Något stort om mig du inte visste

Idag så chillade vi bara (ma-pa och jag). Jag sökte några jobb via internet i Ske. Klockan 16 somnade jag och sov tills klockan 17 när väckte mamma mig för att vi skulle till mormor och morfar och äta. Mormor fyller nämligen år idag :D

Så vi for dit, (Crille var med också) och det var värsta festmiddagen med broccoligratäng, lax, potatis, skinka och världens godaste köttgryta :D Vi satt och socialiserade en stund och åt sedan tårta medans morfar berättade en massa roliga historier.






Mina morföräldrar är lite speciella, eftersom båda är döva. Något som jag är väldigt glad att jag fått bekanta mig med.♥
Vi tre barn kunde alla teckna före vi kunde prata när vi var små. Har funderat mycket på att utbilda mig till tolk men det verkar vara så dåligt med jobb och utbildningen är 4 år. Men vem vet, är som sagt mycket intresserad ;)

Min mormor och morfar är världens härligaste personer och jag hoppas mina barn hinner växa upp och lära känna dem. Det har gett mig så mycket, hela döva/teckenspråk-grejen.

Här berättar morfar om när en vakt kom på en av pojkarna (mormor och morfar gick på interatskolan i Härnösand när de var barn) tjuvkikade på flickorna genom ett nyckelhål. Vakten sa åt honom att gå och äta, och resten får ni lista ut själva genom att titta på videon ;)

Ljudet är lite skumt på kameran jag använde. Och någor som jag tycker är fel är att kalla döva för dövstumma, eftersom, som ni hör, är de inte alls stumma utan pratar som alla andra, men eftersom de inte pratar lika ofta som andra människor är inte deras röst lika "tränad" kan den låta lite annorlunda. Är ju bland det mysigaste som finns att lyssna på när mormor och morfar pratar :) Mimiken som döva har är ju det som gör allting så bra :D

Förresten morfar om du läsa, den här video bättre, orsak dålig bild andra berätta lampa. Hoppas inte arg :)



Sedan följde mormor med jag och mamma på zumba och hon var superduktig. Mormor är riktigt bra på att lyssna på musik, speciellt i bilen där hon känner vibrationerna. Passet var riktigt tufft och ventilationen funkade inte, men jag försöker skylla hettan på att jag dansade som en tok. Var helt slut på.

Nu ska jag ringa Flex (som förresten sköt sitt första råddjur idag :( Hoppas han kan stanna hemma nu och spendera någon kväll med mig när jag kommer dit  istället för att ränna i skogen dagarna i ända) och sen sova. Godnatt pussisar, ses imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0