BB-cream ansiktskräm

Cyklade runt planlöst i skellefteå ikväll och slutade på Ica där jag plötsligt hittade en hudkräm som jag letat efter - BB cream. Dagkräm med lite färg, perfekt nu till sommaren då man inte vill kaka upp sig med smink när man ska någonstans men ändå vill vara snygg.


Återkommer med recension när jag fått testa den lite.

Jag är en tjock siames-katt

Johannes var nyss hemma, men så for han igen för ännu ett jobb i Piteå, han kommer tillbaka till kvällen.
Så viktigast av allt iochmed att han har varit hemma - jag får äta chips igen!
Jag överlevde alla tre dagarna utan att ens smaka en bit!

Mascara eller inte

Ibland är det ganska kul att gå runt sminkad men utan mascara, man hajjar som alltid till i spegeln. Man ser lite ut som en alien, speciellt om man bara har vit kajal och ingen mascara. Dessutom får jag så himla mörka ögon när jag inte har mascara. Skumt.


Min karl, min faster och min kusin

Idag kommer Johannes hem men även min faster och min ena kusin kommer på besök! Det ska bli trevligt, jag tror det är ungefär förra påsken jag träffade dem :O
Det verkar som alla har jättemånga kusiner men jag har bara tre allt som allt. Hur många har du?
Trevlig fredag!

Gammal bild men den enda jag har på hela gänget. Min äldsta kusin, farmor, faster och mellankusinen. Lillkusinen känner ni redan till.

Syster-kväll

Johannes är ju på turné så jag och Mimmie har en syskon-kväll. Middag, bigbrother, övernattning, hela köret^^
Just nu "hjälper" hon mig att äta upp marängswiss kakorna.

Det där är inget ärr!


Min sötaste lillkusin sa något roligt när jag nyss hade fått ärret. Hon satt i mitt knä och studerade det på nära håll.
Jag: Du får inte trycka, jag har ont där.
Ida: Vad sa du att det hette nu igen?
Jag; Det är ett ärr.
Ida: Jaha... Jag tycker det mest ser ut som ett I.
Haha, söta söta Ida

Cancer-fri och ärrad, yes!

Nu ska vi prata något viktigt. Något som de flesta inte bryr sig om är prickar (födelsemärken) och idag vill jag lyfta fram och påminna er om hur viktigt det är att kolla upp dem. Den vanliga cancerarten för folk under 30år är just malignt melanom. Samma sjukdom som startade Bob Marleys bortgång.

Alla prickar som är ojämna i kanterna, ojämn i färgen och/eller kliar ska kollas upp. Dessutom löper det större risk att få malignt melanom när du;

  • Har fler än 50 prickar på kroppen eller en del stora.
  • Solar mycket
  • Har en mamma, pappa, syskon eller barn med malignt melanom.
  • Är man, för de löper lite större risk att få malignt melanom än kvinnor.

Jag har länge dragit mig för att ringa trots att min pappa haft tendenser till cancern. Dessutom solar jag mycket och lugnt har över 50 prickar på kroppen. Jag har tidigare plockat bort två men jag antar att det är just därför jag dragit mig för att ringa.


Min första prick hade jag i ansiktet. Jag föddes med den och den var ganska stor. Iockmed att jag skulle växa skulle även den det, så läkarna beslutade att plocka bort den när jag ännu var liten. Den är gjord på plastik och väldigt "välgjord" och syns knappt.


Min andra togs när jag var 15. De sa att jag skulle få göra den på plastik iochmed att den satt i urringningen. Det var inte fören jag befann mig på lasarettet som jag fattade att den inte skulle göras på plastik.
Ärret är klumpigt, stort och fult och trots att de sa att jag inte skulle få några ärr av stygnen så fick jag det.

Men nu har jag ändå dragit mig för länge. Har flera som behöver kollas upp, så om jag går och ringer nu, ringer ni som behöver det imorgon? Ett samtal till vårdcentralen är allt som behövs.


Ballerina marängswiss

Johannes är på sin sista turné för i vår, och jag "råkade lova" att inte äta en mumsbit med gottigott tills han är tillbaka. 3 dagar. Utan chips eller kakor. Hur tänkte jag?? Har två öppnade chipspåsar, en öppnad ostkrokspåse, nyköpt chokladpudding och några kakor kvar av ballerina, men I keep staying strong, iallafall ikväll.

Vi köpte Ballerinas nya kakor - Ballerina marängswiss!
De var inte så exceptionella, då köper jag hellre euroshoppers chocolatechipcookies nästa gång.

Mitt blå paradis

Mitt favoritrum i lägenheten är nog blåa badrummet. Mest för att det finns obegränsat med vatten därinne men också för att vi har så fina saker där.

