IM BACK, eller gone, beror på hur man ser på saken.

Som ni märkt har jag varit lite frånvarande ;) Har flyttat för gott till "Palatset" som vi kallar det och just nu finns inget internet där. Jag är just nu i gamm-lägenheten för att städa. Såhär ser det ut för tillfället;

Och här sitter jag;



Det har hänt så mycket och vi är på godväg att köpa en MASSIV soffa, med divan och "cosy hörn". YEAH!
Men nu ska jag åka vidare, återvinna, bråka med arbetsförmedlingen, handla och sedan förbi Mimmies lägenhet för att plocka upp det sista jag har där, haha, ni skulle sett vindsförrådet, det var smockat och nu gapar det helt tomt. Bara mina saker som stod ^^ Tills vi ses igen, mors! ;)

Working girl och mamma-mat

åååh jag blir så glad av att va en working girl! Alltså working och girl, inte en working girl ^^
Har slitit fem timmar på extrajobb två och ska nu laga middag till mig själv. Stuvade makaroner och korv, MUMS! Förövrigt så var det min favorit rätt när jag var liten, speciellt som min mamma är superbra på att sockra stuvning så den blir riktigt söt, och skära småkorvar så dom blir riktigt små :D

Supermamma
Ikväll kommer dessutom Johannes, HURRA! Kanske blir en sväng till nya lägenheten då också =)

Hemsk natt och teckenspråkslektion två!

Har drömt hemskt inatt också :( Måste ju vara det att jag är ensam. Det läskigaste är dock att alltid när jag vaknar och tittar på klockan är den alltid 08.01. Creeepy. Tur att det var sista natten jag sov ensam inatt.

Sitter och äter mormors hembakade bröd och här får ni videon som jag lovat =D Nu ska jag till jobbet.


Teckenspråkslektion coming up

Lägenheten hela dagen och videon som jag lagt upp till er är inte färdig.


Lärt känna de som inte finns längre och morfors besök

Har ju spenderat hela dagen i nya lägenheten :D Har flyttat saker från Mimmie och imorgon ska jag städa. Har redan städat en del idag och "har lärt känna" de som bodde där tidigare, vilket är ganska sorgligt då lägenheten är ett dödsbo.
På varje hyllplan i varje rum sitter det sådan där gulligt papper på hyllkanterna, ni vet som gamla människor brukar ha. Och då menar jag på VARJE hyllplan (och det är minst 10 skåp i varje rum typ.)
Inte tagen av mig, utan snodd.

Och överallt sitter blomstickers eller magneter med ankor och krokar med små texter. Kändes riktigt sorgligt då jag plockade bort de två skyltarna över handdukshållarna där det stod mamma respektive pappa =(

Sedan så fick vi besök av mormor och morfar också :D Dom ska det socialiseras mera med imorgon när jag och Mimmie ska över till morbror Robert, hans Birgitta och lillkusinis Ida (som spatserat en antal gånger här i bloggen, ni vet hon :)) Fick små överaskningar av mormor och morfar också men kan inte berätta vad eftersom det innefattar Johannes ;)

HURRA! Fan vad livet ler

SUPERGLAD IDAG! GISSA VARFÖR?! För att den ny6a hyresvärden ringde nyss och väljer att ge oss nycklarna IDAG även fast kontraktet inte kommti fram :D WEEEEI! Så ska dit alldeles strax och städa :D

Gjorde dessutom en ny teckenspråksvideo till er men efter att ha tittat ígenom den märkte jag att kameran står alldeles för högt upp, man ser inte ens att jag tecknar ^^ woops, nybörjarmisstag, men jag gör en ny till er sen :D

Jag ska dricka min sista kopp thé och har på mig en av mina favorittröjjor, även fast den är i akryl :s


annan gång jag använt den

Älska autocorrect!

