10 dagar med en pojke från andra sidan jorden.

 
10 dagar hade vi besök av australiensaren.
När jag hämtade honom på flygplatsen skakade jag som ett asplöv och han blev amazed över den snöfläckade marken.
Även att det blev mörkt innan klockan 15 och att det var kallt. Själv kom han iklädd skinnjacka, träningsskor och rosa leopardleggings i nylon som skulle agera långkalsonger.
Vi började med att besöka Mårdseleforsen och tittade på förödelsen över norrlands inland efter stormen.
 
 
 
 
Roadtripen slutade i Lappland och de kommande dagarna spenderade vi på skoter (tack gode gud för att Ingenstans är ett ställe för sig med väder som bara passar Kung Bore),
badhus, hundsläde (Vi turade med ett företag som hette Aurora Borealis. Hur trevliga, jordnära och serviceinriktade som helst, så glada att vi åkte med dem! Bästa hundslädeturen jag varit på ever.
Vi fick t.o.m köra hundspannen själva).
 
 
 
 
 
 
Vi hann även med en sväng på Lycksele djurpark som t.o.m lät oss hälsa på trots att de hade stängt! Eloge!
Sedan blev det tillbaka till Skellefteå där vi värmde (och svalkade oss) på Eddahallen med spa och vi besökte Boda borg.
Vi hann med en massa älgkött, leverpastej, kaviar, surströmming, palt och skräpmat. (OBS OBS Även Australien intygar att Krysset har dom bästa burgarna i världen)
Men snus, det vågade han sig inte på, haha!
 
Jag trodde att Australien och Sverige var mycket mer liksinnade men faktum är att saker och ting är väldigt annorlunda. Som vad som är artigt och vad som är tabu. Blandannat så är det en del av rasismen att kalla någon för rödlätt. Det var så många småsaker som man aldrig märkt men som verkligen är olika.
Förutom att föräldrarna säger till sina barn både i Australien och Sverige att om man gräver sig rakt ner kommer man till kina (Vilket är sjukt orimligt. Vi skulle hamna på Nya zeeland och Australiska barn skulle hamna på grönland)
Vi hade iallafall otroligt kul och förhoppningsvis så ses vi igen, kanske på andra sidan jordklotet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0