Det jag älskar allra mest är den retro-skylten som Johannes fått från sin mamma. Den har suttit utanför en affär en gång i tiden och har samma blåa nyans som badrummet.


Tapeterna är starka, blå, blommiga och den tidigare farbrorn som bodde här har satt blommiga stickers på kaklet.




Mitt 50-tals draperi från Dollarstore, inte fy skam för 40:-
Texten lyder You look fabulous-who did it and how much?
Love it! Satir. Kaxig och kul, ungefär som den här som sitter ovanför tvättkorgarna



Min fina lilla hörna


Där jag har mina hårgrejjer och mina sockar. [Vadå sockar?]


Och den här fina asken som jag fått av Anna-Lena.

Till sist, såhär blev det med halkfiskarna.

Nu ska jag fara å jobba några timmar. Vi ses ikväll!

Lerkrukor och halkfiskar

Har varit på solbacken hela dagen och spenderat pengar på förnödenheter. Blandannat krukor! Älskar lerkrukor och tydligen är det billigare än de där odlarkrukorna i plast? Så vi köpte ett helt gäng!


Sen köpte vi halkfiskar.

vad har ni gjort idag?

Awesome kyckling-curryröra!

Till skillnad från min superba frukost igår ska jag äta riktig morgonmat idag, tänker mig rostat med resterna av kycklingröran vi gjorde igår.
Jag älskar den där kyckling-curryröran som finns att köpa, men den är ganska dyr och typ 170gr i förpackningen så vi kom på idén att göra en själv. JÄDRANS säger jag bara, vad gott det var.
Perfekt balans mellan syrligt äpple, söt paprika, mumsig kyckling och lite stingig curry, MUMS! Här har ni receptet.

Skär en kycklingfilé i små tärningar och stek med salt och peppar. Gör gärna detta dagen innan så inte kycklingen är varm. 
Skär ett litet grönt äpple och en paprika i småtärningar och blanda  med kycklingen.
Häll i turkisk yogurt (eller creme fraice) tills det blir den konsistens du vill ha. Jag hade ungefär 3,5 dl men det blev lite för mycket.
Krydda i curry i önskad mängd, salt och peppar.
KLART!

Det är gott på baugetter (gärna med rödlök till) eller bakad potatis.

bildkälla

"Ronja, du är ju fikoman"

Johannes och jag är ledig både idag och imorgon så vi har fortfarande helg. Jag gick upp klockan 9 för att göra något av dagen och började med en dusch, klockan 13.00 kom jag ut. Fortfarande inte rekord-duschen dock men det var skönt.

Därför blev det nyss frukost. Johannes: Frökornsbröd med skagenröra, skinka, advokado och gurka.
Ronja: Kanel och lussebullar!
He e grejjen de! [Det är bra]

NY DESIGN och min hypersyster

Jaa, vad hände medans jag såg Bigbrother då???
Jo bästaste Elin har påtat ihop en design till oss! HURRA! Jag älskar den!
På min tekniska nivå kommer jag max fram till att lyckas med att micra gröt.. Nej just ja, det kan jag ju inte heller xD Ett superstort tack till dig, Elin! (ser ni den inte får ni uppdatera sidan)

Vi firar med ett litet glatt klipp på min syster. Skrattar alltid när man loopat videon några gånger haha!
Förövrigt har hon och hennes vänner vunnit priser för deras ungdomsföretag i helgen. De gör jättefina thékoppar, kika in!

Vi har en bebis! (i trapphuset) (alltså inte i trapphuset, utan i någons lägenhet)(hoppas jag)

Johannes tycker inte 7.45 är wakey-time en lördag morgon. Men jag älskar att vara morgonpigg (då får jag alla gårdagens chips och den avslagna colan för mig själv, HAHA)