Här kommer fem roliga konversationer från failblog!  Själv har jag inte en sådan avancerat mobil så den autoredigerar men Mimmie har och hon har själv skrivit lite roliga saker;
Skulle vara : "Goodmorning sweetypie" men blev istället "Good Morningstar sweety Pierre"
HAHAHA






Love luxury-wednesdays

Idag har jag inte gjort någonting, går ju bra det här, göra ingenting ena dagen och dö av det och andra dagen kuta på stan konstant)
För det var så jag tänkte morgondagen.
Har just duschat och är in love med min nya inpackning (ni såg ju hur slitet mitt hår var) och den luktar så himla gott och funkar jättebra! Syster köpte en med annan "smak" och hon är också riktigt nöjd.

Vardagslyx 49:- eller 59:- tror jag

Våldtagen och stabbad

Natten var ganska jättehemsk. Dels för att kylan slagit till vilket resulterar i att den oisolerade lägenheten turns to a kallhål, dels för att jag inte sovit själv på hundra år. Igår drömde jag mardrömmar och inatt eskalerade de från att bli jagad av vargar till att bli drogad, våldtagen, stabbad med en hobbykniv rakt i bröstet och sedan våldtagen igen..

Tänkte fara till Lappland idag, tillbringa mina sista två lediga dagar innan flytten/jobb/utbildning men jag tror inte jag hinner. Jag måste vara här ifall kontraktet kommer (för dom har nog skrivit det fel) och måste hinna ringa då innan veckan är slut sedan så måste jag fixa med en del möbler och dylikt.


Two grey loves

Okej, det blev inte riktigt så många påsar som jag hoppades på (och behöver) men jag får väl gå jeans-, bh- och skolös ännu ett tag.

Jag fick iallafall med mig två gråa beuties hem!
En pennkjol som var på rea och ett par shorts för 199:-. Båda från HM.

My new best friends.

Ronja mega-shopping day

Idag är det Ronja massive-shopping day! Det behövs!
Bytet visas ikväll. Och jag hoppas på något sånthär-->

Mimmie våren 2008, glada 15år haha!

Clip of the day: Running dromedary



Kamel som agerar gladhundvalp alternativt stelopererad!

Hur gicke på mitt nya extrajobb? Och dömd på livstid till att streta på.

Jag vet att ni är spända på att höra om hur det gick på mitt nya jobb ^^
Först vill jag bara nämna att jag är gräsänka för veckan =( Som jag skrev igår så är Johannes nu påväg till Umeå för att turnéra med pjäsen. Vilket innebär att blogguppdateringen kommer vara på max, hahah!

Igår iallafall :D Jobbade endast tre timmar men ändå fick jag gjort en massa. Känns så otroligt skönt att få jobba! Jag hann lära mig entré-kassan, sätta inträdes-armband på barnen, café-kassan, servera, städa en del, diska och fylla på saker :D Sen så hann jag smascha 3 glas också men det nämner vi inte.. Det här jobbet känns verkligen super och det är så himla skönt att jag t.o.m kan kombinera det med mitt första extrajobb!
Däremot så har jag glömt att berätta för er att den där personlig assistents utbildningen som arbetsförmedlingen vill att jag ska gå, har jag skrivit på nu. Det är studerande på heltid i 12 veckor, så med den utbildningen samt TVÅ extrajobb har jag ingen aning om hur jag ska hinna med något som helst annat. Njuter därför av mina sista veckor som deltids arbetslös nu innan jag inte ens kommer ha tid att pilla mig i naveln. *Herregud, första gången jag använder det uttrycket in my life! Im becoming my mum!*

Min marinblåa kappa, som ingen annan har.

Ja jag måste väl också få påpeka hur magiskt det var att kika ut och se marken täckt av snö igår kvälls, även fast det nu på morgonen liknar mer halvsmält frost. Påtal om väder och vind så har jag gått i min VÅRjacka ända tills för någon vecka sedan, trodde det var Norrland jag bodde i? Vars är den 4 meter djupa snön, skotrarna som kör i centrum och isbjörnarna?
Iallafall, tills för en vecka sedan när jag började använda min "nya" dubbelknäppta ull-kappa. Bara synd att den är marinblå, hade hellre velat ha den i svart men det var slut

Alltså det svarta tyget var slut, för jag har faktiskt sytt den själv. Mitt första plagg som jag sytt själv som jag faktiskt använder. Tyvärr så blev inte bilderna så bra men ni kanske får se mer av den i framtiden ;)

Kanske kommer ni ihåg att jag har vävt en äkta ullpläd också? Fyfan vad jag slet med den, vävde över ett halvår.

