålla mig från att småsnegla ner i det mörka virvlande vattnet hela vägen tills jag är över på fast mark. Det är snart rusningstid och en hel del bilar i kö vid trafikljusen. Sirener hörs och en liten assitance-car kommer från andra hållet. Han kör fort, har blåljusen på och alla banar väg för den. Har alltid undrat vad de där bilarna är till för. Det är inte polis, inte ambulans och ingen brandbil. Snart kommer två bilar till, två stora brandbilar med samma text. Assistance. Så det var en brandbil av något slag. Undrar vars det brinner. Om det kommer att gå att läsa om i tidningen imorgon. Om någons liv blev förstört.

Jag sneddar över gatan och cyklar centrumgatan hem. Jag möter äldre par som går med en och en halv meter emellan varandra. Unga tjejjer som går i par på tre. En tjej klär sig som en kille. De andra som tjejjer. Håkan Hellström flyttar in i vita lurarna.
Möter en kille med tajta jeans och lockig snelugg, han ser lidande ut. Han tänker på varför han inte tog henne i famnen igår, när de möttes vid majbrasan vid kyrkan. Varför gjorde han inte det istället för att blivit nervös och låtsats som att hon inte var där. Han sneddar obetänksamt över gatan så vi nästan krockar. Jag blir småarg, men jag har ätit vita piller i två dar och inser att jag kanske är lättretlig. Jag varvar en tant med rullator, som har en ica-kasse i korgen. Bruna låga skinnskor. Kjol men jävlar vilken parkas. Man ser hennes nylonben. En gammal man kommer ut från Dallas med en calzone. Han ser glad ut och har stora äldersfläckar på hjässan. Tycker äldre människor om pizza? De gillar väl bara potatismos och kalops? Jag möter en mörkhyad kille med en snygg tjej som går en halvmeter bakom honom och sneglar upp mot hans nacke. Jag undrar om de går i sällskap eller om de ens känner varandra.
En ung tjej som pratar i telefon kommer ut från affären bredvid. Hon pratar med sin bästa vän om hur killen hon inte kunde hejda sig från att kyssa i förra veckan, nu igonerar henne. Hon är totalt ovetandes om att de kommer mötas på Ica torget vid mjölken om 15 minuter. Och att han kommer bli så paff att han reagerar på samma sätt som igår.

Jag cyklar förbi min egna gamla skola och behöver inte snegla för att veta att solen lyser in genom glastrappen och förvandlar hantverkskorridorerna till basturum. Vi brukade köpa delicatobollar, sitta i den gassande solen och dingla med benen just där, och tävla om vem som vågade luta sig längst ut utanför gallerna. Vi satt alltid där, 5 minuters rast, vi var där. Man frös konstant, vi bar för lite kläder och vi åt för lite i kombination med att skolan faktiskt sänkte temperaturerna. 16 grader mätte vi en gång. En kvinna på cykel svischar förbi. Hon bryter nostalgin på ett kick, men jag hann notera att hon hade en påse från affären jag jobbar på. Jag undrar vad hon köpt. Handduk, matta eller gardin. En bil väjjar för mig även fast den hade kunnat köra.

När jag närmar mig hemåt kommer det två småpojkar vinglandes på varsin cykel. En orange och en lila.
Den äldsta svänger in på en gård där han omfamnas av en stolt mamma. Jag cyklar på och möter en mamma med barnvagn. Hon ser så jävla glad ut och det är ante mig att det ska vara ungar jävlart överallt. Men så inser jag att det inte är ödets dåliga humor utan därför att jag är utanför dagiset. Logiskt med många barn på dagis.
Min nacke värker och jag är glad att jag snart är hemma. Tar upp nycklarna och tappar en hårsnodd på marken utan att märka det. Sätter nyckeln i låset, kliver över reklamen. Jag ska ta upp den sen. Av med jackan, lurarna, solglasögonen, de för stora jeansen, drar jobbartröjjan över huvudet och känner lukten av frityrolja. Jag borde duscha. Slänger mig i sängen och startar datorn som ligger på golvet. Tänker för mig själv medans datorn brummar på "Jag har ingen aning om dessa människor. Och de har ingen aning om mig..Jag ska nog skriva en stund"


RSS 2.0