Jag hade sådan ångest igår och idag angående festen vi hade för ett par veckor sedan som abrupt avbröts innan klockan 11.
Vi har bott här i 3 månader och vad vi kommit fram till är att av oss 4 som bor i trapphuset är vi jag och Johannes, två singelkillar i 30årsåldern och ett äldre par. Därför blev jag extra paff när det var en 30årig tjej som knackade på, som jag aldrig sett förr.
Och visst ifall jag missat en flickvän men igår (45 minuter efter 22 "då det ska vara tyst!") började en bebis att skrika.
Vadfan?! Om någon har en bebis borde vi ha märkt det tidigare genom ljud eller barnvagn i trapphuset eller någonting. Det var den enda anledning till att jag skulle förstå att någon tyckte att vi skulle vara tysta, men jag hade redan uteslutit att det fanns små-människor här, och tyckte bara de var fest-bajsare som inte höll ut ens till 23 en lördag.
Så då fick jag med ens jätteångest [på riktigt] över att vi levt om (så mycket som en pensionärfest lever om, där alla somnat i soffan framför aktuellt med lite dreggel droppandes ur mungipan).
 Dom har säkert inte sovit ätit eller haft umgänge med varandra de senaste månaderna, så kommer jag och förvärrar deras babykräks lördag med musik och skratt. Nu kommer jag inte göra ett ljud efter 21. Dom borde ha pratat med oss grannar innan dom skaffade bebis, då skulle jag ha sagt "nej jag känner inte att det är rätt tid för oss nu, vi är fortfarande unga och vill ha kul, vi är inte redo än. Kanske i framtiden"
De kanske inte ens bor någon bebis här, de kanske bara är på besök. Måste nog göra svarsformulär till grannarna där dom kan fylla i hur dom lever..

JAG ska iallafall jobba idag, sedan blir det gymet och sedan ska vi nog vara med gänget, dessutom har jag en surprise till er som jag var så jävla glad över igår *mwii* ni ska få se snart.


Resereporter

Ni har säklert sett den här "reklamen" förr men jag blev så oerhört sugen. Jag har ju fortfarande resandet i blodet och skulle älska att få kombinera skrivandet och upptäckandet. Jag har aldrig varit i Kroatien eller på Kreta men jag hade det underbart när jag var i Cypern och blev förälskad i Spanien. Hade ju chans att få jobb på solresor på utbildningen =) Därför;

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.

Honungslycklig


Det finns inget som är så fint som när jag och Johannes ser tv och helt plötsligt har jag små flätor i mitt hår.♥

Eller när Johannes går upp på morgonen och sedan återvänder till sängen med macka och juice bara för att jag ska få fortsätta hålla om honom. Så ligger man där och får ansiktet smekt av hans ena hand medans han äter skinkmacka med den andra.♥

Eller när man befinner sig inom 40 centimeter från hans läppar, då får man alltid en puss på pannan, vaden, axeln eller något annat fint ställe, bara för att.♥
Han gör mig helt enkelt honungslycklig vad han än gör, den där mannen♥

Ung tjej som äter sin man

Har kollat några avsnitt ur My strange addiction och fastnade för en särskild tjej och en särskilt störd historia.

Hon är 26 år och lyckligt gift med sin man sen 2,5 år sedan då han plötsligt dog i en astma-attack.
Hennes addiction är att hon tar med hans urna och aska wherever hon går, jämt alltid. På affärer, när hon ser TV, när hon sover, överallt. Vilket är ett "problem" i sig, men tills nyligen har hon även blivit besatt av att äta hans aska.

Det låter sjukt men samtidigt kan man nästan förstå henne. Hon råkade få aska på fingret och hon ville ju inte bara torka av det på tröjjan direkt, så hon slickade av det. Nu äter hon 5-6 gånger per dag och har ätit ett halvkilo av de 6kg han var från början.

Jag tycker det är mer sorgligt än vad det är sjukt och äckligt. Hon är ung, hade hittat sin love of her life och hon har svårt att släppa honom, han har bara varit död i 2 månader. Men det är jobbigt att se att hennes tröst är att äta hans aska bara för att vara "med" honom. Jag undrar vad hans föräldrar säger om att deras svärdotter äter upp deras son..

Mobbnings-Bigbrother

Sen så är jag så jävla arg på Bigbrother. Jag vill inte spoila för någon så läs inte om du inte redan sett dagens avsnitt eller läst nyheterna..

Sipan åkte ut för att han betett sig illa, hoppat på Amandus och talat nedlåtande om hans bisexuella läggning och det tycker jag är helklart! Men också är jag jävligt arg (oj vilken bra sverige jag skrev där va?) för att de inte tar ut Marcell.
Han trycker ner och dumförklarar Hanna J hela tiden och det är inte heller okej. Han jobbar med barn, kan inte ta en diskussion eller sätta sig in i andras situationer.
Inte ens i början när Gry konfronterade honom i direktsändning, han blir som en liten unge som inte kan stå för någonting eller ens be om förlåtelse och mena det. Snubben har ju ingen medkänsla.Sip

 Så jävla tråkig säsong där folk bara spelar spel och jävlas hela tiden bara för att andra ska må dåligt, nej, byt ut alla deltagare och börja om, skärpning Bigbrother och tv11!