My first day at work

Har ju jobbat på mitt nya extrajobb idag! Jag hinner inte skriva dock för jag ska se film med älsklingen innan han drar till Umeå på turné heeela veckan =( Därför får ni veta imorgon ;)

Morfars vita skjorta och framtidsbloggen

Har jobbat idag, körde på morfars skjorta och "donut" Här är en bild när jag hade skjortan en annan gång för flera år sedan, inte har jag förändrats mycket ;P



Uppdateringen har ju varit knackers senaste veckan, men håll ut, snart får vi förhoppningsvis kontraktet å då blir det liv i luckan :D Dessutom jobbar jag första gången på mitt andra jobb imorgon ;D

Vin och pojkvänner

Bara tvättids-dag utan något levererat kontrakt idag heller :P Fredag kväll så jag ska nog ta ett glas vin i den obäddade sängen och se sista avsnittet av Värsta pojkvänsakademin som jag spenderat de senaste timmarna med. Tur min karl redan är bästast ^^ Längtar så tills vi har vårat palats och vi kan dricka vin ur kristallglas istället för vanliga små oboy-glas.

Något vin min syster hade tipsat om som skulle vara sött och fruktigt. Svartvinbärsvin, men he va int så gott va ja minns.

Känsliga tittare varnas, köttdisken i Costa Brava.

Nu är jag less på den här bilden som legat på mitt skrivbord i ages för att jag ville visa er. Bilden är tagen från en matvarubutik av en intruktör när jag var i Spanien på reseledar-utbildningen.
 Känsliga varnare tittas och jag är glad att man inte behöver passera sådant där på Ica i Sverige!
HUGHA!

Hoppa hej bäck? Utpust och Twilight lust

Ni kan lugnt läsa vidare för jag avslöjar aldrig något viktigt ur filmer, men Twilight var skitbra! Fast sämre än dom andra filmerna skulle jag säga, för det handlade bara om en sak genom hela filmen typ, men det är ju också bara del ett av hela Breaking dawn filmen.
 Däremot tror jag att det är den roligaste filmen av alla, man skrattade ofta, men kanske mest för att man lätt eggar upp varandra när man är på bio x) (För er twilight nördar har jag skrivit ett inlägg tidigare om serien)

Annars så har jag ringt dem som hyr ut lägenheten som vi skulle få, han HAR skickat kontraktet men att det brukar ta längre tid för dem och komma, så kan pusta ut. Vill dock ändå inte ropa hej före vi hoppat över bäcken. Har ni tänkt på det uttrycket? Mimmie säger att uttrycket går "Inte ropa hej fören man har gått över bron" men det makes no sense jue.

Man ska ju inte ropa hej innan du hoppat över bäcken för det blir lite pinsamt om man ropar hej och sedan ramlar i. Visst är det så det menas?

Älven, 2009

BREAKING DAWN!

Ikväll blir det, som för många andra TWILIGHT på bio med Johannes, Gabba och Elin :D.
TEAM JACOB, HERE WE COME!

Försökte hitta en bild med bara ansikte, men den här var den enda som inte var klickskydd typ.

Sockan kallas donut!

Har precis sminkat mig för att gå till arbetsförmedlingen. Kör sockan idag [se hur här] som tydligen kallas donut (munk) och går att köpa på tex. Glitter. Men varför köpa när socka funkar lika bra? ^^ Tur jag klippt av de där slitna topparna nu.


Mina jobb

Det verkar som det är lite rörigt med alla jobb som jag har så för att göra det enkelt tänkte jag skriva lite om det =)

Jag har ju ett extrajobb och där trivcs jag oerhört bra! Jobbet innebär inredning och tyger och jag blir nyinspererad av allt som har med sömnad och design att göra varje gång jag är där, jag hade glömt bort att jag ens tyckte om det.

