I heart wikipedia

Har lekt med wikipedia idag och lärt mig följande:

* Satan är en ängel, som heter Lucifer som betyder den ljusbringande. Han var Guds närmaste och den starkaste stjärnan på himlen. När Gud skapade människan och sa till änglarna att de skulle även lyda människan gjorde Lucifer uppror, stred mot ängeln Mikael, förlorade och störtades ner på jorden.

* Sådana där tjocka änglabarn kallas felaktigen för keruber. Egentligen kallas de putto (flera, putti) visste inget av det.

* Van Gogh skar av sig sitt öra, det visste man ju, men visste inte att han lindade in det i tidningspapper och gav det till en prostituerad :P

* Birdo (Den rosa dinosaurien med en rosett på huvet som skjuter ägg ur munnen i Super Mario) är transsexuell. Hittat i manualen; "han tror att han är en flicka" och att "han hellre kallas för Birdetta". Visste inte ens att det var en kille ^^

För er som inte visste så älskar jag 90-tals saker som har ett coolt nostalgivärde. Som Mario, Teenage mutant ninja turtels och 90-tals musik. För er som vill läsa lite roligt om rollfigurerna i Mario så finns det en lista här.





 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0