Köpt super-piller

Nej, smärre felsteg inom träningsfronten (men på lördag DÅ blir det banne mig av!)
Har iallafall köpt vitamintillskott nu.
Min vän hade ju tipsat om zink och selen, men pratade med hon på affären och då hittade vi en tablett som innehöll lika mycket av båda PLUS en massa annat bra grejjs. Jag tycker inte om att ta tabletter, om ens naturläkemedel men vi får väl se om man mår och får bättre hy.


Den luktar och smakar iallafall hästpellets, fråga mig inte hur jag vet det.

Fejkad hockeyfrilla

Yes! Jobb i 5 timmar idag! Så när jag lix är på stan ska jag köpa de där tillskottet som jag pratat om och köpa gym-korten :D
Förresten, jag skulle vilja läsa lite fler bloggar, är det någon som har något tips? Ha en bra dag!

Kör med fejkad hockey-frilla idag.

Poesidagen och bland det bättre jag skrivit

Idag är det världspoesidagen. Det firar vi med att återpublicera bland det bättre jag skrivit.
En dikt om kärlek som tillägnades min morbror och hans fru på deras bröllopsdag med också till Johannes♥
Texten hör lite grann till en tidigare text om samma känsla.

En natt klockan två
Det bästa klockslaget på hela dygnet är 2.00 på natten. När jag ligger vaken och stirrar mig blind i din nacke. Jag har ofta något obestämt inom mig då. Lika påtaglig som en stor sten, men lika osynligt och lätt som syre. Lite som eld kan man säga. Eld finns men går ändå inte att ta på.
Ja, så känns det. Som eld, som försöker slicka sig ut genom min bröstkorg. Som river på insidan av huden, hinnorna och revbenen. Det är smärtsamt men ändå ljuvligt. Elden skriker åt mig att jag ska lägga armen om din midja. Elden skriker att jag måste berätta att det brinner inombords.

Rummet är tyst och mörkt, för alla andra. Och mitt stickande behov av att säga med ord att mitt hjärta vibrerar växer. Men jag får inte en syl i tystnaden. Att bryta in mellan dina andetag och mina hjärtslag känns lika omöjligt som att ta sig över en sju meter hög tegelvägg.

Samtidigt som att det känns som en hetsig eld på insidan, så är det också som luft. Lite sval och blå sådär. Som smältvatten, stillhet och sommarhimmel. Som känslan när man åker bil på grusvägar, som går så mycket upp och ner att det lyfter i hela magen när man blundar inför krönen. Allt inom en blir tyngdlöst och kroppen blir som ett skal. Det vakuumet varken syns eller går att ta på, men den finns där, i högsta grad. Precis som eld.

Den luftkänslan kan jag få såhär. Liggandes bredvid dig i en säng som i verkligheten är mycket stilla… Jag tror det är det som kallas kärlek.


Training, you're doing it wrong!

Vad gör jag idag då? Jo jag tackade nyss nej till jobb när dom ringde för jag måste hålla mig hemma hela dagen så jag kan ta emot både min syster och Johannes gods!

Jag och Johannes bestämde oss för att börja ett nytt liv med träning och jag är mer taggad än jag någonsin varit på att börja träna! Får väl se om jag hinner till beach 12 men kul ska det bli, nu jäklar känner jag bara! Har inte tränat alls i hela mitt liv typ men nu ska hängröven bli fit, bara du själv som bestämmer över din egen kropp.
 Vi funderar på friskvårdskompaniet, någon skellefteåsjäl som vill tipsa för eller emot?

Såhär hårt ska jag träna, 2009

Johannes och Ronja på restaurang och Big steve!

Skulle ju se John Carter igår men så ångrade vi oss i sista stund och istället för att fika på waynes blev det finmiddag på Tatung!
Det är kul att vardagslyxa genom att äta på restaurang, oftast blir jag så nervös av att äta på restaurang att jag är rädd att jag ska börja äta med tårna eller råka dansa på bordet så oftast tar jag hämtmat.
 Men den här gången gick det riktigt bra [förutom att Johannes tappade sin friterade jätteräka på golvet, men det är i sin ordning, för likt min syster och utspilld vätska är Johannes och mat i knäet en ofrånkomlig fysisk lag]

Vi åt efterrätt också, friterad banan och ananas med glass. Har alltid tyckt bananasplit är mysko men nu fick jag ju smaka och jag tror jag älskade det! Friterad ananas var också otroligt gott och det bevisar bara att ALLT blir godare när man friterar det och det är just därför jag INTE ska köpa en fritös då jag kommer fritera frukostmackorna, skinkan OCH flingorna varje dag.

bildkälla
Dessutom var Big Steve där, men vi är svenskar så vi hälsade inte. Big Steve är en engelsman som flyttat till Skeå för att testa på det svenska livet och postar allting på youtube.