Främst trivs jag så bra där för att de andra i personalen är supersnälla. Redan från första dagen fick jag en egen handduk och en egen korg för mina saker, precis som på dagis^^ Det tog 5 år innan jag fick matchande byxor till min jobbtröjja på mitt förra jobb.

 Jag har ju nyligen fått ett till extrajobb, och dit tänkte jag, Mimmie och lillkusinen Ida ta oss senare idag. Det jobbet handlar om något helt annat, nämligen barn! Vi ska dit och kika idag och "leka av oss lite" så jag vet lite hur läget är på söndag när jag ska prova jobba för första gången :D

Dessutom fick jag ett mail från arbetsförmedlingen idag om att jag ska börja en utbildning :O Som personlig assistent. Så har ingen aning hur jag ska hinna med två extrajobb och en utbildning. Måste nog prata med dom på AF. Men men, nu måste jag kolla brevlådan efter kontraktet till den nya lägenheten (är väl uppe i 6 gånger sen imorse iallafall) heidaa.


VA? En svensson-måndag till?

Blev så att jag ska jobba denna måndag också :D fast kväll. Nippertippar dock om den nya lägenheten, är så rädd att någonting ska hända, typ att kontraktet inte ska komma in i tid eller nått så vi inte får lägenheten. Har säkert kollat brevlådan 10 gånger nu på morgonen ^^

snabbing bild innan jag drar. Har vant mig vid mitt hår, det blir grymt lockigt ibland nu när det är kortare =)

Sunday night

Föreställningen gick väldigt bra igår :D Jag är så stolt över Johannes, och bilder kommer antagligen upp sedan. Nu ska vi mysa och se film. Vi har varit på stan idag och kollat inredning, blir svårt att fylla alla 115 kvm ^^


SHOWTIME!

Hej, snabb uppdatering bara för jag har suttit här sedan klockan 15 igår tills 12 inatt och sedan varit här hela dagen från klockan 7. På teatern alltså, vi lever på subwaymackor. Johannes egna show tonight!! :D

Ne-yo och att hora för sin man

Ska snart iväg och "hora" för min karl, äckul päckul :o :s
Nejmen det kallas att "ljushora" när han fixar ljuset och jag ska i princip gå runt på scenen för att han ska se hur ljuset blir. Dock är jag starkt emot arbetsbenämning. Därför säger jag att jag ska "ljusmannekänga" istället.

Har lyssnat på den här låten större delen av morgonen;


Har typ glömt bort Ne-yo och även fast han är rätt mainstream (tråkig, alldaglig, som alla andra) så är han grymt talangfull. Hans röst är som honung. Och efter att lyssnat mycket känner jag nu för att vara independent foxy woman och ha högklackat och leggings, men "ljusmannekängandet" kräver kortärmat så vi får se ;)

Sex-tampongen!

Ni vet att jag är vulgär, som nu kommer prata menstruation på bloggen :O Men jag såg en reklam på facebook idag, om sexvänliga tamponger. "Coolt, undra hur de funkar" Klickar och den här produkten möter mig.

Vad tycker vi girls?
Min första tanke var; smart! Sen började jag asgarva, ser fan ut som en tvättsvamp som man ska in med, hahah! Sex med en svamp inuti som kramas ur och suger upp? men näe xD Men tanken är väl relativt smart, utan snöre och impregnerad men nå bra grejs, som är bra för "underlivet" men jag tycker mest det är utseendet som är så jävla kul, ser precis ut som tvättsvamp på Dollar, 2 för 10:-

produkten och bilden är lånat härifrån.
http://www.tampongshopen.se/tamponger/beppy-tamponger/

The luckiest day of my life, all time typ

Igår var det verkligen min tur dag, faktiskt lite orolig över om jag använt upp all min karma-tur under 24timmar.