Off till lyxbrunch å bio

Nu blir det middag/lunch på Waynes och sedan den där Carter filmen i 3D, recension sen :D


Nya familjemedlem och TV-vägg

Hej. Blev inget stan igår så vi tänkte göra det idag men så visade det sig att Johannes ska få ett nytt ljusbord levererat idag vilket innebär att vi måste hålla oss hemma tills det kommer. Därför passar vi på att sätta upp TVn på väggen.

En sak mindre på listan och här får ni dessutom se våran nya familjemedlem Palmis! Älska han, han gör rummet.

Rosor, Flogging molly och serier

Godmorgon! Fick ju tillbaka min karl igår ^^ Jag hade köpt blommor till honom eftersom det var på datumet första-gången-vi-kysste-varandra och han bar samma tröjja som han hade då♥

Vi har sett serier hela natten och ätit mina favoritchips, därför tycker han att dett fortfarande inte är wakeytime fast klockan snart är halv tolv :O

Vi ska mysa idag, kanske fara på stan och fika. Kanske bio?  Sugen på att se den där Carter eller vad den hette, science fiction VS gladiator-filmen. Dagen är full av möjligheter♥


Mina nya skor! Men vars är sneakerserna?

Godmorgon! Underbar dag idag!
Jag är glad för idag kommer Johannes hem, jag ska jobba idag och för att jag har insett vilket jävla kap det var köpet jag gjorde på "min stora shoppingdag".

Vad jag MINST behövde komma hem med var ju ett par nya sneakers...
Men som de senaste 4 åren kom jag hem tomhänt- förutom att jag fyndade ett par högklackade kängor på Din sko. Och yes, Im in love!
Ringde t.o.m min syster enkomt [för bara dens skull] berätta hur snygga dom är! Men aa, jag behöver fortfarande ett par nya vitVITA sneakers, men det får bli en annan dag ^^

199:-!

För EXAKT ett år sedan, kysste jag min irländare<3

Idag är det St Patricks-day. För ett år sedan var det St Patricks day. Då ville jag festa och umgicks för första gången med Johannes, då vi var de enda som ville fira.
Vi skulle ha något grönt, Johannes hade en sjal med liite lite grönt i och flogging molly tröjja. Jag valde true-love-never-dies-toppen.
Det sjuka är att typ alla mina stora dagar, har jag alltid haft den där tröjjan. Vi kysstes den kvällen och resten är historia ♥

Ett år sedan

Tre svenska låt-tecknare

Lovade ju er vilka svenska tecknare jag gillar på youtube, så här har ni lördagstittande medans ni nyktrar till och taggar om inför ikväll. Själv ska jag jobba och ikväll ska jag vara med Therese.

TOP 3 SVENSKA TECKENSPRÅKS-LÅTS-TECKNARE:

Megavega: Störst , bäst och veteranen på youtube. Så många nätter man vandrat från video till video till video..


Sedan är deras silverland GRYMT mäktig!

Dennis [Denohonda]: Kille som gått teckenutbildning som jag funderat på. Kan inte höra "hot n cold" utan att göra hela hans teckenöversättning till. Han gör den med sådan inlevelse!


Sist och minst (tror hon är yngst iallafall) chokladblondinen; kan inget om hennes historia men jag tror hon är hörselskadad. Älskar när hon tecknar refrängen även om hon fått verserna lite om bakfoten =) Söt är hon ju också^^



Checka in deras andra videos!

3 sätt man blir bemött på när man snackar teckenspråk

Har komponerat en fin liten video ikväll om top 3 sätt man OFTAST blir bemött när man nämner att "jag kan teckenspråk"
Ber om ursäkt för alla svordomarna (faktiskt inte jag som svär) och hoppas att ni vet att jag gillar er ändå (förutom om ni ser mig på stan och kommer fram och gör jävla-kanin-jävel, och dessutom fel)

Mot kassorna!

Ska fara på stan och shoppa lite -det behövs! Har haft samma sneakers sen 2008, sommar som vinter.

Kör 80-tals frilla á la vädret ute idag, sol men blåsigt som fan!

She clack-clack

Kvällens tune som jag huntat rätt på, AWESOME, älskar när de har ett lite udda beat eller så. Som den norska rap-låten jag har där själva beatet är en kraxande kråka? Då känns den här lite mer modern och bra. 
Imorgon kommer top 3 teckenspråks-tubare jag gillar!

Slut på plats att plantera men smör kirrar biffen!

Förra veckan persilja, idag paprika! Dessutom planterat om lite av kanelbasilikan, citronen har ändrat färg till mörkmörk grön men spirar och alla äpplen är döda.

Här följer ett super smidigt sätt att plantera:

De flesta frön gror snabbare om de legat i vatten några dagar, så ta upp några fuktiga frön på fingret.


Placera fingret över jorden (xD)


Och sprätta iväg dom! Då blir dom relativt utspridda.Fyll på med ett lager jord och vattna, klarrt!

Persiljan som jag odlade förra veckan som skulle ta 2-4 veckor att komma upp, tittar redan fram!


Sedan börjar jag få slut på ställen att plantera! Tänkte hitta en loppis och fynda (krukor är i vanliga fall asdyra, iallafall om man som jag behöver typ 50011 stycken) detta har fått tjänstgöra idag dock. Man tager vad man haver..

Ting mot hyn!

Jag börjar va redigt less på min risiga hy och funderar över dessa tre alternativ:


Proactive
: Rengörning som görs reklam av en massa kändisar på tv-shop. Verkar ändå sjukt bra och har 60 dagars garanti; om det inte "funkar" får man pengarna tillbaka, även om man använt allt. Innehåller salicablahablahasyra som tydligen är värsta supergrejjen mot dålig hy. 599:-


Basiron: Och då tänker jag såhär, salicyblahablaha finns även i Basiron, men känns som det är för om man har typ monsterfinnar, och jag har bara dålig hy men inte så mycket finnar, men eftersom det innehåller samma saker så det borde ju funka på samma sätt som Proactive? Billigare iallafall. 98-128:-

Men iockmed båda innehåller salicylishablasyra så kan man inte vistas i solen när man använder det! Känns ju som halvomöjligt nu när våren är på gång, så därför funderar jag på ett tredje alternativ som en god vän tipsade om, nämligen

Zink och selen: Som helt enkelt är näringstillskott men som "gör underverk" med huden. Samtidigt tror jag mer på yttre påverkan än tabletter, iallafall i mitt fall.
Någon som har erfarenhet av någon av produkterna?

Body pillow, aka Mr Fellow


När Johannes är borta så sover jag oroligare än vanligt, även fast jag ser mig själv lite grann som en ensamvarg. Förra veckan "plågade" jag mig genom natt efter natt tills jag sista natten sov med Mr Fellow, det kunde ju inte skada- men jädrans vilken nytta det gjorde!
Så ett tips till alla er ensamma, oavsett om det är lång eller kortsiktigt, investera!

Konceptet kallas egentligen body pillow, det är bara min syster som kom på det fräsiga namnet att kalla substitut-sovpartnern Mr Fellow ^^ och en body pillow är en längre kudde som man kan ha så man inte slår i väggen, som dekoration eller för att ha brevid sig när man sover, här kommer några ex, somliga mer extrema än andra..:


Men så kanske man ska påpeka att det är en body pillow, så det inte blir som i mitten uppdateringen här:

Då vet ni vem jag sover med inatt..^^


Ensam utan katt


Ninja
Kom just hem efter att ha lämnat Johannes vid flygbussen, jajjemen, turné igen. Denna gång till Stockholm och jag har planerat att stanna i min solskensborg (lägenheten) och inte gå ut förens på lördag då jag ska jobba. Annars vill jag verkligen ha en kattunge idag.

3 saker som gör mig lite vardagsglad

Det finns tre saker som jag blir lite extra glad av i vardagen (förutom solsken och smältvatten♥) och det är

1: Papperskassar

Miljö-power!

2. Ekologiska matvaror

För att det helt enkelt gör en lite extra glad när man gör morgon-oboyen.

3. Purjolök

Mest för att det ser så bra ut med en purjo uppstickandes ur ica-kassen, vilket också säger "Hallå, titta på mig, jag kan laga RIKTIG mat" sen är det ju ingen som vet att jag inte ens vet vad som är ätbart på den och dessutom att Johannes lagar mat.

-Helt enkelt för att man känner sig lite bättre för samhället, naturen och kroppen, så härmed utmanar jag er att köpe EN enda ekologisk vara i veckan, om det så är EN ekologisk mjölkliter eller 15 kilo ekologiska bananer.

Cream cheese och minst två

Det är faktiskt min mammas fel att man måste köpa BÅDE ostkrokar och chips. Det ena funkar ju inte utan den andra längre.

PS. Köp inte OLWs cream cheese chips, de smakar ingenting.

Så otroligt besviken!