Det hela började med att, som ni vet, att jag och Johannes fick första tjing på en urfin lägenhet på hälften av hyran än vad den är värd.

Sedan ringde dom från jobbet som jag sökt på jobbchansen för två veckor sedan, och de ville ha mig! Därför har jag härmed ett extrajobb (det som jag redan har, som innefattar inredning kan man säga) och nu dete här nya som troligtvis kommer bli deltid, på ett barn-ställe! Perfekt att kombinera!

Eftersom jag haft så tur att få båda mina stora problem lösta på samma dag tänkte jag gå och köpa en lott, men så kommer Johannes hem och han har redan köpt lotter till oss båda och favoritchokladen♥ Så mest tur av allt är att jag har honom^^

Jag vann iallafall 25:- x2 på den..!

Så Johannes och jag har bestämt oss för att fira den 9/11 varje år, as the awesome day!
Något annat att fira är också att vi har EXAKT 5 månader idag, jag å han.♥ Im the luckiest person in the world. fast på riktigt, i verkligheten.

Glada och fina bilder:

förresten, ni vet att ni måste fråga innan ni vill låna mina bilder? :)

No words needed, only decibels

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!
ALLTSÅ JAG ÄR TYP FÖR GLAD FÖR ATT  SKRIVA MEN CAMEN FUNKA SÅ DÅLIGT, SÅ JAG SKRIVER MED CAPS LOCK ISTÄLLET!

HAR NYSS RINGT OCH TACKAT JA TILL LÄGENHETEN VI VAR OCH KOLLADE PÅ IMORSE!
Alltså det är sanslöst hur stor den är!! Och från 1 december är det vår!!!! Otroligt hjärn-språngande billig eftersom det inte har bytts tapeter de senaste 40 åren, men det är det som gör lägenheten, i de flesta rummen är det superknalliga medaljong tapeter. LÄGENHETEN HAR T.O.M 2 TOALETTER FOR FUCK SAKE! :D
Typ ännu gladare än jag var här!! WAAAAAAAH!!

Andra gånger jag varit glad:




Mot visningar av kvadratmetrar

Nu ska jag på lägenhetsvisning (lägenheten är på över 110 kvm!!) , sen på stan och göra ärenden.

Som ni märker har jag fått tillbaka min egna dator som har en avsevärt sämre cam :P Men glad ändå =)

Idag har jag klippt mig

Räknade ut att det var över 6 månader sist, jeezuz.

Obligatorisk halvsur innan och jätteglad efter (ser dock rätt fake ut det där smilet, visst göre? xP).


Vilken dag är idag?

Änteligen får vår "familj" (alltså jag å Johannes^^) ha en normal vecka som alla andra. Johannes slutar klockan 17 hela veckan nästan :D Och tillockmed JAG har haft en Svensson-måndag innebärande en 8 timmars arbetsdag! Hurra! Dock lider lägenheten kaos-döden eftersom jag tänkte storstäda den idag. Får bli imorgon om det inte blir jobb.

Nu vankas fredagsmiddag dock, som inte är svensson-middag på en måndag, men lite annorlunda måste man väl vara ;)

Smokey honey-marinerad fläskfile med smörstekt svamp och potatissallad, MUMMA!


Utgången igår

Blev ganska redig utgång igår, fast relativt nyktert. Vi satt och småpratade, beställde in chickenwings och milkshake och satt på Allstars ända tills småtimmarna. Bishops arms var nåde överfullt redan klockan 8.

Idag har jag verkligen, VERKLIGEN inte gjort annat än att sova, vilket kommer resultera i att jag äntligrn kommer orka vara uppe längre än klockan elva ikväll. Synd bara att imorgon för en gångs skull börjar Johannes klockan tidigt, så då förväntas det plötsligt att jag SKA sova. Jaa aldrig blire rätt :P


Utgång och teckenspråkslektion to you folks!

Ska strax på nya Bishops arms här i Skellefte tillsammans med Johannes och hans kusin Therese.
Ni får roa er med att ha lördagkväll eller lära er något nytt, jag lanserar, för första gången;
Teckenspråkslektion number one!
(Tillägnad dig Crille lille)

(Den började oseriöst, var inte tänkt att jag skulle lära ut något vettigt, men vad tycks, är ni intresserade av att lära er?)