Jaa, så bra gick festen... fyrtio minuter över 10 plingade den arga grannen på i morgonrock och klagade på att det var för högljudd, och jag har varit med om pensionärsfester som varit högljuddare, seriöst, har aldrig haft så lugn fest! Och inte den 70-åriga grannen vi har under oss utan en 30-årig tjej i 30års-åldern??? {HAHAH skrev jag nyss 30 årig tjej i 30årsåldern???)
Jag tycker man kan ha lite mer överseende en lördagskväll 40 minuter över 10. Det är nästan omöjligt att vi ens hörts ut i trapphuset, ens mindre in i någons lägenhet.
Jag blev så besviken då vi har EN enda ledig söndag så vi kan roa oss och känna gemenskapen med våra vänner utan jobb eller  skola, vi är inte 16 längre och super skallen av oss. men icket, är det inte en rättighet att få rekonstruktera sig via intag av lite cider och prata ut med sina vänner an inte sett på över tre månader eller att gäster tagit sig ända från sundsvall för att umgås. Nej, verkligen besviken är jag. Verkligen, verkligen =(( Känns bra att man ALDRIG kommer få leva i den här lägenheten. Nästa gång förvarnar jag inte grannarna iallafall, det måste ju funka bättre.
.

"Ses i dimman!"


INFLYTTNINGSFEST IN THE HOUSE!

"Det är en människa!"


Har jobbat idag och strax åker Johannes till sitt jobb, vi går som om varandra hela tiden. Men det var skönt att jobba idag. var dessutom maskot idag och fick höra denna kommentar
"Asså, man vet att det är en människa i en dräkt, för lejon har inte sådana där stora ögonbryn!"
Hahah, jag kanske mer skulle syfta på att skorna har klack, att huvudet inte är i proportion med resten av kroppen eller att det löper dragkedjor längs benen.

Norrländskt mellanmål

Äter mellanmål - norrlänning style!

Torkat renkött

Uppdatering i växthuset

Planterade om plantisarna igår.

Vattenmelon, brytböna och paprika är ej odlat ännu.
Tomaterna växer som ogräs (som förväntat) och de planterade jag om igår.


Kanelbasilikan och äpplena frodades också tills jag lämnade dem över en helg i min systers ömhet, vi vet ju alla hur bra det går.. Så när jag kom tillbaka var alla döda. Jag har planterat ny kanelbasilika så det har kommit och vi får se hur det går med dom nya äpplena. Den oväntade citronen har dock överlevt (längst till vänster)


Så igår startade jag en ny "avdelning" nämligen flerårig persilja. Det skulle ta upp till 2 veckor för dem att komma upp så vi får se om det blir någonting =)

Ung kille signar Superbass!

Den här killen.. han är bara SÅ JÄVLA AWESOME! American sign language och jag blir så jävla tagg på inflyttningsfesten som blir av i helgen!

I turn to Johnny boy!

Har tusen saker att göra innan Johannes kommer hem men jag är för naken och frusen för det. Därför skriver jag teckenöversättningar till låtar istället, undra vilken låt jag ska översätta nu... ^^ Ni kan få lyssna på den här awesome låten medans

Barn-yoga, livsfarligt!

Ni kan ju rasa över den här videon medans jag jobbar 4 timmar. Handlar om en rysk kvinna som utövar barnyoga [alltså att hon kastar runt ungen som en jävla docka och vrider armar och ben av bebisen] Ser HEMSKT ut! Läkare varnar för att hjärnan kan lossna på barnet.
http://vimedbarn.se/kontroversiell-barn-yoga-vacker-manga-asikter/


Massive tire rolling down a hill

Seriöst, är det ens möjligt att ett traktordäck kan studsa så högt? Kolla till senare i filmen, sanslöst!

No-poo-metoden!


Påtal om ricinolja och andra hårknep.
Förut fick jag fett hår väldigt snabbt, då duschade man, så blev håret ännu fortare fett eftersom håret producerar mer fett ju oftare du tvättar bort det naturliga fettet och då fick man duscha ÄNNU oftare. Det blir som en ond cirkel och då fick jag höra om en metod som jag testade, som numera kallas no (scham)poo-metoden.

Den går ut på att man inte ska använda schampoo utan bara balsam i en två veckors period för att återställa hårets egna fettbalans så man kan duscha lite mer normalt sällan än varje dag.

Jag testade denna "kur" och sköljde endast håret med varmt vatten (du vet hur fettig disken blir om du diskar i kallvattn) och balsam, så ofta som det behövdes, om det var varannan dag eller flera gånger om dagen beroende på hur smutsigt det såg ut.
På dagen två veckor funkade håret superbra och man kunde duscha varannan eller var tredje dag utan att det såg fett ut däremellan. Där har ni ett supertips om ni lätt får fett hår! Kör no-poo period två veckor!

Annars är sunsilk lively and fresh (ljusgrön flaska) också ett bra tips, även om den funkade bättre innan dom bytte förpackning(??)

bildkälla

Min briljanta vara-ful-som-stryk-dag!

Idag har jag deppat heeela dagen. Haha, ne det har jag inte, men jag har haft en "ååh-vad-skönt-jag-kan-VERKLIGEN-se-ut-som-scäb-dag idag!

Vi pratade på jobbet igår om ricinolja i håret som alla håller på med, och att håret ska växa snabbare då, verkar ju funka, och olja tror jag är super för håret. Så idag har jag haft olivolja i håret hela dagen, druckit en liter thé, haft mina fulaste sockar (och inte bara mitt fulaste par, utan en av varje av mina fulaste par) och sett Gossip girl med min dubbelhaka i morgonrock! Nu äter jag middag á la Everyday Ronja 2003-2006; varma mackor med tonfisk :D

Sleeping beauty-film!

Jobba 10 timmar, vara med Johannes 4 timmar och nu ensam i 72 när han är på turné.

Vi såg en film i lördags, "Sleeping beauty" som niotillfem hade skrivit om. Hon har superb smak när det gäller vackra ting och trodde den här filmen kunde vara djup och hjärtskärande på ett magiskt vackert sätt.

Filmen handlar om en ung tjej, Lucy, som vill tjäna en extra slant och därför blir erbjuden ett "jobb". Jobbet går ut på att hon blir nerdrogad och sover ett visst antal timmar och under dessa timmar har Lucy ingen aning om vad som händer med henne, men att män besöker henne.



Min åsikt: 70% av filmen har hon inte ens fått det där jobbet utan jobbar på ett kopieringsrum, där det bara visas hur hon ligger på golvet och filosoferar.
Sen studerar hon och jobbar på café. Inget av mening händer här. Alls. Sedan besöker hon ofta en man som man inte har en aning om vem han är, eller vilka problem han har. Sedan är hon ibland i ett annat hus där hon röker och läser skrivna lappar och blir upprörd. Vad det står på dessa eller från vem dom är får man inte veta.

Sen när hon får sömnjobbet, ligger hon och ser fin ut medans det kommer äldre män som först pratar med värdinnan i 20 minuter om en bok som inte har något med filmen att göra eller ger något, sedan ligger han naken brevid henne hela natten (och detta finner jag inte är skumt utan sorgligt och fint å så) men sen så är det en man som slickar över hela hennes kropp och denna scen är typ i över 10 minuter, när han bara slickar överallt. Obehagligt och alldeles för lång och vulgär scen för att det ska kännas som en spelfilm, och den tredje mannen lyfter upp henne och slänger runt henne i 10 minuter och sen slutar scenen. Man ba VA???!

MAN FATTAR INGENTING! Sedan slutar filmen helt skumt också man bara, THATS IT??! Typ seriöst den sämsta filmen jag någonsin sett. Jag tycker om oförklarliga fina filmer men den här är ju bara helt slö, seg, sex och oförståelig. Så oavsett vad stora bloggare säger, SE DEN INTE, en film blir inte bra bara för att det är en vacker och duktig skådis i huvudrollen! 2/10 unga kvinnor som har kropp som tolvåringar för att de inte har ätit något under sin uppväxt.

Jobblördag och bus-Johannes


Idag är det jobb på extrajobb 2, Känns längesedan jag var där så det ska bli kul, även om min nacke har blivit smått värre de senaste dagarna. Blir lugn kväll ikväll också då jag jobbar lååånga passet på söndag.

CHIPS

FREDAG! Och idag är det bara chips som gäller!! Har förresten en chipsologi som jag skrev när jag gick i skolan, om hur man kan räkna ut vilken personlighet man har beroende på vilka ens favoritchips är. Science ^^

If you fall asleep, down by the water, baby I'll carry you, all the way home.

Har fastnat lite på Gossip girl idag, och ibland har de så grymt bra låtar med, som är assvåra att hitta. Men lyckades leta rätt på den här idag. Den går nästan direkt i topp på min fina-låtar-lista. Bra deppa på natten låt som man blir ljus av. Blev kär redan första sekunderna.

The best kopp thé och effektiv lek

Idag har jag gjort världens godaste kopp thé, en perfekt balans av grönt karibiskt frukt-thé i harmoni med övergödda mängder socker och en sklutt [skvätt] mjölk men så fastnade jag på youtube så den blev kall och useless.

Idag ska jag göra projektet och leker en "städar-lek" från varje rum jag är i tar jag med mig något som ligger fel och lägger i rätt rum. Jag förväntar mig att lägenheten ska vara städad by tonight. ^^

RSS 2.0