Hej pensionär

De här pensionärsfasonerna med att vakna tidigt börjar spåra ur. Klockan är 04.20!

Kina-mat och bus-surprise!

Cha-cha bloggen! Nejmen jag gjorde en luring igår och körde tillbaka till skeå och överaskade Johannes med att dyka upp en dag tidigare ^^ Idag har vi inte gjort någonting men har nyss storhandlat och köpt hem kina-mat. Hurra för friterat!

bildkälla, finns recept på hemmagjord kyckling där också.

Nelsons äventyr

Nu ska ni få höra vad jag spenderat hela min dag med. Det började med att jag och Mimmie skulle bygga granris/mossa hjärtat som mamma gör varje år, när vi var klar med det skulle vi spela boll med Nelson. När Nelson får springa lös så sätter vi en lång spårlina på honom som är typ 6 meter, för att vi lättare ska kunna hugga tag i honom utifall han bestämmer sig för att springa iväg.

Den här gången var precis en sådan gång som Nelson får för sig att kuta till skogs. Vilket han gjorde och på tre röda var han 500meter upp i skogen. Därefter har vi letat Nelson i flera timmar. Pappa kom hem från jobbet och gav sig ut han med.






Tillslut gav jag upp och skulle precis blogga när en sliten Nelson raglar in, gyttjig i sur myrvattne ända upp till magen. Det var en karl som var ute med sin egen hund som fick syn på honom och fick tag på han. Han kände igen Nelson från våran bakgård som löper precis vid ett populärt promenadsstråk.

Sikken lycka, men nu är han duschad och sliten och i husarrest de närmaste 10 åren.

Bakverket "Plyppen"

Har sovit ensam inatt eftersom Johannes turné fortsätter och jag blir kvar här. Har sovit dåligt och vaknade klockan 07.48 och tänkte "Nu ska jag baka plyppen!" Så här sitter jag med ena plåten klar och tittar på en dokumentär om knarkare i Swansea.

Plyppen är för övrigt någon slags utsmetad muffin, men go' jerom (goda är dom). Och väldigt enkla att göra, egentligen heter det hastbullar, men föredrar namnet plyppen för det låter som något typsikt norrländsk (fast jag har ingen aning om de är det). Receptet hittar du här för jag vill inte ta cred från usprungsbloggaren.

Nu skare provsmakas!

Kultivera ditt liv

För er som vill göra något nytt av vardagen och inte drukna i traktorspår så har jag två tips.

*Ät någonannanstans än vid köksbordet! Gör en picnic eller ät kladdkakan ute på gräsmattan. Varför inte äta spaghettin på golvet i vardagsrummet eller på toaletten? Faktiskt inget jag hittat på utan t.o.m niotillfem gjorde en lek där de gjorde allting som en tärning sa, vilket slutade med att alla satt och åt köttbullar i badkaret.

*Se mer bio, eller ännu bättre upp, teater! Man känner sig så oerhört kulturell när man ser levande pjäs istället för nedladdad nerlånad film.

Små ändringar som gör stor skillnad. Pjäsen vi såg ikväll var jättebra och man känner sig så himla duktig och kulturell så jag ska nog fortsätta mitt oerhörda kulturella liv med en kopp thé. Dessutom var jag snygg idag.

Johannes blogg och snart föreställning.

Idag har vi varit på badhuset, solat och badat innan Johannes gick för att förbereda föreställningen, medans jag och Mimmie besökte frisören där Mimmie klippte sig. Nu är det middag med familj och farmor innan vi ska iväg till galejjet för att äntligen få se Johannes kunskaper inom ljus.

Johannes har ju förresten en egen blogg som bara handlar om ljus. Där finns de flesta av Johannes ljussättningar som är pretty amazing!

'
Bild från http://ljushuvudet.blogspot.com/

RSS 2.0